Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa
Ingredientai:
- 400 g vištos šlaunelių mėsos.
Marinatui:
- 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės;
- 2 šakelės šviežio smulkinto čiobrelio (kietųjų dalių nenaudokite);
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnelis maltų pipirų mišinio;
- 2 valg. šaukšt. smulkinto česnako;
- 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus.
padažui:
- 80 g konservuoto tuno;
- 1 valg. šaukšt. smulkintų kaparėlių;
- 2 skiltelės česnako, susmulkinti;
- 2 valg. šaukšt. smulkintų krapų;
- 2 marinuoti agurkai, susmulkinti;
- 4 valg. šaukšt. majonezo.
Įdaro priedai:
- 4 griežinėliai pomidoro;
- 4 salotų „Iceberg“ lapai;
- 4 arbat. šaukšt. sviesto.
Gaminimas:
1. Pirmiausia sumaišykite marinatui skirtus produktus. Gautu marinatu aptepkite mėsą ir palikite valandai, o tada ant grilio kepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir maltais pipirais.
3. Bandeles iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu ir apskrudinkite ant grilio.
4. Formuokite mėsainius: ant bandelės apačios dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotos lapas, kepta vištiena, pomidoras, padažas, bandelė.
Mėsainis su jautienos maltinuku ir džiovintų pomidorų-avinžirnių humusu
Ingredientai:
- 4 specialios bandelės mėsainiams;
- 4 ant grilio kepti jautienos maltinukai;
- 4 valg. šaukšt. avinžirnių humuso;
- 8 pusiau džiovinti pomidorai;
- 4 riekelės Čedario sūrio;
- 4 valg. šaukšt. tirpinto sviesto;
- 100 g pamarinuotų svogūnų žiedų;
- 4 juostelės šalto rūkymo šoninės;
- salotų lapų.
Gaminimas:
1. Bandelę iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu, paskrudinkite.
2. Ant bandelės dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotų lapas, pomidoras, svogūnas, maltinukas, sūris, skrudinta šoninė, humusas, bandelės viršus.
Mėsainis su keptu sūriu ir pomidorų džemu
Ingredientai:
- 4 specialios bandelės mėsainiams;
- 8 valg. šaukšt. pomidorų džemo;
- 4 arbat. šaukšt. balzamiko kremo;
- saujelė gražgarsčių;
- 600 g halumi sūrio;
- 4 valg. šaukšt. tirpinto sviesto.
Gaminimas:
1. Bandelę iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu, paskrudinkite. Apkepkite sūrio gabalėlius.
2. Ant bandelės dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, gražgarstė, balzamiko kremas, keptas sūris, bandelės viršus.
Pagal šiuos šefo Ruslano Bolgovo receptus paruoštais mėsainiais vilniečiai turėjo galimybę pasimėgauti sostinėje vykusio masinio „Borjomi“ pikniko metu.