Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo iš anakardžių pasigaminti 3 patiekalus, kurie tikrai nustebins skoniu bei bus ypač naudingi.
Naminis anakardžių sviestas
Šiuo naminiu anakardžių sviestu, kurį verta laikyti šaldytuve, galima gardinti blynus, košes, glotnučius, skrebučius ir viską, ką tik širdis geidžia.
Ingredientai:
- 400 g anakardžių riešutų;
- šiek tiek druskos.
Gaminimas:
1. Iki 160 °C įkaitinkite orkaitę ir pakepinkite riešutus apie 10 minučių. Tai išryškins anakardžių skonį ir juos bus paprasčiau susmulkinti.
2. Suberkite riešutus į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės. Pasmulkinę apie 4 minutes, įdėkite druskos, smulkinkite dar 2–3 minutes – turite gauti kreminės tekstūros tirštą tyrę.
Laukinių ryžių, pupelių ir anakardžių sriuba
Ingredientai:
- 250 g anakardžių riešutų;
- 2 morkos;
- 3 bulvės;
- 1 svogūnas;
- 0,5 česnako;
- 400 g baltųjų pupelių;
- 2/3 stiklinės laukinių ryžių;
- žiupsnelis druskos;
- juodųjų pipirų;
- 0,5 stiklinės džiovintų baravykų;
- 1 ekologiško sultinio kubelis.
Gaminimas:
1. Anakardžius užmerkite į vandenį ir palikite stovėti, kol virsite sriubą.
2. Į puodą sudėkite paruoštas bulves, morkas, su česnaku prieš tai pakepintą svogūną ir baravykus, įdėkite sultinio kubelį, pagardinkite druska. Daržoves virkite, kol suminkštės.
3. 2 puodelius sriubos elektriniame smulkintuve sutrinkite su anakardžiais.
4. Išvirkite pupeles, ryžius, nupilkite nuo likusių daržovių vandenį ir viską sumaišykite su pasigaminta riešutų mase. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir ragaukite.
Veganiškas anakardžių padažas makaronams
Ingredientai:
- 0,5 stiklinės anakardžių riešutų;
- 4 skiltelės česnako;
- sauja šviežio baziliko lapelių;
- 1 citrina;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 5 vyšniniai pomidorai;
- 0,5 pakuotės mėgstamų spagečių;
- 100 g veganiško sūrio.
Gaminimas:
1. Elektriniame smulkintuve sutrinkite anakardžius, česnaką, baziliką, išspaustas citrinos sultis, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
2. Gautą tirštą masę sumaišykite su išvirtais makaronais, supjaustytais pomidorais, šaukštu alyvuogių aliejaus. Tuomet užpilkite šlakelį vandens, kuriame virė makaronai.
3. Viską apibarstykite sūriu ir skanaukite.