Pranešime žiniasklaidai 3 patiekalų receptais dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas. „Šiems patiekalams pagaminti nereikės nei daug laiko, nei itin didelių kulinarinių sugebėjimų, tačiau jų skonis pamalonins kiekvieną gomurį“, – teigia jis.
Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais
Ingredientai:
- Viso grūdo ruginės duonos arba bandelių;
- 200 g mocarelos sūrio;
- 80 g ožkų pieno arba česnakinio sviesto;
- 2 dideli pomidorai;
- 10 baziliko lapelių.
Gaminimas:
1. Ant duonos riekelių arba bandelių tepkite sviestą, uždėkite ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį.
2. Šiuos nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.
3. Išėmus iš orkaitės papuoškite sumuštinius bazilikų lapeliais. Jie skaniausi dar šilti, tačiau jie ne ką blogesni ir atvėsę.
Olivjė salotos arba tiesiog įmantresnė bulvių mišrainė
Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas
Ingredientai:
- 4 bulvės;
- 1 morka;
- 2 kiaušiniai;
- 2 rauginti arba marinuoti agurkai;
- 100 g konservuotų žirnelių;
- 100 g virtos mėsos;
- 1 svogūnas;
- 4 šaukštai majonezo, grietinės ar jogurto;
- 2 šaukštai krienų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
2. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.
3. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Mišrainę gerai išmaišykite. Šioms salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos gana stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.
Sočios tuno salotos
Ingredientai:
- 80 g tuno pjausnių;
- 100 g pomidorų;
- 3 valg. šaukšt. konservuotų kukurūzų;
- 2 kiaušiniai;
- 100 g ožkų pieno sūrio;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite juos skiltelėmis.
2. Stambiais kubeliais supjaustykite sūrį ir pomidorus, viską suberkite į dubenį.
3. Tuno pjausnį šakute suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
4. Salotas pagardinkite konservuotais kukurūzais, druska bei pipirais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską išmaišykite ir papuoškite šviežiais žalumynais.