Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančio restorano „MOMO grill“ šefas Vytautas Samavičius dalinasi itališkojo risotto patiekalo sava interpretacija, kuriai vietoje ryžių naudoja bulves. Patiekalą nėra sudėtinga pasigaminti namie, o jūros šukutes lengvai galima keisti kitais po ranka turimais produktais – vištiena, krevetėmis ar lašišine žuvimi.
Rudens sezono įkvėpti receptai, kuriuos pristato šalies geriausių restoranų šefai trumpuose video – kas savaitę portale 15min.
Bulvių rizotas su moliūgais
Vytautas Samavičius, restoranas „MOMO grill“
(3 asmenims)
- Bulvės Laura (valytos) – 1 kg Sviestinis moliūgas (valytas) – 500 g Sviestas – 320 g
- Grietinėlė – 100 g
- Jūros šukutės – 240 g
- Druska / pipirai
Mėsos padažas
- Jautienos kaulai – 1 kg Svogūnas
- Morka
- Miso pasta – 10 g
Moliūgus supjaustome ir verdame kol suminkštės, apie 20 min. su druska, sutriname. 800 g. bulvių pjaustome smulkiais kubeliais (matematikos sąsiuvinio langelio dydžio), verdame dideliame kiekyje vandens su druska 2-3 min. Svarbu, kad būtų traškios. Iš likusių verdame ir triname bulvių tyrę.
Bulvių tyrę sumaišome su moliūgų tyre, pilame grietinėlę, dedame 150 g sviesto, maišome ir suvedame į vientisą masę, dedame bulvių kubelius. Kaitiname, kai masė sutirštėja, dedame likusį sviestą ir nuragaujame skonį druska ir pipirais.
Šukutes kepame įkaitintoje keptuvėje po 1 min. abi puses, barstome druską ir pipirus.
Jautienos kaulus su daržovėmis kepame orkaitėje, kol pradės skrusti. Dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (1.5 l) ir verdame 2 val. Nukošiame, turi likti 200 ml sultinio, dedame Miso pastos ir užverdame, gardiname 20 g sviesto. Verdame kol sutirštės.
Bulvių rizotą dedame į lėkštę, ant viršaus – jūrų šukutes, pilame mėsos padažą.
„30 geriausių restoranų Lietuvoje” – Lietuvos gastronomijos ekspertų kasmet sudaromas restoranų reitingas šiemet dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėtas iki 2021 metų pavasario.