Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Da Antonio“ – paprasta, skanu ir skoninga

„Da Antonio“ – itališkas a la carte restoranas, kuriame tradicinė itališka virtuvė pateikiama moderniai. Šis restoranas – reitingo senbuvis, užimantis 11 vietą.
30 geriausių restoranų: „Da Antonio“
30 geriausių restoranų: „Da Antonio“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Meschino šeimos restoranas „Da Antonio“ – vienas iš senbuvių ne tik restoranų rinkoje, bet ir trisdešimties geriausių restoranų sąraše. Jis reitinge – jau šeštą kartą. Šiemet – 11 vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: paprasta, skanu ir skoninga.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Da Antonio“ – itališkas a la carte restoranas, kuriame tradicinė itališka virtuvė pateikiama moderniai.

„Restorane viskas susideda į vieną – aptarnavimas, atmosfera, interjeras ir, galiausiai bei svarbiausiai, – skanus maistas, nes juk būtent dėl jo, dėl skonių ir pojūčių svečiai ir sugrįžta. Jei turime visas šias sudedamąsias dalis, pasiekiame ir rezultatų“, – sako Dmitrij Babenko, „Da Antonio“ virtuvės šefas. Anot jo, moderni itališka virtuvė, kurios atstovu yra restoranas, yra ir viena lietuvių mėgstamiausių bei viena pirmųjų užsienio virtuvių, apskritai atėjusių į Lietuvą.

Restoranas rinkoje turi didelį įdirbį, yra tikrai ne naujokas rinkoje ir gali didžiuotis, kad jame jau lankosi ir vaikai tų lankytojų, kurie pas juos nuolat užsukdavo.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano meniu gana platus, tačiau nestovi vietoje – naujais patiekalais pasipildo nuolat.

„Man svarbiausia, kad produktai derėtų vienas prie kito ir visi patiekalai būtų su charakteriu, kurį kuria prieskoniai“, – apie savo meilę prieskoniams ir skirtingų skonių, penkių – šešių rūšių druskai pasakoja Dmitrij. Štai, pavyzdžiui, vasarą restoranas serviruoja pomidorų salotas su trijų skirtingų rūšių druska, kuri puikiai viena kitą papildo.

„Da Antonio“ didžiuojasi savo patiekalais, kaip patys pabrėžia, „su bene geriausia burrata Vilniuje“. Vasarą tokių patiekalų siūlo bent 5–6, kartu ir vieną desertą, žiemą – kiek mažiau.

„Per pastaruosius metus visiškai atsisakėme pirktinių ledų, ruošiame tik savo gamybos, turime įdomių jų receptų, ypač mūsų svečių mėgstami – pistacijų“, – pažymi Dmitrij.

„Da Antonio“ sako ir bene vienintelis šalyje turintis nuolat atnaujinamą vandens kortą, tad šiame restorane nepakaks pasakyti kokio vandens – paprasto ar gazuoto – norėtumėt, pasirinkimas bus kur kas platesnis, aptarnaujantis personalas patars, kuris vanduo labiausiai derės prie pasirinktų patiekalų.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL skonių ir savito restorano braižo.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Dmitrij Babenko „Da Antonio“ virtuvei vadovauja jau apie 19 metų. Savo kelią jis pradėjo „Stiklių“ restorane, po to pradėjo dirbti viename iš to meto Antonio Meschino restoranų, kol galiausiai pats tapo „Da Antonio“ vyriausiuoju šefu.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Da Antonio“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Da Antonio“

„Mūsų virtuvėje dirba vieni iš geriausiųjų Vilniuje, stabilus ir retai besikeičiantis kolektyvas, o ir mes savo ruožtu komandą stengiamės išlaikyti ir sudaryti jai tinkamas sąlygas“, – pabrėžia šefas ir mini, kad per pastaruosius metus neprarado nei vieno komandos nario.

Faktai

  • Šefas – Dmitrij Babenko
  • Restorano vadovai: Antonio ir Asta Meschino
  • Virtuvės tipas – moderni itališka virtuvė
  • Darbo laikas: I–VII 12.00–23.00
  • Adresas: Vilniaus g. 23, Vilnius
  • Internete: www.antonio.lt
  • Veikia nuo 1996 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 19–25 eurus
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 20–48 eurus
  • Degustacinis meniu – nėra
  • Vienu metu restorane telpa 40 svečių
  • Vaikai laukiami nuo bet kurio amžiaus
  • Terasa – yra, 24 vietos
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais: 2016 –21, 2017 –24, 2018 – 16, 2019 – 19, 2023 – 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito