3 paprasti, bet neprasti patiekalai Velykoms: sumuštinukai, bulvių mišrainė ir tuno salotos

Tiek anuomet, tiek šiomis dienomis per didžiąsias metų šventes ant stalo stengiamės dėti ir kažką neįprasto, dar neragauto. Kuo tokiu įstabiu dar galima nustebinti namiškius, artimuosius ir svečius? Jei tik turite drąsos ir fantazijos, tai tikrai įmanoma!
Salotos ir sumuštiniai
Salotos ir sumuštiniai / „Maxima“ archyvo nuotr.

Pranešime žiniasklaidai 3 patiekalų receptais dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas. „Šiems patiekalams pagaminti nereikės nei daug laiko, nei itin didelių kulinarinių sugebėjimų, tačiau jų skonis pamalonins kiekvieną gomurį“, – teigia jis.

Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais

Ingredientai:

  • Viso grūdo ruginės duonos arba bandelių;
  • 200 g mocarelos sūrio;
  • 80 g ožkų pieno arba česnakinio sviesto;
  • 2 dideli pomidorai;
  • 10 baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Ant duonos riekelių arba bandelių tepkite sviestą, uždėkite ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį.

2. Šiuos nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.

3. Išėmus iš orkaitės papuoškite sumuštinius bazilikų lapeliais. Jie skaniausi dar šilti, tačiau jie ne ką blogesni ir atvėsę.

„Maxima“ archyvo nuotr. /Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais
„Maxima“ archyvo nuotr. /Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais

Olivjė salotos arba tiesiog įmantresnė bulvių mišrainė

Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas

Ingredientai:

  • 4 bulvės;
  • 1 morka;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 rauginti arba marinuoti agurkai;
  • 100 g konservuotų žirnelių;
  • 100 g virtos mėsos;
  • 1 svogūnas;
  • 4 šaukštai majonezo, grietinės ar jogurto;
  • 2 šaukštai krienų;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.

3. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Mišrainę gerai išmaišykite. Šioms salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos gana stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.

„Maxima“ archyvo nuotr. /Olivjė salotos
„Maxima“ archyvo nuotr. /Olivjė salotos

Sočios tuno salotos

Ingredientai:

  • 80 g tuno pjausnių;
  • 100 g pomidorų;
  • 3 valg. šaukšt. konservuotų kukurūzų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g ožkų pieno sūrio;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite juos skiltelėmis.

2. Stambiais kubeliais supjaustykite sūrį ir pomidorus, viską suberkite į dubenį.

3. Tuno pjausnį šakute suplėšykite smulkesniais gabalėliais.

4. Salotas pagardinkite konservuotais kukurūzais, druska bei pipirais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską išmaišykite ir papuoškite šviežiais žalumynais.

„Maxima“ nuotr. /Tuno salotos
„Maxima“ nuotr. /Tuno salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų