Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

3 mėgstamų populiarios tinklaraštininkės salotų receptai. Bent vienas jų įsimylėsit

Artėjant vasarai natūraliai tiesiame rankas šviežių, traškių salotų link. Jos gali tapti ir garnyru, ir priešpiečiais ar lengva vakariene. Jas itin dažnai ruošianti maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako kuo puikiausiai žinanti, kad geros salotos turi būti ne tik maistingos, bet ir skanios bei sočios.
Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalinasi mėgstamų salotų receptais
Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalinasi mėgstamų salotų receptais / Asmeninio albumo, Vida Press nuotr.

Prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai ji dalijasi trimis savo mėgstamiausiais receptais, su kuriais tikrai neprašausite pro šalį. Pirmasis įtiks klasikos gerbėjams, antrasis – turintiems 5 min., o trečios salotos bus idealios dienai be mėsos.

K.Pišniukaitė-Šimkienė svarsto, kad tie, kurie sako salotų nemėgstantys, galbūt dar neragavo jų kokybiškų. „Salota salotai nelygu. Kaip pomidorai žiemos viduryje ir ką tik nuskinti iš šiltnamio yra visai skirtingi, taip ir ta pati salotos rūšis gali būti visai kitokio skonio. Visi, kas ragavę rukolą, špinatus ar paprasčiausią salotos lapą iš daržo, mane supras“, – sako tinklaraštininkė.

Ji kviečia šiltąjį sezoną pasitikti su trimis idėjomis gardžioms salotoms, kurios yra, ko gero, dažniausiai jos gaminamos.

Teisingos Cezario salotos su vištiena

„Ant medinės lentelės“ autorė siūlo pradėti nuo klasikos – kas nemėgsta gerų, tikrų Cezario salotų?! „Šiuo atveju laikausi principo – jokių improvizacijų. Klasikinės Cezario salotos yra tobulos, nieko čia išradinėti nereikia. Svarbiausia – geras padažas su ančiuviais, o toliau – romaninė salota, krutonai, parmezanas ir vištiena (nors dažnai vietoje jos gaminu ir su tigrinėmis krevetėmis)“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 250 g vištų šlaunelių mėsos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • ½ arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. maltos paprikos;
  • 2–3 riekės šviesios duonos;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų žolelių mišinio;
  • 150 g romaninių salotų;
  • 30 g parmezano.

padažui:

  • 4 valg. šaukšt. majonezo;
  • ½ arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 2 ančiuvių filė (būtina!);
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • šlakelis Vursterio padažo;
  • 30 g parmezano;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Vištieną sumaišome su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, česnako milteliais ir malta paprika.

2. Vištieną dedame į įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar 10 minučių. Iškepusiai vištienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome juostelėmis. Kepant tokiu būdu vištiena bus itin sultinga, nesausa.

3. Ruošiame duonos skrebučius: duoną suplėšome gabalėliais, apšlakstome aliejumi, druska ir žolelių mišiniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 min.

4. Ruošiame padažą: visus jo ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

5. Romanines salotas suplėšome ir sumaišome su padažu. Ant viršaus dedame vištienos juosteles, krutonus ir parmezano drožles.

Vida Press nuotr./Cezario salotos
Vida Press nuotr./Cezario salotos

Salotų sumestinis su burrata ir Prosciutto

„Kai norisi skanių salotų per 5 minutes, gaminu salotas su burrata ir prosciutto. Šiuo atveju jokios gamybos net ir nėra – sudedi visus ingredientus į lėkštę ir per kelias minutes skaniausios, sakyčiau, net kiek gurmaniškos, salotos paruoštos“, – išmėginti jas kviečia „Ant medinės lentelės“ kūrėja.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 100 g gražgarsčių;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 2 trumpavaisiai agurkai;
  • 100 g prosciutto;
  • 2 burratos rutuliukų;
  • 20 g kedro riešutų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežio baziliko.

Gaminimas:

1. Į lėkštes dedame gražgarstes, agurką, pomidorus, burratą ir prosciutto.

2. Pabarstome kedro riešutais, baziliko lapeliais, druska, pipirais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Vida Press nuotr./Salotos su prosciutto
Vida Press nuotr./Salotos su prosciutto

Salotos su traškiais avinžirniais ir feta

„Šios salotos mano mėgstamiausios iš vegetariškų repertuaro, – išduoda tinklaraštininkė. – Mėsos čia tikrai nepasigesite, vietoje jos skanumo ir sotumo suteikia traškiai kepti avinžirniai. Puikus skonių derinys ir malonumas su kiekvienu kąsniu.“

Ingredientai:

traškiems avinžirniams:

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • ½ arbat. šaukšt. malto kumino;
  • ½ arbat. šaukšt. maltos rūkytos paprikos;
  • ½ arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos.

salotoms:

  • 100 g mėgstamų salotų;
  • 1 avokadas;
  • 120 g vyšninių pomidorų;
  • keli saulėje džiovinti pomidorai;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 100 g fetos sūrio.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 valg. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Ruošiame traškius avinžirnius: juos nusausiname ir sumaišome su aliejumi ir prieskoniais, paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje skardoje taip, kad avinžirniai per daug nesiliestų tarpusavyje ir kepame 20 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija.

2. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.

3. Ruošiame salotas: į lėkštę dedame salotas, avokadą, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, svogūną ir traškius avinžirnius.

4. Užtrupiname fetą ir apšlakstome paruoštu padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos