Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Monai“ – vieta, kur karaliauja jaukumas ir aiškus maistas

„Monai“ yra jaukus namų restoranas uostamiestyje bei geriausių restoranų trisdešimtuko senbuvis – užima 23-ią vietą. Šiemet restoranas svečius pasitinka vizualiai atsinaujinęs – pasikeitė lėkštės, įrankiai, stalų išdėstymas. Tiesa, pats interjeras išliko toks pat, kaip ir lig šiol.
30 geriausių restoranų: „Monai“
30 geriausių restoranų: „Monai“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Monai“ – TOP30 sąrašo senbuvis, išsilaikantis jame jau šešis metus iš eilės. Šį kartą „Monai“ yra 23 reitingo vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: saldu, aštru, sūru.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Monai“ yra jaukus namų restoranas uostamiestyje, kur tiekiamas paprastas, šviežias ir kokybiškas a la carte, vyrauja draugiška aplinka ir gera atmosfera. Šiemet restoranas svečius pasitinka vizualiai atsinaujinęs – pasikeitė lėkštės, įrankiai, stalų išdėstymas. Tiesa, pats interjeras išliko toks pat, kaip ir lig šiol.

„Virtuvė be paslapčių“, – taip „Monus“ pristato pats įkūrėjas Vytautas Samavičius. Anot jo, restorano šeimininkams svarbiausia, kad jis būtų mylimas savo svečių.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Monai“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Monai“

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Monų“ virtuvėje pastaruoju metu atsirado kur kas daugiau žuvies patiekalų. „Esame įsikūrę Klaipėdoje, tad natūralu, kad atvykę pas mus žmonės nori paragauti žuvies ir rinktis ne iš dviejų skirtingų jos rūšių. Dažniausiai pas mus galim rasti Viduržemio jūros ešerio, dorados, oto, starkio, menkės. Nors turime ir mėsos patiekalų, tačiau pagamintų iš žuvies dabar svečiai ras daugiau“, – apie meniu pokyčius kalba Vytautas.

Nors populiariausi patiekalai išlieka, pats „Monų“ meniu kinta, priklausomai nuo sezono, dažniausiai atnaujinami garnyrai, padažai. „Tarkim, jei liepą, tikėtina, menkę pas mus rasite su voveraitėmis, tai vėliau, atsiradus ankštinių daržovių, garnyrui bus tiekiamos jos“, – mini restorano įkūrėjas.

Apskritai „Monai“ siekia gaminti aiškų maistą, patiekalai susideda iš daugiausiai penkių ingredientų, praktiškai nenaudojami jokie marinatai. Kas rytą čia yra kepama bemielė natūralaus raugo duona.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL to, „kad mes esam faini, draugiški ir paslaugūs“, – sako Vytautas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „Monų“ virtuvėje sukasi virtuvės šefas Gražvydas Tamkevičius ir lojali, atsidavusi bei tikinti komanda.

Faktai

  • Šefas – Gražvydas Tamkevičius
  • Restorano vadovas – Greta Gerviatauskaitė
  • Virtuvės tipas – namų restoranas
  • Darbo laikas: II–V 11.30–22.00, VI 11.00–22.00, VII 11.00–16.00
  • Adresas: Liepų g. 4, Klaipėda
  • Internete: www.restoranasmonai.lt
  • Veikia nuo 2015 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 9–14 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 24–33 eurus
  • Degustacinis meniu – nėra
  • Vienu metu restorane telpa 40 svečių, yra ir atskira banketų salė (telpa dar 40 svečių)
  • Vaikai laukiami nuo 10 metų
  • Terasa – nėra
  • Pusryčiai: VI 11.00–13.00, VII 11.00–16.00
  • Dienos pietūs: I–V 11.30–14.00
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais 2016 – 4, 2017 – 4, 2018 –2, 2019 – 3, 2023 – 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs