Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Arrivée“ – išskirtinis dėmesys produktui ir svečiui bei ryškus skonis.

„Arrivée“ – modernios šiuolaikinės prancūzų virtuvės restoranas, didelį dėmesį skiriantis produktų kokybei, ingredientų bei tekstūrų deriniams, balansui, ryškiam skoniui ir kūrybinėms šefų vakarienėms.
30 geriausių restoranų: „Arrivee“
30 geriausių restoranų: „Arrivee“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Arrivèe“ laikinojoje sostinėje – pernai metų reitingo naujokas. Šiemet restoranas palypėja dar aukščiau ir iš 10 kyla į 7 vietą, taip pelnydamas geriausio restorano Kaune vardą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: išskirtinis dėmesys produktui ir svečiui, inovatyvios technikos, ryškus skonis.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Arrivée“ – modernios šiuolaikinės prancūzų virtuvės restoranas, didelį dėmesį skiriantis produktų kokybei, ingredientų bei tekstūrų deriniams, balansui, ryškiam skoniui ir kūrybinėms šefų vakarienėms.

Žodis „arrivée“ reiškia „atvykimą“ – šefų profesinių žinių, įgūdžių perteikimą restorano komandai, produktų ir skonių pristatymą restorano svečiams, svečių atvykimą į restoraną naujoms patirtims. „Mūsų tikslas, kad svečio atvykimas į restoraną būtų potyris ir emocija“, – pabrėžia restorano vadovė Eglė Purvaneckaitė.

Restoranui vadovauja vyriausiasis kūrybinis šefas (Executive development chef) Evaldas Juška ir restorano vyriausias šefas (Head chef) Xavier Bouriot. Prie komandos keletą kartų per metus prisijungia vizituojantys šefai iš Prancūzijos Antoine Perray ir Yann Capsie.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Arrivée“ vadovė pasakoja, kad visi pagrindiniai ingredientai – mėsa, žuvis, jūros gėrybės atkeliauja švieži iš geriausių pasaulio tiekėjų. „Pagarbą lietuviškumui atiduodame ruošdami garnyrus – jiems renkamės sezonines ūkio daržoves“, – mini Eglė.

Restoranas vadovaujasi „root to leaf“ filosofija, kuria dar gana neįprastus Lietuvoje mono ingrediento patiekalus, išryškindamas produkto skonines savybes, išgaudamas skirtingas tekstūras, derindamas skirtingas gamybos technikas. Tokių mono patiekalų restorane galima paragauti iš kopūsto, burokėlio, kalafioro ar kitų ropinių ar gūžinių daržovių, priklausomai nuo sezono.

„Emociją restorane suteikia skonis. Skonį lemia tekstūros, o tekstūras – technikos. Savo ruožtu technikas lemia meistriškumas ir profesionalumas, tad be pradinio taško, nebus ir galutinio rezultato. Ir čia labai svarbi šefų patirtis“, – tvirtina Eglė.

Vyriausioji „Arrivée“ šefo Evaldo stiprybė – gebėjimas kurti skonių balansą, harmoniją. „Viso vakaro metu stengiamės, kad svečių emocija būtų kylanti – vakarą pradedam nuo mažų užkandžių, o jo kulminacija ir finalinis akordas – desertai. Mūsų manymu, desertas turi sustiprinti emociją ir leisti baigti vakarienę aukščiausia nata“, – pabrėžia Eglė.

Anot jos, stiprioji virtuvės šefo Xavier pusė – sodrūs prancūzų virtuvės padažai, apjungiantys ingredientų tekstūras, pabrėžiantys patiekalo ingredientų skonines savybes. Jo moto – „don't let the fish die the second time“.

Kalbėdami apie pastarojo meto naujoves, restorano šeimininkai pažymi, kad gerokai praplėtė ir atnaujino vyno ir šampano kortą, atiduodami duoklę Prancūzijai – dabar vyno kortoje galima rasti 100 skirtingų pavadinimų gėrimus.

Restorane atsirado ir vegeratiškas degustacinis meniu, veganiški desertai, galima rasti įvairios duonos be gliuteno.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL skonių dermės, emocijos, bendravimo kultūros. „Esame įsikūrę istoriniame pastate, vienuolyno kieme, tai savotiškas miestas mieste“, – pažymi restorano vadovė.

Anot jos, restoranas stengiasi serviruoti ne tik meną lėkštėje, bet ir menu puoši savo aplinką – restorano kieme kuria skulptūrų parką, kad svečiai, belaukdami patiekalų, galėtų mėgautis Lietuvos modernaus meno menininkų kūriniais. Kasmet restoranas savo kolekciją papildo viena nauja skulptūra, dabar jų – jau penkios. Čia galima išvysti Isroildžon Baroti, Vilmanto Marcinkevičiaus, Indros Marcinkevičienės, Rimo Čiurlionio darbų.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „Arrivée“ yra taikomosios praktikos restoranas. Ką tai reiškia? Tai, jog jo virtuvėje besidarbuojančius sutiksite Šv.Ignaco Lojolos kolegijos bakalauro studijų programos „Kulinarijos menas“ gabiausius studentus. Jų jaunai ir talentingai komandai ir vadovauja šefai Evaldas Juška ir Xavier Buoriot.

Xavier turi ilgametę darbo patirtį „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose „Les Crayères“, „Lucas Carton“, „Michel Rostang“ ir kituose. Jis daugiau nei 10 metų dirbo šefo Alain Ducasse komandoje, vadovavo „Ritz Paris“ viešbutyje įsikūrusiai prestižinei Auguste Escoffier kulinarinei mokyklai.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Arrivee“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Arrivee“

Evaldas taip pat turi ilgametės patirties „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose Londone „Core by Clare Smyth“, „Angler“. Jis yra ne vieno tarptautinio ir vietinio konkurso finalininkas ir prizininkas – užėmė 3 vietą populiariame britų TV šou „British Bake–off: The Professionals“, yra „Desertų ir vyno čempionato“ I vietos ir auksinės šakutės laimėtojas, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2022“ sidabro medalio laimėtojas. Jis konsultuoja „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintus Ispanijos restoranus, kuria jiems desertus, paletės atgaivas ir saldžius mignardise saldiniukus vakarienės pabaigai.

Faktai

  • Šefai: Evaldas Juška / Xavier Bouriot (Prancūzija)
  • Restorano vadovas: Eglė Purvaneckaitė
  • Virtuvės tipas – moderni prancūzų virtuvė / Fine dining
  • Darbo laikas: III–V nuo 17.00–22.00, VI 16.00–22.00, VI–VII 10.00–14.00 vėlyvieji pusryčiai ir kepyklos kepiniai
  • Adresas: Vilniaus g. 29, Kaunas
  • Internete: https://www.arrivee.lt/
  • Veikia nuo 2019 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 10 –18 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 22–38 eurus
  • Degustacinis meniu – 80 eurų asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 25 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo 7 metų
  • Terasa – yra, 60–80 vietų
  • Pusryčiai – yra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – 2023 – 10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus