Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Augustin“ – jaunatviška ir draugiška vieta, kur gaminama pagal gamtą

Pernai duris atvėręs restoranas „Augustin“ startuoja nuo 21 vietos. Minimalistinio interjero restoranas išsiskiria rinkoje tuo, kad jame dominuoja sezoninių daržovių, atkeliaujančių iš Lietuvos ir užsienio ūkių, patiekalai.
30 geriausių restoranų: „Augustin“
30 geriausių restoranų: „Augustin“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Augustin“ – dar vienas iš TOP 30 reitingo naujokų ir jau trečias žymaus virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus įkurtas restoranas, kurį sutinkame šių metų sąraše. Pernai duris atvėręs restoranas startuoja nuo 21 vietos.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ jaunatviškas, draugiškas restoranas

KODĖL VERTA APLANKYTI? Minimalistinio interjero „Augustin“ išsiskiria rinkoje tuo, kad jame dominuoja sezoninių daržovių, atkeliaujančių iš Lietuvos ir užsienio ūkių, patiekalai.

„Gaminame pagal gamtą. Prasideda voveraičių sezonas – mes iškart jų turime, atsiranda braškių – gaminame ir desertus, ir užkandžius su jomis, uždera patys geriausi pomidorai – naudojame juos“, – vardija restorano įkūrėjas Vytautas Samavičius. Meniu ingredientai atkeliauja ne iš sodo, daržo, bet ir iš miško, tad meniu, ypač rudeniop, apstu ir miško gėrybių.

Nors daržovės „Augustin“ meniu dominuoja, patiekalai ne vien vegetariniai – galima rasti briuselinius kopūstus su chorizo dešrelėmis ar voveraites su šonines padažu ir kitus maisto gurmanams labiau atpažįstamas ar visai naujus skonius ir derinius.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Augustin“ – dar visai jaunas, pirmus metus skaičiuojantis restoranas, tad tikrojo signature dish dar neturi.

„Kita vertus, jau tikrai galima įvardinti patiekalus, kurie tapo tam tikra mūsų vizite kortele ir kurių svečiai visada nori paragauti – tai jaunos bulvės su rūkyto ožkos sūrio padažu ir aguonų aliejumi, batatai su petražolėmis ir pistacijomis, kaliaropė su vėžių uodegėlėmis“, – vardija restorano įkūrėjas.

Pati restorano koncepcija – maistas, skirtas dalintis, tad restorano šeimininkai kviečia mėgautis skirtingais patiekalais kartu su šeima ar draugų kompanija.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL „patiekalų iš daržovių įvairovės, draugiško aptarnavimo, ir aišku, aplinkos“, – sako Vytautas ir priduria, kad restorane apsilankę svečiai dažnai džiaugiasi, kad paragavo įvairių patiekalų, tačiau nesijaučia apsunkę.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvės šefas Darius Medvedvas į „Augustin“ atėjo iš kito V. Samavičiaus restorano „Momo grill“ Vilniuje. „Tai jaunas ambicingas virtuvės šefas, pakilęs karjeros laiptais ir tikintis restorano idėja“, – sako Vytautas.

Faktai

  • Šefas – Darius Medvedevas
  • Restorano vadovas – Greta Baleikaitė
  • Virtuvės tipas – virtuvė, kurioje dominuoja daržovės
  • Darbo laikas: I–IV 12.00–22.00, V–VI 12.00–23.00
  • Adresas: Didžioji g. 18, Vilnius
  • Internete: https://augustin.lt
  • Veikia nuo 2023 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 8–12 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 14–31 eurą
  • Degustacinis meniu – nėra
  • Vienu metu restorane telpa 60 svečių (prie vieno stalo telpa 20 svečių)
  • Vaikai laukiami nuo bet kokio amžiaus
  • Terasa – yra, telpa 45 svečiai
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – yra, darbo dienomis 12.00–15.00
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – šiais metais tapo reitingo naujoku

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito