Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 sodraus skonio pyragų receptai: obuolių, su džiovintais vaisiais ir aguoninis

Metų pabaiga – gera proga stabtelėti, susėsti popiečio kavos ar arbatos su draugais, giminaičiais. Žinoma, tokiu atveju neapsieisite ir be skanėsto, tad laikas kepti pyragą!
Pyragas su kava
Pyragas su kava / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma parduotuvių tinklo „Kavos draugas“ pranešime žiniasklaidai, prie skirtingų kepinių verta derintis skirtingų aromatų ir skonių kavą.

Pasak kavos eksperto Aido Jankausko, prie saldesnių desertų galima rinktis kartesnę juodą kavą. Taip nei gardumyno saldumas, nei kavos kartumas vienas kito neužgoš. O štai lengva ir švelni kava, kurioje atsiskleidžia vaisinės natos, geriama kartu su sūrio pyragais ar kepiniais, turinčiais kremo, tai padės akcentuoti juose esančių vaisių skonį.

Kavos ekspertas rekomenduoja 3 pyragų receptus, kurie puikiai tiks maloniai žiemos popietei.

Karališkas obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 200 g sviesto;
  • 6 obuoliai;
  • 200 g cukraus;
  • 320 g miltų;
  • vanilės ekstrakto, pagal skonį;
  • druskos, pagal skonį;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol suputos. Tuomet suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.

2. Kitame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

3. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir minkykite, kol pasidarys trupininė masė.

4. Kepimo popierių įtieskite į pyrago kepimo indą (rekomenduojamas dydis – 20 x 20 cm).

5. Nulupkite ir supjaustykite obuolius.

6. Į kepimo formą sukrėskite 2/3 tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.

7. Kepkite apie valandą iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Pyragą pjaustykite tik jam atvėsus.

Vida Press nuotr./Obuolių pyragas
Vida Press nuotr./Obuolių pyragas

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai;
  • 120 g miltų;
  • 80 g cukraus;
  • 200 g džiovintų razinų, slyvų, apelsinų;
  • 100 g riešutų;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
  • cinamono; pagal skonį
  • 0,5 stiklinės krakmolo.

Gaminimas:

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų.

3. Trynius išsukite su cukrumi, suberkite miltus ir krakmolą. Gerai išmaišykite.

4. Suberkite džiovintus vaisius (slyvas smulkiai supjaustykite), riešutus ir prieskonius. Išmaišykite.

5. Sudėkite baltymus ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į sviestu gerai išteptą kepimo formą.

6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Vida Press nuotr./Pyragas su džiovintais vaisiais
Vida Press nuotr./Pyragas su džiovintais vaisiais

Aguonų pyragas su mandarinais

Ingredientai:

  • 1 stiklinė aguonų;
  • 2 citrinos;
  • 150 g cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 350 g kvietinių miltų;
  • druskos, pagal skonį;
  • 250 g sviesto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 indelis rikotos;
  • 4 mandarinai.

Gaminimas:

1. Pirmiausia nuplikykite aguonas karštu vandeniu, leiskite, kad šiek tiek pabrinktų.

2. Nuo nuplautų citrinų nutarkuokite žievelę, tada išspauskite iš jų sultis.

3. Išplakite kiaušinius.

4. Sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės. Tai padarysite greičiau, jei sviestą ištirpinsite. Po to supilkite kiaušinius, rikotą.

5. Ištrinkite mandarinus iki vientisos masės ir įmaišykite kartu su citrinų žievelėmis bei jų sultimis, aguonomis, druska, kepimo milteliais, miltais ir aguonomis.

6. Kepimo indą išklokite popieriumi, patepkite sviestu, supilkite tešlą ir įdėkite kepti apie 30 minučių į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Pyrago viršų galite taip pat papuošti mandarinų griežinėliais.

„Scanpix“ nuotr./Aguonų pyragas
„Scanpix“ nuotr./Aguonų pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais