Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Dia“ – laikas, kokybė ir vertė

Kauno DIA „30 geriausių restoranų“ reitinge – jau ketvirtą kartą. „Esame toks restoranas, kuris bando įgyvendinti įvairius svečių norus ir poreikius“, – vardija septynias dienas per savaitę dirbančio restorano vadovė Vaiva Gumbienė.
30 geriausių restoranų: „Dia“
30 geriausių restoranų: „Dia“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Kauno DIA „30 geriausių restoranų“ reitinge – jau ketvirtą kartą. Šiemet restoranas keturiomis pozicijomis aukščiau negu pernai – 20 vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: laikas, kokybė ir vertė.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Esame toks restoranas, kuris bando įgyvendinti įvairius svečių norus ir poreikius: turime daug skirtingų patiekalų, gerą pusšimtį, – nuo žalios žuvies, mėsos iki Prancūzijos, Italijos, Tailando, Japonijos, Indijos ir kitų kraštų patiekalų. Mūsų meniu tinka ir vegetarams, ir veganams, ir vaikams“, – vardija septynias dienas per savaitę dirbančio restorano vadovė Vaiva Gumbienė.

Anot jos, platus meniu išlieka taikantis prie nuolatinių svečių norų ir poreikių. „Nors kaskart bandome savo meniu kiek susiaurinti, tačiau sunkiai pavyksta – turime svečių, kurie pas mus ateina būtent dėl vieno ar kito patiekalo, o visuomet norisi meniu papildyti ir naujienomis, tad taip ir liekame prie jo didelio ir plataus“, –pasakoja ji.

Pastaruoju metu restoranas yra visiškai atnaujinęs vėlyvųjų pusryčių meniu, taip pat ir vyno kortą. „Vyno kortą stipriai atnaujinome ir išplėtėme, dabar siūlome kur kas daugiau įvairesnių vyno rūšių iš viso pasaulio, šampano, papildėme prabangesniais, gerai žinomais gėrimų vardais“, – mini restorano atstovė.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorane DIA meniu keičiamas dukart per metus – pavasarį ir rudenį. Jame galima rasti bene visko: nuo tuno ar lašišos tartarų iki omaro ar jautienos karpačio, nuo raviolių, buratos, jūros šukučių iki rizoto, kario, antienos, aštuonkojo, skirtingų rūšių didkepsnių, mėsainių.

Kulinarinis DIA hitas – tuno tatakis, išliekantis meniu jau ilgą laiką. Svečių simpatijas jau yra pelniusios tokios naujienos kaip agurkų gaspačio ar stracciatella sūrio užkandis.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Dia“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Dia“

Mėgstamiausias svečių desertas – jau ilgą laiką meniu esanti „Pavlova“, kuriai morengas kepamas čia pat restorane. Tarp desertų galima rasti ir specialų veganišką.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL plataus, įvairiems svečiams – nuo vaikų iki suaugusiųjų – tinkančio meniu ir paslaugaus, draugiško aptarnavimo. „Turime padavėjų, kurie dirba restorane nuo pat atidarymo, jau devintus metus. Jie pažįsta mūsų svečius, bendrauja su jais kaip su draugais, yra užmezgę puikų ryšį, tad svečiai čia jaučiasi kaip namie“, – pastebi Vaiva.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Visą restorano komandą sudaro 30, o virtuvės – 12 darbuotojų. Virtuvei jau ilgą laiką vadovaujantis Marius Paplauskas nuo 5 metų mokėjo pats sau išsikepti žemaičių blynų, tad jo sprendimas savo gyvenimą sieti su kulinarija nieko nenustebino. Vos pabaigęs mokyklą jis išvyko dirbti ir tobulėti į Airiją. Grįžęs į Lietuvą iš pradžių dirbo Vilniuje, tačiau netrukus grįžo į Kauną ir iškart pateko į DIA. Kaip tik tais metais restoranas buvo įvertintas „30 geriausių restoranų“ projekte (2016 m.). Nuo tada Marius būtent šioje vietoje užaugo iki šefo.

Faktai

  • Šefas – Marius Paplauskas
  • Restorano vadovas – Vaiva Gumbienė
  • Virtuvės tipas – viso pasaulio virtuvė
  • Darbo laikas: I–III 12.00–22.00, IV 12.00–23.00, V–VI 12.00–00.00, VII 12.00–21.00
  • Adresas: Maironio g. 9, Kaunas
  • Internete: www.restoranasdia.lt
  • Veikia nuo 2015 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 12–24 eurai
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 20–50 eurų
  • Degustacinis meniu – pagal individualius užsakymus
  • Vienu metu restorane telpa 50 svečių, yra papildoma 60–100 vietų salė šventėms
  • Vaikai laukiami nuo bet kurio amžiaus
  • Terasa – yra, 30 vietų
  • Pusryčiai – 12.00–15.00 savaitgaliais
  • Dienos pietūs – 12.00–14.00 darbo dienomis
  • Šunims draugiški terasoje
  • Reitinge ankstesniais metais 2016 m. – Nr. 23; 2019 m. – Nr. 12, 2023 – 24

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito