Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“ – svetingas, sezoniškas, kūrybiškas

Nuo atidarymo restoranas „Džiaugsmas“ užtikrintai pirmavo trisdešimties geriausiųjų restoranų reitinge. Jis dvejus metus iš eilės užėmė pirmąją, po to – antrąją vietą. Šiemet „Džiaugsmas“ pelno trečiąją reitingo vietą.
30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“
30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Nuo atidarymo restoranas „Džiaugsmas“ užtikrintai pirmavo trisdešimties geriausiųjų restoranų reitinge. Jis dvejus metus iš eilės užėmė pirmąją, po to – antrąją vietą. Šiemet „Džiaugsmas“ pelno trečiąją reitingo vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: svetingas, sezoniškas, kūrybiškas.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Džiaugsmas“ yra skirtams tiems, kas yra išsiilgę tikro, gero, skanaus maisto, pateikto kūrybiškai. „Einame tuo pačiu keliu, siekiame maksimalios kokybės, pastaruoju metu pradėjome naudoti sudėtingesnes maisto ruošimo technikas, nes norime parodyti, ką mokame, tad namuose mūsų patiekalus jau būtų sudėtinga pasigaminti. Stengiamės, kad pas mus besilankančių svečių nuotaika būtų gera ir manau, mums neblogai sekasi. Darome tai iš visos širdies, kartu su visa komanda“, – sako gerai žinomas „Džiaugsmo“ virtuvės šefas Martynas Praškevičius. Dabar jo restoranas jau pažymėtas ir viena „Michelin“ žvaigždute.

Anot Martyno, maloniausias įvertinimas jiems – matyti restoraną, pilną laimingų svečių, kurie sugrįžta. „Tai yra mūsų kasdienis džiaugsmas“, – sako jis.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Nors „Džiaugsmas“ nuo labiau namudinių patiekalų pereina prie sudėtingesnių, legendinis, iš pirmo žvilgsnio labai paprastas restorano patiekalas – lašiniai su duona – čia greičiausiai išliks visuomet.

„Tai buvo pirmas „Džiaugsmo“ patiekalas, sukurtas visai netyčia. Su komanda darėme duonos bandymus, buvome labai alkani, o teturėjome obuolienės, lašinių ir duonos. Tad pasidarėme sumuštinius ir nusprendėme juos įtraukti į meniu, nes buvo labai skanūs. Tai paprasčiausiai, galbūt net ir keisčiausiai atrodantis patiekalas ant mūsų stalo, tačiau labai mylimas svečių“, – legendinio patiekalo istoriją pasakoja Martynas.

Visi pagrindiniai ingredientai ant „Džiaugsmo“ stalų atkeliauja iš vietos ūkininkų, kuriuos virtuvės šefas pažįsta asmeniškai. „Mano tikslas šiame restorane paprastas – patiekti žmonėms patiekalus iš Lietuvoje užaugintų pačios geriausios kokybės produktų. Šios galimybės laukiau ilgai, tai buvo mano svajonė“ – sako Martynas.

Kita svarbi „Džiaugsmo“ patyrimo dalis – skonių dalinimasis prie stalo, nemaža dalis patiekalų pritaikyta būtent dalintis ir valgyti rankomis. Visa tai puikiai papildo natūralūs vynai.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Džiaugsmas“

Pastaruoju metu „Džiaugsmas“ papildė ir išplėtė savo degustacinę vakarienę – joje dabar dešimt patiekalų, atspindinčių mikro sezoniškumo tendencijas. „Degustacinio meniu patiekalus gaminame iš to, ką gauname geriausio“, – pažymi virtuvės šefas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL atmosferos, paprastumo, vietinio kūrybiškai pateikiamo maisto ir nuoširdaus aptarnavimo.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Šio restorano virtuvės šefas ir idėjos autorius – Martynas Praškevičius. Jis yra vienas labiausiai vertinamų Lietuvos šefų, kuris ne tik tiki, kad virtuvėje visko galima išmokti pačiam, bet tai jau ir įrodė. Kol pats nepelnė „Michelin“ žvaigždės, jis nebuvo dirbęs nei žvaigždutėmis pažymėtuose, nei garsiuose restorane, tačiau jau seniai žinojo, kad bus virėju ir visą savo dėmesį, laiką bei talentą skyrė šiam pašaukimui.

Dirbęs kavinėje „Stereo 45“, Azijos restobare „Briusly“, vėliau daug eksperimentavo kulinariniame projekte „Virtuvės mitų griovėjai“. Pirmuoju Martyno restoranu kartu su partneriu tapo „Stebuklai“, antruoju – „Džiaugsmas“.

Faktai

  • Šefas – Martynas Praškevičius, Valdas Keršulis
  • Restorano vadovas – Paulius Matusevičius
  • Virtuvės tipas – moderni vietinė virtuvė
  • Darbo laikas: I–VI 17.00–23.00
  • Adresas: Vilniaus g. 28, Vilnius
  • Internete: www.dziaugsmas.com
  • Veikia nuo 2017 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 8–16 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 19–64 eurai
  • Degustacinis meniu – 99 eurai asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 64 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo bet kurio amžiaus
  • Terasa – yra, 20 vietų
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – draugiški terasoje
  • Reitinge ankstesniais metais – 2018 m. –1, 2019 m.– 1, 2023 m. – 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito