3 receptai, kuriuose kola – nepakeičiamas ingredientas: nuo kolos pyrago iki sparnelių

Žmonių, mėgstančių gerti Coca-cola pasaulyje – milijonai. Dar tiek pat tų, kurie sako, jog tai – nesveikas pasirinkimas, todėl jos vengia. Vis tik, panašu, kad šį gėrimą galime naudoti ne tik kaip gėrimą, dažniausiai prie greito maisto, bet kaip – mums įprastų patiekalų ingredientą. Ir, beje, visai neprastą.
Shutterstock.com nuotraukų koliažas
Shutterstock.com nuotraukų koliažas / Shutterstock nuotr.

Kolos pyragas

123RF.com nuotr./Šokoladinis pyragas
123RF.com nuotr./Šokoladinis pyragas
  • 2 puodeliai miltų;
  • 2 puodeliai cukraus;
  • 1 skardinė kolos;
  • 1 puodelis sviesto, supjaustyto kubeliais;
  • 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • 1/2 puodelio pasukų;
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1/4 puodelio kakavos;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono.

Glajus

  • 1 skardinė kolos;
  • 1/2 puodelio sviesto, supjaustyto kubeliais;
  • 1/4 puodelio kepimo kakavos;
  • 4 puodeliai persijoto cukraus pudros.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite kolą, sviestą ir kakavą, maišydami užvirinkite. Supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol masė sudrėks.

Nedideliame dubenyje plakite kiaušinius, pasukas ir vanilę, kol susimaišys. Maišydami viską supilkite į miltų mišinį.

Perpilkite į kepimo formą ir kepkite 25-30 minučių iki 180 °C įkaitintoje temperatūroje arba kol į vidurį įkištas dantų krapštukas bus švarus.

Likus maždaug 15 minučių iki pyrago kepimo pabaigos, paruoškite glajų. Nedideliame puode užvirinkite kolą; virkite 12–15 minučių arba kol skysčio sumažės iki 1/2 puodelio. Įmaišykite sviestą ir kakavą, kol sviestas ištirps; nukelkite nuo ugnies. Suberkite cukraus pudrą; išmaišykite iki vientisos masės. Iš karto užpilkite ant karšto pyrago. Skanaus.

Kolos sparneliai

Vida Press nuotr./Ant grilio kepti vištų sparneliai
Vida Press nuotr./Ant grilio kepti vištų sparneliai
  • 1 kg vištienos sparnelių;
  • 1 skardinė kolos;
  • 1 puodelis aštraus padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio Kajeno pipirų;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų;
  • Mėlynojo sūrio salotų padažas

Dubenėlyje sumaišykite aštrų padažą, kolą, sojų padažą, kajeno pipirus ir pipirus. Į juos sudėkite vištienos sparnelius ir palikite kuriam laikui marinuotis.

Paruoškite kepsninę. Ant grotelių mėsą kepkite retkarčiais apversdami ir dažnai apšlakstydami padažu, kol sparneliai gražiai apskrus. Patiekite su salotų padažu.

Berbekiu skonio vištiena su kola

Shutterstock nuotr./Vištiena
Shutterstock nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 1 kg vištienos.

Marinatui:

  • 1 skardinės kolos;
  • 1/3 puodelio barbekiu padažo;
  • 1/3 puodelio smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 1/8 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/8 arbatinio šaukštelio pipirų;
  • 1 susmulkintos česnako skiltelės.

Gaminimas:

Gilioje keptuvėje sumaišykite ingredientus marinatui ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite masę tol, kol šiek tiek sutirštės, apie 10–15 minučių. Tada sudėkite į kaitinamą masę kubeliais pjaustytą vištieną. Kepkite apie 15 min, kol vištiena bus paruošta.

Patiekite ją su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų