Jūsų dėmesiui – trys vegetariški ir veganiški restoranai Vilniuje, kuriame savo mėgstamiausią patiekalą atras ir visavalgiai, ir augalinės mitybos šalininkai. Visų šių restoranų patiekalus užsisakyti galite ir į namus ar savo biurą – juos pristato programėlės „Wolt“ kurjeriai-partneriai.
Veganiška virtuvė, kurią pamilsta ir visavalgiai
Augalinio restorano „RoseHip Vegan Bistro“ neįmanoma neįsimylėti – apie tai byloja ir „Wolt“ mėgstamiausių restoranų rinkimuose iškovota pirmoji vieta veganiškų ir vegetariškų patiekalų kategorijoje. Dvejose Vilniaus vietose įsikūręs restoranas visų širdis pirmiausia pavergia savo įvairiaspalviu meniu. Čia galima rasti visko – nuo prieš keletą metų išpopuliarėjusių Budos dubenėlių iki visiems puikiai pažįstamų visavalgiškų patiekalų alternatyvų, pavyzdžiui, klasikinių burgerių, užkeptų kukurūzų traškučių nachos ar britiškųjų fish & chips, kur žuvį keičia sojos paplotėliai.
Komforto maistas gali būti ir vegetariškas
Ar esate girdėję apie anglišką išsireiškimą „comfort food“ (liet. komforto maistas)? Sakoma, kad kaip tik į šią kategoriją patenkantys patiekalai ne tik užpildo skrandį, bet ir sušildo sielą, nuramina ir suteikia emocinį pasitenkinimą.
Dažniausiai komforto maistui priskiriami tokie patiekalai, kuriuose yra kiek daugiau riebalų ir angliavandenių – įvairiausi troškiniai, tirštos sriubos, sūrūs ar saldūs pyragai bei apkepai, bandelės ar suktinukai. Nors neretai šiuose patiekaluose galima aptikti ir mėsos, veganiškas ir vegetariškas restoranas „Holigans“ siūlo alternatyvų komforto maisto meniu. Jame gausu ne tik troškinių, bet ir vaikystę primenančių kotletainių, Tandūro krosnyje keptų Naan duonelių bei samosa bandelių.
Nauja mada – veganiškas greitas maistas
Dažnai įsivaizduojama, kad veganiškas maistas lygus sveikam maistui. Naujas Vilniaus greitojo maisto restoranas „Culture“ laužo visas nusistovėjusias nuostatas ir serviruoja burgerius, kurių neįmanoma atskirti nuo tikrų. Jų sudėtyje – burnoje tirpstančios augalinės brioche bandelės, mėsą primenantys paplotėliai, augalinės bekono alternatyvos, tobulai išsilydęs veganiškas čederio sūris ar net itin traškūs svogūnų žiedai. Nemėgstate burgerių? Nieko tokio – čia galite užsisakyti aliejuje keptų chalapos paprikų, augalinių vištienos skonio kepsnelių ar kukurūzų „šonkauliukų“.
Visų šių restoranų asortimentu mėgaukitės ir nekeldami kojos iš namų – pristatymui ruošiamo maisto meniu rasite programėlėje „Wolt“.