Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Elven“ – žuvies restoranas, įkvėptas Šiaurės Europos kulinarinių tradicijų

Restoranas „Elven“ Vilniuje duris atvėrė mažiau negu prieš metus ir yra „30 geriausių restoranų“ naujokas, savo pasirodymą reitinge pradedantis nuo 15 vietos.
30 geriausių restoranų: „Elven“
30 geriausių restoranų: „Elven“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Elven“ Vilniuje duris atvėrė mažiau negu prieš metus ir yra „30 geriausių“ restoranų naujokas, savo pasirodymą reitinge pradedantis nuo 15 vietos.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: žuvis, galva ir uodega.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Elven“, kurio pavadinimas norvegiškai reiškia upę, save vadina žuvies restoranu, įkvėptu Šiaurės Europos kulinarinių tradicijų.

„Restoranas gimė iš poreikio Vilniuje turėti žuvies restoraną, nes tokia kryptimi dirbančių nėra daug. Rasti vietų, kur žuvų ir jūros gėrybių mėgėjai galėtų paragauti ne sušių, o europietiško stiliaus žuvies restorane, nėra lengva. Be to, žuvis yra mano, kaip virtuvės šefo, stiprybė“, – pasakoja „Elven“ virtuvės šefas Adomas Jegnoras.

Anot jo, restoraną labiausiai ir verta aplankyti dėl plataus šviežių žuvų bei jūros gėrybių pasirinkimo. Svečiai čia ras paltuso, ešerio, oto, jūros velnio, jūros liežuvio, langustų, šukučių, skumbrės. Tiesa, mėsos mėgėjai irgi neliks nuskriausti – restoranas serviruoja bent porą užkandžių ir vieną mėsišką pagrindinį patiekalą.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Elven“ maisto filosofija atspindi populiarią tendenciją – maistą dalinimuisi. Dalintis svečiai raginami ne tik užkandžius, bet ir pagrindinius patiekalus. Meniu galima rasti bent keturis iškart dviem žmonėms skirtus pagrindinius patiekalus.

„Norime sukurti svečių bendrumo jausmą, kai valgoma ne asmeniškai, o dalinantis su kitais. Taip pat tokia koncepcija atneša ir daugiau laisvumo“, – pabrėžia Adomas.

Vienas išskirtinių „Elven“ patiekalų – ant ugnies kepta žuvies galva. „Dažnai svečiai klausia, o kas ta žuvies galva? Tai ir yra visa kepta žuvies galva su pelekais. Patiekalas, atspindintis mūsų požiūrį į tvarumą ir parodantis, kad galima naudoti ne tik žuvies filė, bet ir kitas dalis. Ragauti žuvies galvą kažkam gali būti nepatogu, tačiau dažniausiai svečiai tokį patiekalą mielai priima ir lieka maloniai nustebinti, nes tokio kitur nėra“, – pasakoja restorano šefas.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Elven“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Elven“

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL maisto braižo ir galimybės paragauti įvairesnių žuvų patiekalų.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Adomas Jegnoras yra ne tik Vilniaus „Elven“, bet ir Kauno restorano „Nüman“, kuris TOP 30 šiemet užima 29 vietą, virtuvės šefas. Anot jo, pati restorano komanda gana jauna, tačiau moka nuosekliai dirbti, be chaoso virtuvėje, sugeba išlaikyti ramybę.

Faktai

  • Šefas – Adomas Jegnoras
  • Restorano vadovas – Lukas Daugirdas
  • Virtuvės tipas – Šiaurės Europos žuvies restoranas
  • Darbo laikas: II–IV 12.00–22.00, V–VI 12.00–23.00
  • Adresas: L. Stuokos-Gucevičiaus g. 7, Vilnius
  • Internete: https://www.elven.lt
  • Veikia nuo 2023 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 8–18 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 24–40 eurų
  • Degustacinis meniu – yra, trijų patiekalų (kaina 45 eurai asmeniui) ir penkių patiekalų (kaina 70 eurų asmeniui)
  • Vienu metu restorane telpa 68 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo bet kokio amžiaus
  • Terasa – yra, 40 svečių
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – yra, darbo dienomis 12.00–16.00
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – 2024 m. reitingo naujokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams