Viščiukų blauzdelės patogios ir tuo, kad jų nereikia nei pjaustyti, nei skirti daug laiko ruošai. Paprasčiausia ir visai šeimai patinkanti vakarienė yra orkaitėje keptos su mėgstamais prieskoniais ir šiek tiek aliejaus pamarinuotos blauzdelės. Labai populiaru ruošti marinatą su medumi, tuomet vištiena įgauna maloniai saldų skonį ir pasidengia spindinčia glazūra. Vasarą dažnuose namuose jos pakvimpa su barbekiu padažu, rašoma „IKI“ pranešime žiniasklaidai.
Skirtingi pagardai, su kuriais kepamos viščiukų blauzdelės, gali mus nukelti į skirtingas šalis, kurias pasiekti rudenį galbūt nėra galimybių. Tad, jei pasiilgote kelionių kvapų ir skonių, kviečiame išbandyti šiuos receptus!
Vokietija: viščiukų blauzdelės, keptos su raugintais kopūstais
Skanus, pigus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas – puiki idėja šeimos vakarienei. Vištienos blauzdelės, keptos raugintuose kopūstuose, įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą.
Reikės:
- 1 kg šviežių viščiukų broilerių blauzdelių,
- 3 šaukštelių maltos paprikos,
- 2 šaukštelių maltų čili pipirų, vištienos prieskonių,
- ½ puodelio aliejaus,
- 600 g raugintų kopūstų.
Gaminame:
- Vištienos blauzdeles nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sumaišykite vištienos ir kitus prieskonius su aliejumi ir ištrinkite vištieną. Dėkite į šaldytuvą dviem valandoms marinuotis.
- Nuo raugintų kopūstų nuspauskite skystį ir, jei reikia, pasmulkinkite. Orkaitės indą patepkite aliejumi, išdėliokite kopūstus ir ant viršaus sudėkite blauzdeles. Viską apšlakstykite aliejumi.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių. Kartkartėmis pamaišykite raugintus kopūstus. Į kepimo pabaigą įjunkite grilio funkciją ir kepkite, kol vištiena gražiai apskrus.
Čilė: rudeniškas viščiukų blauzdelių troškinys
„Cazuela“ – čilietiška klasika, puikiai tinkanti, kai norisi jaukaus ir skanaus maisto be didelio išlaidų ir pastangų. Šviežios rudeniško derliaus daržovės ir sodrus vištienos skonis tiesiog apgaubs šiluma.
Reikės:
- 6 šviežių viščiukų broilerių blauzdelių,
- 6 bulvių,
- 3 morkų,
- 450 g sviestinio moliūgo,
- 1-2 kukurūzų burbuolių,
- 1 svogūno,
- 2-3 skiltelių česnako,
- 1-1,2 litro vištienos sultinio,
- druskos,
- šviežiai maltų pipirų,
- šviežių petražolių,
- virtų ryžių.
Gaminame:
- Puode, kuriame virsite troškinį, su šlakeliu aliejaus pakepkite smulkintus svogūną ir česnaką. Daržoves nulupkite ir supjaustykite gana stambiais gabalėliais.
- Į puodą sudėkite vištieną, moliūgą, bulves, kukurūzų burbuoles, morkas ir supilkite vištienos sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite ant didelės ugnies. Užvirus troškiniui, sumažinkite ugnį iki silpnos ir puodą uždenkite. Tegul troškinys verda apie 25 minutes arba kol daržovės suminkštės, o vištiena išvirs ir lengvai atsiplėš nuo kaulo.
- Patiekite „cazuela“ su karštais virtais ryžiais negiliuose sriubos dubenėliuose. Kad būtų dar aromatingiau ir gaiviau, pagardinkite aštriu padažu ir pabarstykite šviežių petražolių.
Vengrija: sodrus viščiukų blauzdelių troškinys su paprikomis
Nuostabiai aromatingas patiekalas pradžiugins įvairius pojūčius: akis trauks ryški spalva, ragauti kvies kvapas, o skonis bus itin išraiškingas. O geriausia, reikės visai nedaug pastangų ir išlaidų.
Reikės:
8 šviežių viščiukų broilerių blauzdelių,
2 raudonųjų paprikų,
4-5 prinokusių pomidorų,
2 svogūnų,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštų pomidorų pastos,
1 šaukštelio maltos paprikos,
1 šaukštelio čili pipirų,
druskos,
pipirų,
šviežių petražolių.
Gaminame:
- Vištienos gabalėlius įtrinkite druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais. Palaukite bent valandą, kad skoniai įsigertų, ir tuomet puode su apkepkite mėsą iš visų pusių. Tame pačiame puode apkepkite svogūną ir česnaką.
- Sudėkite pomidorus (supjaustytus ir be odelės), juostelėmis supjaustytas paprikas ir čili. Įpilkite stiklinę vandens ir 2 šaukštus pomidorų pastos (arba daugiau, pagal poreikį). Virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Patiekite apibarstę petražolėmis.