3 savaitgalio pusryčių pasiūlymai su lašeliu fantazijos

Įprastiems darbo dienos pusryčiams dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visai kitaip savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pirmojo dienos valgio gaminimui ir mėgavimuisi juo.
Pusryčiai
Pusryčiai / Vida Press nuotr.

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen tikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir savaitgalį namiškius ar draugus nustebinsite gardžiausiais pusryčiais. Štai 3 pasiūlymai:

Orkaitėje kepti kiaušiniai su saldžiųjų bulvių plutele

Iš Pietų Amerikos kilusios ir Lietuvoje vis populiarėjančios saldžiosios bulvės puikiai tinka ir pusryčiams. Šios daržovės privalumai – ji nekaloringa ir gausi įvairių maistingųjų medžiagų.

Ingredientai:

  • saldžiųjų bulvių;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • sviesto;
  • kietojo sūrio;
  • kiaušinių,
  • džiovintų bazilikų ir raudonėlių.

Gaminimas:

1. Smulkiai sutarkuokite saldžiąsias bulves (vienos didelės užteks 3–4 valgytojams) ir apibarstykite druska bei pipirais.

2. Keksiukų skardą ištepkite sviestu ir į kiekvieną formelę įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą tarkuotų bulvių ir 1 valgomąjį šaukštą tarkuoto kietojo sūrio. Tuomet ant viršaus įmuškite po kiaušinį, apibarstykite druska, džiovintu baziliku bei raudonėliu.

3. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių.

Vida Press nuotr./Pusryčiai
Vida Press nuotr.

Bandelė su daržovėmis ir šonine

Jei norite pasigaminti šiek tiek lengvesnius pusryčius, sumuštinis su šonine – puikus variantas. Galite rinktis bet kokias mėgstamas daržoves.

Ingredientai:

  • kiaulienos šoninės griežinėlių;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 svogūnas;
  • kelios skiltelės česnako;
  • 1 didesnis pomidoras;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • špinatų lapų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • bandelių;
  • mocarelos sūrio.

Gaminimas:

1. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite šoninės griežinėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir apskrudinkite šoninę taip, kad kraštai šiek tiek apskrustų, tačiau vidurys liktų gana minkštas.

2. Pasiruoškite daržoves – griežinėliais supjaustykite raudonąją papriką, smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles ir pomidorą. Daržoves pabarstykite druska bei pipirais ir kartu su šviežiais špinatų lapais suverskite į keptuvę. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės.

3. Tuo metu orkaitėje paskrudinkite savo mėgstamas bandeles. Ant bandelės uždėkite šiek tiek daržovių, keptos šoninės ir tarkuoto mocarelos sūrio.

Vida Press nuotr./Pusryčiai
Vida Press nuotr.

Skrudintas sumuštinis su riešutų sviestu

Jei mėgstate saldžius pusryčius – o juk retkarčiais savaitgaliais galima save palepinti! – šie sumuštiniai taps tobulu pasirinkimu.

  • Ingredientai:
  • 220 ml pieno;
  • 110 g grietinės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • minkštos duonos;
  • riešutų sviesto;
  • braškių džemo;
  • sviesto;
  • mėgstamų vaisių patiekimui.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite pieną, grietinę, kiaušinius, cinamoną ir vanilinį cukrų.

2. Ant duonos užtepkite ploną sluoksnį riešutų sviesto ir braškių džemo. Suspauskite 2 duonos gabaliukus ir pamirkykite sumuštinį į pieno ir kitų priedų mišinį.

3. Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto ir ant vidutinės ugnies apkepkite sumuštinį iš abiejų pusių. Patiekite su kiviais, bananais ar kitais mėgstamais vaisiais.

Vida Press nuotr./Pusryčiai
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų