30 geriausių restoranų. 30 vieta: antrus metus iš eilės geriausi Druskininkuose – „Velvetti“

Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas šiemet kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ įgauna daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Remigijus ir Snieguolė Žižiai
Remigijus ir Snieguolė Žižiai / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Nuo birželio 11 dienos kasdien projekto tinklalapyje ir portale 15min atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 28 dieną specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefai Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys
  • Vadovai Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys
  • Virtuvės tipas šeimos restoranas
  • Darbo laikas (sezono laikas) I–VII (10:00–22:00)
  • Adresas Vilniaus al. 16, Druskininkai
  • Internete ČIA
  • Atidarymo metai 2012 m.
  • Vienu metu čia telpa 45 sėdimos vietos
  • Vidutinė patiekalo kaina karšto – 15 Eur (šalto – 6 Eur)
  • Terasa yra
  • Pusryčiai yra (10:00–12:00)
  • Dienos pietūs nėra
  • Šunims draugiški

Situacija trisdešimtuke. Pernai „Velvetti“ pirmą kartą pateko į trisdešimtuką ir buvo pirmasis restoranas Druskininkuose, gavęs tokį įvertinimą. Šiais metais projekte balsuojantys Gero maisto akademijos nariai patvirtino – taip, Druskininkuose iki šiol tai yra geriausia vieta pavalgyti.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“

Restorano istorija trumpai. Vilniečiai – Snieguolė ir Remigijus – įsigiję buvusias banko patalpas viename populiariausių šalies kurortų, nusprendė jose virti geriausią kavą mieste ir palepinti savo lankytojus pasaulio desertais. Tai jiedu darė kaip tik išmanė geriausiai, lankytojai juos gyrė, tad net patys nepastebėjo kaip, bet netrukus Žižiai pradėjo gilintis ne tik į kavas ir konditeriją, bet ir išaugo į šeimos restoraną.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“

Restorano išskirtinumas. Tai yra šeimos – Snieguolės ir Remigijus Žižių – restoranas. Šeimininkė sukasi virtuvėje ruošdama žuvies patiekalus, šaltus užkandžius ir desertus, o Remigijaus „arkliukas“ – mėsos ruošimas, krosnyje keptų patiekalų kūrimas ir gėrimų meniu. Jiems padeda trys virėjai.

Meniu trumpai. Dienos metu, t.y. po gausių pusryčių iki ankstyvo vakaro, „Velvetti“ veikia kaip bistro, kuriame galima gauti lengvo, skanaus ir kokybiško maisto. Dienos pasiūlymai daugiausiai subalansuoti sveikatintis nusprendusiems lankytojams. Užtat vakarui restorano virtuvė pasilieka kur kas daugiau kūrybinės laisvės ir patiekalų variacijomis stebina kur kas dažniau.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Velvetti“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Velvetti“ patiekalas

Naujienos. Per pastaruosius metus „Velvetti“ atsirado virtuvės pasiūlymo naujiena: vakarienė pasirinktinai iš trijų (17 Eur) arba iš keturių (25 Eur) patiekalų + šefo komplimentai. Taip pat šeimininkai neseniai pradėjo gaminti naminę pastą ir naminius raviolius su įvairiausiais įdarais: nuo grybų iki ėrienos – priklausomai nuo sezono.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Velvetti“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Velvetti“ patiekalas

„Velvetti“ kulinariniai hitai. Silkės užkandis (5,5 Eur), jautienos kulninė (11 Eur), namų gamybos ledai – įvairiausi skoniai: nuo dilgėlių iki mėlynių (3,5 Eur).

Šefai. Snieguolė ir Remigijus kartu yra jau 20 metų. Darnumas šeimoje, pasiteisinęs verslo tandemas ir meilė geram, kokybiškam maistui atvedė porą iki šeimos restorano idėjos.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Remigijus ir Snieguolė Žižiai
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Remigijus ir Snieguolė Žižiai

Erdvė. Labai seniai dabartinėje restorano teritorijoje veikė knygynas, o vėliau vienas po kito čia atsidarė ir užsidarė daugybė skirtingų bankų. Snieguolė juokiasi, kad „Velvetti“ kavinė turbūt yra viena saugiausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje. Anksčiau ten, kur yra restorano virtuvė, buvo pinigų saugykla.

3 KLAUSIMAI „VELVETTI“ ŠEFAMS

– Kokio talento norėtumėte, kurio neturite?

– Remigijus: Sugebėti atsiriboti. Iki „Velvetti“ turėjome ir kitų verslų, tačiau pirmąkart bent jau man visiškai neišeina atsiriboti: apie restoraną galvoju prieš užmigdamas ir tik pabudęs – be sustojimo.

– Kokia atmosfera jūsų virtuvėje?

– Snieguolė: Stengiamės palaikyti smagią atmosferą, todėl mūsų virtuvėje beveik visada groja muzika. Ten stovi „S90“ kolonėlė, kuri nuolat plyšauja ir palaiko gerą nuotaiką. Turime netgi dienos pabaigos muziką. Kai būna labai sunki diena, po visko pasileidžiame „Močiutės popkornų“ miksą (juokiasi).

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“

– Į kurį restoraną Lietuvoje vestumėte atvykusius svečius (be savojo, žinoma)?

– Remigijus: Nuo pat pirmųjų žingsnių stebiu „Stiklius“. Man tai yra tarsi restoranų ikona. Jie tikslingai ir nepertraukiamai juda į priekį, yra davę aukštą toną – tiek iš technologinės pusės, tiek aptarnavime ir pan.

„30 geriausių restoranų“ organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Valstybiniu turizmo departamentu prie Ūkio ministerijos ir žurnalu „Geras Skonis“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“ – palaiko „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje idėją, skatinančią restoranus pasitempti, o maisto gurmanams turėti kokybiško maisto vietų gidą.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis