Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

3 nesunkiai paruošiami sotūs užkandžiai: tiks ir skanauti namie, ir imti į pikniką

Valgyti lauke – vienas lengviausiai įgyvendinamų žemiškų malonumų. Ir visai nesvarbyu, ar tai bus piknikas ant žolės, ar pasėdėjimas terasoje, balkone, verta įjungti fantaziją ir pasiruošti įdomesnių užkandžių. Šįkart jūsų dėmesiui – 3 įdomūs receptai.
Piknikui paruošti sumuštiniai
Piknikui paruošti sumuštiniai / Vida Press nuotr.

Receptus pranešime žiniasklaidai pateikianti prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen tik pataria prisiminti, jog iškylos patiekalus verta ruošti ne tik pagal šeimos narių pomėgius, bet ir apgalvoti, ar bus patogu juos valgyti gamtoje.

Vištienos iešmeliai su dzadzikio padažu

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės;
  • 300 g tortilijų pakuotės;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 geltonoji paprika;
  • 1 citrina;
  • 1 česnako skiltelė;
  • raudonėlio;
  • šiek tiek šviežių špinatų ir petražolių.

dzadzikio padažui:

  • 3 trumpavaisiai agurkai;
  • 400 g graikiško jogurto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Vištienos krūtinėlę ir papriką supjaustykite gabaliukais ir suverkite ant medinio iešmelio. Tuomet apšlakstykite citrinos sultimis, užberkite raudonėlio bei smulkinto česnako.

2. Taip paruoštą mėsą palaikykite uždarame inde tol, kol įkaitinsite žarijas kepsninėje.

3. Sudėję vištieną kepti ant grotelių, sumaišykite dzadzikio padažą iš agurkų minkštimo, česnako skiltelės ir graikiško jogurto. Padažą pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.

4. Iškepusią vištieną ir paprikas patiekite ant iešmelių su padažu arba atskirus gabalėlius įvyniokite į tortiliją su špinatais, prieskoninėmis žolelėmis ir dzadziki padažu.

Vida Press nuotr./Vištienos vėrinukai su daržovėmis
Vida Press nuotr./Vištienos vėrinukai su daržovėmis

Tortilijos su tofu sūriu

Tofu sūris, dar kitaip vadinamas tiesiog sojų varške visame pasaulyje yra vegetarų mėgstamas produktas. A.Rasmussen teigimu, kulinarai taip pat mėgsta tofu sūrį, nes jis dera su pačiais įvairiausiais maisto produktais. „Šis lengvai virškinamas sūris naudojamas įvairiuose patiekaluose – ypač tinka salotose, desertuose tampa saldžiu pagardu, o padažuose puikiai prisitaiko prie ten esančių ingredientų ir papildo sodriu skoniu“, – sako maisto ekspertė.

Ingredientai:

  • 120 g vyšninių pomidorų;
  • 300 g tortilijų pakuotės;
  • 60 g konservuotų pupelių;
  • 60 g konservuotų kukurūzų;
  • 200 g tofu sūrio;
  • 1 radonoji paprika;
  • 1 avokadas;
  • 1 žalioji citrina;
  • aitriųjų paprikų padažo.

Gaminimas:

1. Supjaustykite vyšninius pomidorus per pusę, susmulkinkite avokadą ir papriką.

2. Nusunkite skystį nuo pupelių ir kukurūzų bei rankomis sutrinkite tofu sūrį.

3. Paruoškite tortiliją – į vidurį, daugmaž lygiomis dalimis, įdėkite po valgomąjį šaukštą kukurūzų ir pupelių, o ant viršaus užberkite tofu sūrio, pomidorų, avokado.

4. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, o jeigu mėgstate aštriau – aitriųjų paprikų padažu.

Vida Press nuotr./Tortilija su priedais
Vida Press nuotr./Tortilija su priedais

Itališki mocarelos ir saliamo sumuštiniai

Ingredientai:

  • 10 riekių forminės duonos;
  • 10 saliamio griežinėlių;
  • 10 g česnakinio sviesto;
  • 2 pomidorai;
  • 80 g mocarela sūrio;
  • 10 šakelių baziliko;
  • šiek tiek pesto padažo;
  • druskos

Gaminimas:

1. Ant duonos riekelių užtepkite šiek tiek pesto padažo ir česnakinio sviesto.

2. Ant kiekvienos duonos riekės dėkite po riekelę pomidoro ir saliamio bei galiausiai uždėkite mocarela sūrio.

3. Sumuštinius pabarstykite druska ir kepkite apie 10 min. 150 laipsnių temperatūroje, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.

4. Iškeptus sumuštinius galite papuošti šakele baziliko.

Vida Press nuotr./Kepti sumuštiniai su mocarela
Vida Press nuotr./Kepti sumuštiniai su mocarela

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos