Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 skirtingi, bet puikūs receptai su anakardžiais: sviestas, sriuba ir padažas makaronams

Anakardžiai – švelnaus skonio, daugelio pamėgti riešutai, kuriais skanu užkandžiauti be jokių kitų priedų. Pasirodo, šie riešutai – tai Brazilijoje augančių tropinių medžių sėklos. Tiesa, anot prekybininkų, dėl modernaus ūkininkavimo jie šiandien atkeliauja ne tik iš Pietų Amerikos, bet ir skirtingo klimato šalių visame pasaulyje.
Anakardžiai
Anakardžiai / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo iš anakardžių pasigaminti 3 patiekalus, kurie tikrai nustebins skoniu bei bus ypač naudingi.

Naminis anakardžių sviestas

Šiuo naminiu anakardžių sviestu, kurį verta laikyti šaldytuve, galima gardinti blynus, košes, glotnučius, skrebučius ir viską, ką tik širdis geidžia.

Ingredientai:

  • 400 g anakardžių riešutų;
  • šiek tiek druskos.

Gaminimas:

1. Iki 160 °C įkaitinkite orkaitę ir pakepinkite riešutus apie 10 minučių. Tai išryškins anakardžių skonį ir juos bus paprasčiau susmulkinti.

2. Suberkite riešutus į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės. Pasmulkinę apie 4 minutes, įdėkite druskos, smulkinkite dar 2–3 minutes – turite gauti kreminės tekstūros tirštą tyrę.

Vida Press nuotr./Anakardžių „sviestas“
Vida Press nuotr./Anakardžių „sviestas“

Laukinių ryžių, pupelių ir anakardžių sriuba

Ingredientai:

  • 250 g anakardžių riešutų;
  • 2 morkos;
  • 3 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 0,5 česnako;
  • 400 g baltųjų pupelių;
  • 2/3 stiklinės laukinių ryžių;
  • žiupsnelis druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 0,5 stiklinės džiovintų baravykų;
  • 1 ekologiško sultinio kubelis.

Gaminimas:

1. Anakardžius užmerkite į vandenį ir palikite stovėti, kol virsite sriubą.

2. Į puodą sudėkite paruoštas bulves, morkas, su česnaku prieš tai pakepintą svogūną ir baravykus, įdėkite sultinio kubelį, pagardinkite druska. Daržoves virkite, kol suminkštės.

3. 2 puodelius sriubos elektriniame smulkintuve sutrinkite su anakardžiais.

4. Išvirkite pupeles, ryžius, nupilkite nuo likusių daržovių vandenį ir viską sumaišykite su pasigaminta riešutų mase. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir ragaukite.

Veganiškas anakardžių padažas makaronams

Ingredientai:

  • 0,5 stiklinės anakardžių riešutų;
  • 4 skiltelės česnako;
  • sauja šviežio baziliko lapelių;
  • 1 citrina;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 5 vyšniniai pomidorai;
  • 0,5 pakuotės mėgstamų spagečių;
  • 100 g veganiško sūrio.

Gaminimas:

1. Elektriniame smulkintuve sutrinkite anakardžius, česnaką, baziliką, išspaustas citrinos sultis, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

2. Gautą tirštą masę sumaišykite su išvirtais makaronais, supjaustytais pomidorais, šaukštu alyvuogių aliejaus. Tuomet užpilkite šlakelį vandens, kuriame virė makaronai.

3. Viską apibarstykite sūriu ir skanaukite.

Vida Press nuotr./Padažas makaronams su anakardžiais
Vida Press nuotr./Padažas makaronams su anakardžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais