3 pavasariški žinomų moterų receptai: chia sėklų pudingas, salotos su okra ir kokosiniai rutuliukai

Pavasarį norisi mėgautis ne tik saulės spinduliais, tačiau ir lengvesniu, sveikesniu maistu. Dabar pats metas išbandyti naujus receptus, kuriuose įkomponuota sveikų, naudingomis medžiagomis organizmą aprūpinančių ingredientų. Kaip tik tokių patiekalų receptais dalinasi 3 žinomos, mityba besirūpinančios moterys – modeliai Simona Burbaitė bei Julija Steponavičiūtė ir sveikos mitybos eksperte prisistatanti tinklaraštininkė Gražina Gum.
Žinomų moterų pavasariški užkandžiai
Žinomų moterų pavasariški užkandžiai / Asmeninio albumo nuotr.

Mados tinklaraštininkė, modelis Simona Burbaitė ragina išbandyti kokosinio chia sėklų pudingo receptą. „Vadinu jį „užimtų žmonių užkandžiu“, nes pagaminimas lengvai ir greitai. Kai neturi laiko gaišti virtuvėje, bet nori kažko sveiko ir skanaus, jis idealus. Šį pudingą ruošiu su augaliniu pienu – sojų, ryžių, migdolų arba kokosų.“

Dainiaus Ščiukos nuotr./Simona Burbaitė
Dainiaus Ščiukos nuotr./Simona Burbaitė

Gaminimas:

S.Burbaitė: „Vakare supilu chia sėklas į uždarą indelį, supilu pieną (ir vieno, ir kito imu „iš akies“), išmaišau, palieku 10 minučių pastovėti, tada vėl išmaišau ir, uždariusi indelį, įdedu į šaldytuvą nakčiai. Kitą rytą įsipjaustau vaisių, beriu uogų, jei reikia, įdedu medaus šaukštelį ir cinamono. Viskas: sotu, skanu ir sveika!“.

Asmeninio albumo nuotr./Simonos Burbaitės chia sėklų pudingas
Asmeninio albumo nuotr./Simonos Burbaitės chia sėklų pudingas

Sveikos mitybos ir gyvensenos ekspertė, asmeninio tinklaraščio Grazinagum.lt autorė Gražina Gum dalinasi pavasarinių salotų receptu, jis taip ir pavadintas – „Pavasaris su ridikėliais ir okra“.

Asmeninio archyvo nuotr./Gražina Gum
Asmeninio archyvo nuotr./Gražina Gum

Anot G.Gum, okra turi ypač daug naudingų savybių. Pavyzdžiui, ji normalizuoja cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje, tinka esant vidurių užkietėjimui. „Okra yra viena iš daržovių tiems, kurie išsekę, nusilpę ir kenčia nuo depresijos. Padeda esant plaučių uždegimui, bronchitui, gerklės skausmui bei esant dirgliosios žarnos uždegimui. Joje gausu amino rūgščių, triptofano, cistino, o šios medžiagos svarbios smegenų veiklai gerinti“, ˗ tikina ekspertė.

Ingredientai:

  • 3-4 ridikėliai;
  • 1 trumpavaisis agurkas;
  • 2-3 okros.

Gaminimas:

Susmulkinkite ridikėlius ir okrą. Sumaišykite su saulėgrąžų grietine (kaip ją gaminti – žemiau), pabarstykite juodaisiais pipirais.

Saulėgrąžų „grietinė“

  • 0,5 stiklinės saulėgrąžų sėklų;
  • 0,5-1 stiklinės vandens;
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

Viską suplakite elektriniame smulkintuve, o „grietinės“ tirštumą reguliuokite vandeniu.

Asmeninio albumo nuotr./Gražinos Gum salotos
Asmeninio albumo nuotr./Gražinos Gum salotos

Vienas garsiausių šalies modelių, asmeninio tinklaraščio Kitchenjulie.com autorė Julija Steponavičiūtė maitinasi sveikai ir siūlo pasigaminti sveikų užkandžių – kokosų sviesto rutuliukų su džiovintomis uogomis.

Vikos Paškelytės nuotr./Naujausia „erikahoc“ kolekcija / modelis: Julija Steponavičiūtė
Vikos Paškelytės nuotr./Naujausia „erikahoc“ kolekcija / modelis: Julija Steponavičiūtė

Ingredientai:

  • Naminio kokosų sviesto (kaip jo pasigaminti – žemiau);
  • džiovintų spanguolių;
  • džiovintų goji uogų;
  • rožinių pitaya arba acai miltelių.

Gaminimas:

1. Norint pagaminti šiuos rutuliukus, reikia pasigaminti savo kokoso sviesto (arba suminkštinti pirktą parduotuvėje). Jei norite sviestą gaminti namuose, paprasčiausiai reikia suplakti kokoso minkštimą maišytuve, kol gausite lygią pastą – tai paprastai trunka 3 minutes. Į maišytuvą rekomenduojama pilti didesnį kiekį susmulkinto kokoso. Šviežias kokoso sviestas bus minkštas, kaip ir bet koks riešutų sviestas.

2. Dėkite šviežiai pagaminto kokoso sviesto į dubenį, pridėkite džiovintų spanguolių ir goji uogų. Maišykite, kad viską sujungtumėte. Naudokite daug uogų, tačiau turėkite omenyje, jog kuo daugiau džiovintų spanguolių, tuo saldesni bus energijos rutuliiukai.

3. Palikite kokosų ir džiovintų uogų mišinį maždaug 30 minučių šaldytuve. Išėmę iš šaldytuvo, masę sudėkite į ruliukų formeles (jei tokias turite) arba suformuokite rankomis, o tada dėkite juos dar 30 minučių į šaldytuvą. Šiuos užkandžius, kol suvalgysite, ir rekomenduojama laikyti šaldytuve.

Asmeninio albumo nuotr./Julijos Steponavičiūtės kokosiniai rutuliukai
Asmeninio albumo nuotr./Julijos Steponavičiūtės kokosiniai rutuliukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis