3 labai gardžių čatnių receptai

Čatnis (angl. „chutney“) – tai garnyras (padažas), atkeliavęs iš populiariosios indiškos virtuvės, dažniausiai patiekiamas kaip papildomas maistas prie kitų patiekalų.
Obuolių padažas
Obuolių padažas / Fotolia nuotr.

Čatniai paprastai skirstomi į saldžius ir aitrius. Jiems gaminti gali būti naudojami patys įvairiausi produktai: vaisiai, daržovės, įvairios žolelės, prieskoniai, riešutai....

Paprastai čatnis troškinamas ir gardinamas cukrumi, druska. Taip pat labai populiarūs ir dažni pagardai yra imbierai, kalendros, kuminai, karis ir pan..

Tradiciškai Indijoje čatniai būdavo (daug kur ir tebėra) grūdami akmeninėje piestoje, tačiau pas mus niekas taip nesivargina – jiems sutrinti naudojamos elektrinės trintuvės.

Siūlome paįvairinti savo valgiaraštį – išsirinkti ir pasiruošti gardų čatnį. Jūsų dėmesiui – 3 nesudėtingi variantai.

Kriaušių čatnis
Receptas: Kriaušių čatnis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 38
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį.
  2. Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol dalis skysčio nugaruos.

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Suskleisti
Kokosų čatnis
Receptas: Kokosų čatnis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Kokosas: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustos sultys)
Kalendros: 1.00 valg. š. (lapeliai)
Kaip gaminti
  1. Elektriniu plakikliu pasmulkinkite gabalėlį kokoso riešuto, svogūną ir aitriąją papriką.
  2. Gautą masę krėskite į puodelį su trupučiu vandens, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis.
  3. Masę pavirkite 3 minutes ir atvėsinkite.
  4. Pagardinkite kapotais kalendrų lapeliais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.    

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Suskleisti
Žemės riešutų čatnis
Receptas: Žemės riešutų čatnis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Žemės riešutai: 1.00 sauja (be žievelių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (džiovintos)
Kalendros: 1.00 valg. š. (švieži lapeliai)
Kaip gaminti
  1. Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sutrinkite.
  2. Svieste pakepinkite cukrų, žuvų padažą, supilkite žaliosios citrinos sultis ir suberkite džiovintas aitriasias paprikas.
  3. Kai prieskoniai pakvips, suberkite žemės riešutus, viską gerai išmaišykite.
  4. Čatnį nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite smulkintais šviežiais kalendrų lapeliais.

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų