„Vienas svarbiausių garnyrų ingredientų – prieskoniai. Geras jų pasirinkimas net ir visai paprastą patiekalą gali paversti, rodos, dar neragautu skanėstu“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas, siūlantis išbandyti 3 garnyrų variacijas.
Naminis bolivinių balandų garnyras
Ingredientai:
- 350 g bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
- aliejaus kepimui;
- 2 skiltelės česnako;
- apie 200 g pievagrybių;
- 1 brokolis;
- 400 g šaldytų žirnelių;
- sojų padažo;
- persilado ar kitokių žolelių prieskonių.
Gaminimas:
1. Bolivinės balandos kruopas išvirkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus pievagrybius, smulkintą brokolį bei šaldytus žirnelius. Nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.
3. Viskam iškepus apšlakstykite sojų padažu ir visą keptuvės turinį sumaišykite su išvirta bolivinę balanda bei prieskoniais, tada išjunkite ugnį. Paruoštą garnyrą galite dar pagardinti citrinos sultimis.
Bulvės su sūriu ir rozmarinu
Ingredientai:
- 8 vidutinio dydžio bulvės;
- 0,5 stiklinės išlydyto sviesto;
- po žiupsnelį druskos ir pipirų;
- 2/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio;
- 1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;
- žiupsnelis džiovintų rozmarinų;
- aitriųjų paprikų miltelių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
2. Aštriu peiliu, atsargiai įpjaukite bulves kuo plonesnėmis vertikaliomis skiltelėmis, neperpjaudami jų iki galo.
3. Ištepę skardą aliejumi, įdėkite bulves, apšlakstykite ištirpdytu sviestu, paskaninkite druska ir pipirais.
4. Kepkite bulves apie 50 min. arba tol, kol jos suminkštės. Galiausiai apibarstykite bulves įvairiais sūriais, aitriosios paprikos milteliais ir rozmarinu, ir pakepkite dar 5 min. tam, kad sūris išsilydytų.
Skrudinti avinžirniai
Ingredientai:
- 2 skardinės konservuotų avinžirnių;
- alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis jūros druskos;
- žiupsnelis maltos raudonosios paprikos;
- žiupsnelis maltos ciberžolės;
- žiupsnelis maltos aitriosios paprikos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Nuplaukite avinžirnius, nusausinkite ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Skrudinkite orkaitėje apie 15 min.
3. Ištraukite, apibarstykite druska, prieskoniais, apšlakstykite aliejumi. Įdėkite į orkaitę dar 15 min., tuomet išjunkite orkaitę ir luktelėkite dar 15 min. prieš patiekdami, mat taip avinžirniai taps dar traškesni.