Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „HeJi“ – vienetinis interjeras, kokybiškas maistas ir unikalumas

Restoranas „HeJi“ – aukščiausią vietą užimantis naujokas „30 geriausiųjų restoranų“ reitinge. Jame – vienetinis interjeras, kuriame susipina Europos ir Tolimųjų Rytų akcentai, kokybiškas maistas ir aptarnavimas.
30 geriausių restoranų: „HeJi“
30 geriausių restoranų: „HeJi“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „HeJi“ – aukščiausią vietą užimantis naujokas „30 geriausiųjų restoranų“ reitinge. Šiais metais duris atvėręs restoranas startuoja 14 sąrašo vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ kokybė, unikalumas, nepakartojama.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „HeJi“ kūrybinis šefas Aleksandras Fedorovičius vardija ne vieną priežastį, dėl kurios verta užsukti į šį restoraną. Tai vienetinis interjeras, kuriame susipina Europos ir Tolimųjų Rytų akcentai, kokybiškas maistas ir aptarnavimas, 1000 skirtingų gėrimų vyno kortoje, nišiniai stiprieji gėrimai.

Restorano svečiai gali rinktis, kur leis laiką – restorane, šampano, kokteilių bare ar terasoje. Visos erdvės skiriasi savo interjeru, jo akcentais, koncepcija. „Pavyzdžiui, kokteilių bare turime 600 vyno butelių šaldytuvą, jis kuria įspūdį tarsi būtum po vandeniu, vyrauja melsvos, sidabrinės spalvos apšvietimas“, – pasakoja virtuvės šefas.

Sekant japonų kultūros įtaka, kurie narveliuose džiaugsmui ir sėkmei namuose laiko kanarėles, restorano interjere taip pat įrengti „narveliai“, kur laiką gali leisti svečiai. Daug natūralios šviesos ir jaukumo visai erdvei suteikia stiklo lubos.

Restoranas garsėja ir tuo, kad turi aprangos kodą – svečius į degustacinę vakarienę priima vilkinčius smart casual. Tiesa, jei ateisite su šortais – ne bėda, pasiūlys persirengti vienomis iš kelių atsargai turimų kelnių.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Gamindami maistą pabrėžiame produkto kokybę ir šviežumą, nenaudojame nereikalingų padažų, marinatų, prieskonių“, – sako virtuvės šefas, laikantis save minimalistinio stiliaus, kurį į Lietuvą atsivežė po 14 Danijoje praleistų metų, atstovu.

Restorano maiste, kaip ir interjere, persipina Vakarų ir Tolimųjų Rytų – Kinijos ir Japonijos – įtaka. Kalbant apie europietiškąją maisto pusę – įvėpimo virtuvės šefas laisvai ieško Skandinavijoje, Italijoje, Ispanijoje, Pietryčių Europoje.

„Savo degustacinį meniu jau keitėme tris kartus. Kitą kartą vėl planuojame keisti rugpjūtį, kai atsiras šakninių daržovių, grybų. Dalis mūsų degustacinio meniu, kas nėra labai įprasta rinkoje, yra skirta dalinimuisi“, – pabrėžia Aleksandras.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „HeJi“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „HeJi“

Maisto produktai į restoraną daugiausia atkeliauja iš Prancūzijos ir Japonijos, lietuviški čia – žalumynai, prieskoniai, valgomi žiedai. „Naudojame tik natūraliomis sąlygomis užaugusią žuvį, turime laukinių paukščių mėsos, rudeniop planuojame serviruoti ir žvėrieną“, – pasakoja virtuvės šefas.

Jūrų gėrybių šviežumą ir kokybę restorane užtikrina specialus jūrinio vandens akvariumas, kuriame laikomi moliuskai, omarai, austrės.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL aukštos kokybės maisto, aptarnavimo, atrastų skonių ir atmosferos. „Turime nuolatinį klientą, kuris pas mus lankėsi septyniolika kartų ir visus juos ragavo degustacinį meniu“, – pažymi Aleksandras ir priduria, kad tai jų restorane – nėra neįprasta ir dažnas svečias ateina vėl ir vėl skanauti pamėgto patiekalo.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „HeJi“ virtuvėje sukasi 15 žmonių komanda. Kaip pabrėžia šefas – brandūs ir su geros kokybės produktais mokantys elgtis profesionalai. „Dažnai girdime iš savo padavėjų, kad esame tyliausia ir ramiausia virtuvė, kurią jiems yra tekę matyti“, – apie atmosferą pasakoja šefas.

Jis pats 14 metų praleido Danijoje, Kopenhagoje, buvo trumpam grįžęs į Lietuvą, bet vėl išvyko atgal. Yra dirbęs Estijoje. Karjeros pradžioje buvo sushi šefu, mokėsi iš japonų ir tailandiečių. Iki šiol jo specializacija buvo casual dining restoranai, jis daug dirbu su azijietišku maistu ir palaipsniui pradėjo dirbti su europietišku. Visa tai suformavo dabartinį jo stilių ir kryptį.

Faktai

  • Šefas – Aleksandras Fedorovičius, kūrybinis šefas – Valdas Račkauskas – virtuvės vadovas
  • Restorano vadovas – Aleksandr Siminovič
  • Virtuvės tipas – europietiškas maistas, įkvėptas Tolimųjų Rytų
  • Darbo laikas: II–IV 17.00–00.00 V–VI 17.00–00.00
  • Adresas: Lukiškių g. 3, Vilnius
  • Internete: https://heji.lt
  • Veikia nuo 2024 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 10–30 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 26–180 eurų
  • Degustacinis meniu: vegetariškas meniu – 98 eurai asmeniui, pagrindinis degustacinis meniu – 135 eurai asmeniui, priderintas vynas – 65 arba 150 eurų asmeniui, ypatingiems žinovams – 350 eurų asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 52 svečiai restorane, 38 – šampano bare (tik a la carte meniu)
  • Vaikai laukiami nuo 12 metų
  • Terasa – yra, 42 svečiai
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – nedraugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – šių metų reitingo naujokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito