30 geriausių restoranų Lietuvoje: restoranų patiekalų estetika lėkštėje

Restoranai atvėrė duris po ilgos pertraukos. Nors įprastinio jų darbo režimo dar teks palaukti, džiaugiamės, kad jau galima grįžti į pamėgtus restoranus ir išbandyti naujus patiekalus.
Jautienos rostbifas
Jautienos rostbifas / Gero maisto akademijos nuotr.

Kas savaitę pateikiame po trumpą video iš geriausių trisdešimtuko restoranų šefų, kurie dalinasi savo naujais patiekalais ir atskleidžia, kaip paruošti juos taip, kad jie lėkštėje atrodytų nuostabiai. Kartu pridedame ir išsamų patiekalo receptą - pravers mėgstantiems gaminimo iššūkius ir galbūt paskatins pakviesti svečius vakarienei namuose arba aplankyti restoraną.

Ketvirtajame video „Amandus” restorano šefas Deivydas Praspaliauskas ruošia jautienos rostbifą.

VIDEO: Restorano šefas Deivydas Praspaliauskas ruošia jautienos rostbifą

Jautienos rostbifas su meškiniu česnaku ir burokėliais (6 porcijos)

Avinžirnių užtepas:

50 g avinžirnių

50 g svogūnų

50 g džiovintų slyvų

50 g sviesto

Druska ir pipirai

Išlydytame svieste ištroškiname visus ingredientus (apie 15min) ir sutriname iki patinkančios tekstūros, paskaniname druska ir pipirais.

Gero maisto akademijos nuotr./Jautienos rostbifas
Gero maisto akademijos nuotr./Jautienos rostbifas

Jautienos nugarinė

Rostbifas. Apie 1 kg svorio jautienos nugarinę dieną prieš apkepame keptuvėje ir pašauname į orkaitę 170 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Iškepusią mėsą atvėsiname ir paslėgę paliekame šaldytuve per naktį.

Meškinio česnako padažas

20 g meškinio česnako lapų (alternatyva pagal skonį)

1 skiltelė česnako

1 šalotinis svogūnas

1 šaukštelis laimo sulčių

2 šaukštai moliūgų sėklų aliejaus

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

20 gramų mėlyno pelėsinio sūrio

Druska ir pipirai

Meškinį česnaką arba žoleles, česnaką, sūrį ir svogūną susmulkiname. Įmaišome likusius ingredientus ir gerai išmaišę paskaniname.

Burokėlių lakštai

1 didelis plonai pjaustytas burokėlis

Marinatui

100 g cukraus

100 g obuolių acto

100 g burokėlių sulčių

Užverdame marinatą ir užpylę jį ant burokėlių paliekame kol pilnai atvės ir pasimarinuos (geriausia per naktį).

Skrudintas parmos kumpis

30 g parmos kumpio

Keptuvėje apsiskrudiname parmos kumpį iki tarškumo ir atvėsinę susmulkiname.

Papuošimui

Alyvuogių aliejus

Švieži ridikėliai

Pankolio daigai

Į lėkštę paeiliui dedame: avinžirnių užtepą, plonai pjaustytą jautieną, meškinio česnako padažą, burokėlius, alyvuogių aliejų, parmos kumpį, pankolio daigus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis