Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų. 29 vieta: naują šefą pristatantis restoranas „Palanga“

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restoranas „Palanga“
Restoranas „Palanga“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr. 

Nuo gegužės 30-osios kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 dieną specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Gediminas Ciunys
  • Virtuvės tipas europietiška virtuvė su prancūziškos virtuvės intarpais
  • Darbo laikas I-VII 12:00-00:00
  • Adresas Birutės al. 60, Palanga
  • Internete luxury.palangahotel.lt
  • Atidarymo metai 2003 m.
  • Vienu metu čia telpa 60 sėdimų vietų
  • Vidutinė karšto patiekalo kaina 30 Eur (šalto – 20 Eur)
  • Terasa yra
  • Pusryčiai yra (8:00-11:00), savaitgaliais vėlyvieji pusryčiai (12:00-17:00)
  • Dienos pietūs nėra
  • Šunims draugiški
  • Mėgstamiausias šefo prieskonis: pankolio sėklos

VIETA 2016 – 25

VIETA 2017 – 13

VIETA 2018 – 26

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Palangos“ restoranas įsikūręs penkių plius žvaigždučių viešbutyje „Palanga SPA Life Balance Hotel“ Gero maisto akademijos narių palankaus dėmesio susilaukia nuo pat projekto pradžios 2016 m. ir šiemet leidžiasi tik keliomis pozicijomis žemyn.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“

KODĖL VERTA APLANKYTI? Ši vieta viena iš nedaugelio, kuri turi tokį aukštą lojalių klientų procentą – netgi 60 proc. restorano svečių yra sugrįžtantys. Jei tai yra dar nepakankama priežastis aplankyti „Palangą“, tai lokacija su pro langus atsiveriančiu pušynu ir naujas ambicingas šefas yra dar du papildomi „taip“ šiam restoranui.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“

MENIU TRUMPAI. Naujasis šefas Gediminas Ciunys, šiemet pakeitęs kelis metus čia dirbusį Raimundą Dambrauską, yra prancūziškos mokyklos atstovas, pabaigęs prestižinį kulinarijos institutą „Cordon Bleu“ Kanadoje. Prancūziškos gaminimo technikos ir absoliutus preciziškumas jam yra labai artima. Tačiau „Palangos“ restorano ambicija yra tiekti ne tik skanų ir kokybišką maistą, bet ir labai vizualų. G. Ciuno patiekalai pateisina lūkesčius – estetikai lėkštėje šefas skiria labai daug dėmesio. Beje atkreipkite dėmesį į jo kurtus desertus – ši sekcija yra Gedimino mėgstamiausia žaidimų aikštelė.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“

Pagrindinis restorano a la carte – su prancūziškos virtuvės intarpais. Tai – įmantrūs patiekalai, kuriami naudojant klaskines technikas, o vasarą didžioji dalis jų ant stalo keliauja tiesiai nuo griliaus (net 80 proc. visų užsakymų).

Patiekalų ingredientai tiesiogiai priklauso nuo sezono už lango. Taip pat ir nuo ypatingos lokacijos, kurioje yra šis restoranas. Šefas pats dažnai keliauja į pajūrio miškus pasiskinti įvairių žolelių, žiedų ir kitų miško gėrybių.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Palanga“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Palanga“ patiekalas

KULINARINIAI HITAI. Neretai į šią vietą sugrįžta svečiai, kurie prieš šešiolika metų dar buvo vaikai: dabar jie čia lankosi jau su savo atžalomis. Kai kurie jų užsisako tai, ką valgė čia vaikystėje, ir virtuvė jiems tai pagamina. Tarp svečių pamėgtų patiekalų yra antienos sriuba su baravykais – 13 Eur ir legendinis tiramisu.

ŠEFAS. Prestižinį Cordono Bleu institutą Otavoje (Kanada) baigęs Gediminas Ciunys yra užsispyręs maksimalistas, save vadinantis „vienišu vilku“. Gastronominę karjerą jis pradėjo prieš 11 metų vieno restorano virtuvėje, kurioje vadovavo dabartinis Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslavas Orševskis.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Šefas Gediminas Ciunys
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Šefas Gediminas Ciunys

Vėliau Gediminas įgūdžius tobulino restoranuose Islandijoje. Toli nuo Lietuvos išaugo jo asmeninės ambicijos virtuvėje siekti geriausių rezultatų ir taip jis atsidūrė Kanadoje. Šiemet „Palangoje“ jis pakeitė šefą Raimundą Dambrauską ir subūrė savo komandą. Tiesa, virtuvėje vis dar dirba keletas nusipelniusių virėjų, kurie čia – nuo pat atidarymo.

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas