Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 10 vieta – V.Samavičiaus „Momo Grill“ pajūryje

Stabiliai auganti maisto kultūra Lietuvoje, vis dažniau pastebimas restoranų individualumas ir kylanti kokybė šiemet jau antrus metus iš eilės Gero maisto akademiją paskatino sudaryti 30 geriausių šalies restoranų sąrašą. Nuo birželio 2-osios kasdien portale 15min atskleidžiamas geriausių restoranų 2017 m. reitingas, o birželio 29-ąją specialiame renginyje paaiškės penki aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.
Restoranas „Momo Grill“
Restoranas „Momo Grill“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Šį kol kas vienintelį tokio masto restoranų reitingavimą Lietuvoje inicijuoja „Švyturys“ – prekės ženklas, kuris vis labiau gilinasi į maisto ir gėrimų derinimo kultūrą ir nebijo eksperimentuoti.

Į „30 geriausių restoranų“ projektą panašūs vertinimai vyksta ir pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 maisto industrijos profesionalų.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, gėrimų kortą ir aplinką.

  • Šefai Vytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius
  • Vadovas Kristina Samavičienė
  • Virtuvės tipas grill&bar
  • Darbo laikas II-IV 11:00-22:00, V 11:00-23:00, VI 12:00-22:00
  • Adresas Liepų g. 20, Klaipėda
  • Atidarymo metai 2014 m.

„Momo Grill“ jau antrus metus iš eilės yra tarp geriausių šalies restoranų šio projekto kontekste. Restorano šeimininkai – žinomas virtuvės šefas Vytautas Samavičius su žmona Kristina. Jiedu toje pačioje Liepų gatvėje sukasi tarp dviejų visiškai skirtingų koncepcijų restoranų – „Momo Grill“ ir „Monai“. Abi virtuvės yra vertinamos labai gerai ir yra tituluojamos Klaipėdos restoranų pažibomis.

Vyresnėlis „Momo Grill“ yra ant grotelių keptos mėsos patiekalų restoranas ir jis pradeda šių projekto geriausių iš geriausiųjų dešimtuką.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“

ŠEFAS. Vytautas stažavosi ir dirbo užsienio restoranuose, tarp kurių yra Kopenhagos „Noma“. Jis dar 2010 m. bene pirmas iš tituluotų virtuvės šefų atidarė savo maitinimo įstaigą. Iki „Momo Grill“ ir „Monai“ V.Samavičius su žmona Kristina šeimininkavo „kūrybingos virtuvės bistro“ – „La Cle“. Dar anksčiau jis dirbo šefu viešbutyje „Navalis“, taip pat „Skandalo“ ir „Radisson Blu“ restoranuose.

Jo kolega, kuris prižiūri virtuvės procesus „Momo Grill“ – Valdas Anusevičius. Su Vytautu kartu jis dirba jau 12 metų. Taigi Samavičiai gali visiškai pasitikėti Valdo tvarka „Momo Grill“ ir labiau koncentruotis į kiek dinamiškesnius „Monus“.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Šefas Valdas Anusevičius
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Šefas Valdas Anusevičius

VAKARIENĖ. Pagrindinis „Momo Grill“ meniu yra nedidelis, tačiau kiekvienas patiekalas yra išieškotas ir vertas dėmesio. Ir nors grilio patiekalai daugiau asocijuojasi su mėsa, čia skaniai pavalgys ir žuvies mėgėjai.

Visi užkandžiai ir pagrindiniai patiekalai čia yra ruošiami ant ypatingosios „Josper“ kepsninės, kurios kaina – kaip prabangios mašinos, taigi ir patiekalų skonis bei poskoniai sunkiai atkartojami be šio įrenginio. Taip, būtent „Momo Grill“ pirmieji Lietuvoje įsigijo tokią kepsninę.

Beje, kasdien šiame restorane galima ragauti dienos ypatingąjį – tai patiekalas, kuris priklauso nuo to, kokį laimikį sužvejoja tiekėjai ar kokia ypatinga mėsa tą dieną atkeliauja į restoraną. Beje, mėsą restoranas gauna tiek iš vietinių ekologinių ūkių, tiek iš tiekėjų užsienyje.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Maistas restorane „Momo Grill“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Maistas restorane „Momo Grill“

Žuvis, nepriklausomai nuo to, kad restoranas yra įsikūręs pajūry, ant grilio keliauja iš užsienio ieškant geriausios kokybės. Svarbu paminėti, kad viskas šiame restorane yra gaminama vietoje ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.

DIENOS PIETŪS. Dienos meniu kasdien yra keičiamas. Darbo dienomis jame – dienos sriuba (1,5 Eur), salotos, iš karštų patiekalų – mėsa ir žuvis (4,50–8 Eur). Dienos valgiaraštyje visada bus ir ypatingosios momo dešrelės (nuo 6 Eur). Jas virtuvė gamina vietoje ir be jų šios vietos nuolatiniai klientai nebeįsivaizduoja.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Maistas restorane „Momo Grill“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Maistas restorane „Momo Grill“

INTERJERAS. Ant restorano sienų atsispindi Samavičių kelionės. Interjeras kelia daug asociacijų: šiek tiek primena mėsinę (galbūt dėl baltų plytelių ant sienų), industriniai šviestuvai sukuria loftinį įspūdį, o daug sunkaus medžio – jaukią namų emociją.

Iš dalies toks interjeras kažkiek primena ir pačią Skandinaviją, kur Vytautas praleido nemažai laiko. Viena aišku – atsidarę prieš du su puse metų su tokiu interjeru Samavičiai Klaipėdoje pramušė ledus. Beje, šiais metais čia buvo visiškai atnaujintos stalo serviruotės (indai, servetėlės, druskinės).

Audriaus Solomino nuotr./Restoranas „Momo Grill“
Audriaus Solomino nuotr./Restoranas „Momo Grill“

VYNO KORTA. Pasirodo, klaipėdiečiai nėra aktyvūs vyno mėgėjai. Jie ištikimesni alui. Taigi ir „Momo Grill“ vyno korta nedidelė: 5 rūšys raudono ir 5 rūšys balto vyno. Tiesa, tie penketukai nuolat keičiasi. Taip pat prie patiekalų čia galima paragauti vietinių bravorų alaus bei kultiniu tapusio „Raudonų plytų“ alaus.

Audriaus Solomino nuotr./Restoranas „Momo Grill“
Audriaus Solomino nuotr./Restoranas „Momo Grill“

SVARBU. Kai restoranas yra nedidelis ir populiarus visoje Lietuvoje, be rezervacijų, čia vietų, ypač vasarą, gauna tik gimę po laiminga žvaigžde.

ĮDOMU. Restoranas turi savo mobilią aplikaciją! „Momo Grill“ apps'o turėtojai pirmieji sužino meniu naujienas, dienos pietų pasiūlymus. Programėlė yra kasdien atnaujinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas