Kolos pyragas
- 2 puodeliai miltų;
- 2 puodeliai cukraus;
- 1 skardinė kolos;
- 1 puodelis sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
- 1/2 puodelio pasukų;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 1/4 puodelio kakavos;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono.
Glajus
- 1 skardinė kolos;
- 1/2 puodelio sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 1/4 puodelio kepimo kakavos;
- 4 puodeliai persijoto cukraus pudros.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite kolą, sviestą ir kakavą, maišydami užvirinkite. Supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol masė sudrėks.
Nedideliame dubenyje plakite kiaušinius, pasukas ir vanilę, kol susimaišys. Maišydami viską supilkite į miltų mišinį.
Perpilkite į kepimo formą ir kepkite 25-30 minučių iki 180 °C įkaitintoje temperatūroje arba kol į vidurį įkištas dantų krapštukas bus švarus.
Likus maždaug 15 minučių iki pyrago kepimo pabaigos, paruoškite glajų. Nedideliame puode užvirinkite kolą; virkite 12–15 minučių arba kol skysčio sumažės iki 1/2 puodelio. Įmaišykite sviestą ir kakavą, kol sviestas ištirps; nukelkite nuo ugnies. Suberkite cukraus pudrą; išmaišykite iki vientisos masės. Iš karto užpilkite ant karšto pyrago. Skanaus.
Kolos sparneliai
- 1 kg vištienos sparnelių;
- 1 skardinė kolos;
- 1 puodelis aštraus padažo;
- 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
- 1/4 arbatinio šaukštelio Kajeno pipirų;
- 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų;
- Mėlynojo sūrio salotų padažas
Dubenėlyje sumaišykite aštrų padažą, kolą, sojų padažą, kajeno pipirus ir pipirus. Į juos sudėkite vištienos sparnelius ir palikite kuriam laikui marinuotis.
Paruoškite kepsninę. Ant grotelių mėsą kepkite retkarčiais apversdami ir dažnai apšlakstydami padažu, kol sparneliai gražiai apskrus. Patiekite su salotų padažu.
Berbekiu skonio vištiena su kola
Reikės:
- 1 kg vištienos.
Marinatui:
- 1 skardinės kolos;
- 1/3 puodelio barbekiu padažo;
- 1/3 puodelio smulkiai supjaustyto svogūno;
- 1/8 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/8 arbatinio šaukštelio pipirų;
- 1 susmulkintos česnako skiltelės.
Gaminimas:
Gilioje keptuvėje sumaišykite ingredientus marinatui ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite masę tol, kol šiek tiek sutirštės, apie 10–15 minučių. Tada sudėkite į kaitinamą masę kubeliais pjaustytą vištieną. Kepkite apie 15 min, kol vištiena bus paruošta.
Patiekite ją su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!