Tą pasidalindami savo žiniomis ir receptais prekybos tinklo „Rimi“ organizuotame renginyje ketvirtadienio rytą pademonstravo žinomi sveikos mitybos puoselėtojai, rašoma pranešime žiniasklaidai. Jie stengėsi sugriauti mitą, esą sveikai maitintis yra brangu, sunku ir nesotu. Kviečiame susipažinti su renginio metu pristatytais receptais ir juos išbandyti!
Restorano „Amandus“ vyr. virėjo Ernesto Žitkausko receptas: avinžirnių salotos su keptu varškės sūriu
Ingredientai (2 asm.):
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- 150 g vyšninių pomidorų;
- 1 nedidelė raudonoji paprika;
- 120 g kepto varškės sūrio;
- 2 saujelės svogūnų laiškų;
- 1 saujelė burokėlių daigų;
- druskos;
- pipirų.
padažui:
- 1 skiltelė česnako;
- 20–30 g alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas citrinų sulčių.
pastaba: Avinžirnius galima naudoti konservuotus iš skardinės arba džiovintus. Jei naudojami džiovinti, jie užmerkiami šaltame vandenyje bent 8 valandoms, o tuomet išverdami.
Gaminimas:
1. Supjaustome papriką, pomidorus ir svogūnų laiškus norimo dydžio gabaliukais, nusunkiame ir nusausiname avinžirnius, viską sudedame į dubenį.
2. Atskirame inde į aliejų įtarkuojame česnaką, įpilame citrinos sulčių. Pilame į salotas, išmaišome. Sutrupiname varškės sūrį ir dedame ant salotų.
3. Pagardiname druska, pipirais ir burokėlių daigais.
Tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorės Ievos Greičiūnaitės užkandis su batatais
Ingredientai:
- 1 didelė saldžioji bulvė (arba pora mažesnių).
įdarui:
- 1 avokadas;
- 1 nedidelė skardinė tuno;
- 1/3 svogūno;
- druskos;
- saulėje džiovintų pomidorų;
- petražolių.
Gaminimas:
1. Nuplauname neluptą bulvę ir gerai ją nusausiname. Supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis ir patepame lydytu ghee sviestu (galima naudoti ir aliejų). Dedame į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20–25 min. (viduryje kepimo bulves galima apversti).
2. Kol bulvės griežinėliai kepa, susmulkiname svogūną ir sumaišome visus likusius ingredientus.
3. Bulvei iškepus ir atvėsus, ant viršaus dedama avokado-tuno masė, papuošiama saulėje džiovintais pomidorais, petražolėmis ir čili granulėmis (kas mėgsta aštriau).
Konditerijos technologės Daivos Selilės receptas: duonos ir jogurto desertas
Ingredientai:
- 400 g viso grūdo dalių duonos;
- 100 g agavų sirupo (arba medaus, arba klevų sirupo);
- 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto muskato;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- sezoninių uogų (galima dėti ir banano);
- nesaldinto jogurto.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruošiame duonos skrebučius. Duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apliejame sirupu, sumaišytu su prieskoniais (beje, jei norite visai išvengti saldiklių, vietoje sirupo duoną sudrėkinkite apie 50 g aliejaus).
2. Duonos kubelius kepame apie 20 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol jie gražiai apskrus (tik nesudeginkite). Gaminant desertą dviem asmenims užtektų ir vos vienos kitos riekelės duonos, tačiau patariama iš karto pasiruošti didesnį kiekį skrebučių – sandariame inde skrudintus skrebučius galima laikyti iki savaitės, tad galite jų pasiruošti iš karto keliems desertams arba pavaišinti visą būrį svečių.
3. Sluoksniuojame desertą. Atvėsintus duonos skrebučius (1 porcijai reiktų 2 valgomųjų šaukštų skrebučių) dedame į indą, ant jų užberiame 2 valgomuosius šaukštus šilauogių ar kitų sezoninių uogų, jei naudojate skrebučius be sirupo – saldumui sukurti galite supjaustyti pusę banano. Ant viršaus pilame 150 g nesaldinto jogurto, papuošiame keliomis šilauogėmis ar riešutais ir dedame valandėlei kitai į šaldytuvą.