Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Nüman“ – unikali ir viena gražiausių maitinimo vietų Lietuvoje

Į „30 geriausių restoranų“ reitingą „Nüman“, kuris užima 29-ąją vietą, sugrįžta po pertraukos. „Svečius mes kviečiam pas save į namus, kuriuos mylim, ir norime, kad jie čia jaustųsi taip pat patogiai, kaip ir mes patys juose jaučiamės“, – pabrėžia restorano šefas Adomas Jegnoras.
30 geriausių restoranų: „Nüman“
30 geriausių restoranų: „Nüman“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Į „30 geriausių restoranų“ reitingą „Nüman“ grįžta po pertraukos. Kauno restoranas, tuomet dar vadovaujamas virtuvės šefo Mato Paulinio, reitinge buvo nuo atidarymo 2017 metais. 2019 m., jau vadovaujamas dabartinio šefo Adomo Jegnoro, restoranas užėmė 16 poziciją, o šiemet į reitingą sugrįžta 29 vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ Nemuno keturiasdešimt trys.

KODĖL VERTA APLANKYTI? Virtuvės šefas Adomas Jegnoras restoraną „Nüman“, kurio interjere susipina tarpukario Kauną menančios konstrukcijomis su moderniomis detalėmis, vadina unikalia ir viena gražiausių maitinimo vietų Lietuvoje. Ji puikiai atspindi ir paties šefo bei restorano vadovo puoselėjamas vertybes – jaukumą, neįpareigojančią atmosferą, komfortą, laisvumą.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Nüman“ restorano šefas Adomas Jegnoras
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Nüman“ restorano šefas Adomas Jegnoras

„Kartais žmonės net nesitiki, kad restorane galės jaustis taip laisvai, neįpareigojančiai. Svečius mes kviečiam pas save į namus, kuriuos mylim, ir norime, kad jie čia jaustųsi taip pat patogiai, kaip ir mes patys juose jaučiamės“, – pabrėžia Adomas.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorane tiekiamas maistas – aiškus, suprantamas, tiesa, galintis nustebinti kitokiu skonių deriniu. Meniu – nedidelis ir dažnai kintantis, svečiai čia ras šešis užkandžius ir keturis pagrindinius patiekalus. Dominuoja mėsa, paukštiena, keletas žuvies patiekalų.

„Ko čia nerasite – tai egzotikos. Naudojame mūsų klimato platumos produktus, laikomės sezoniškumo principų, nors nesame tik vietinių produktų restoranas, nes norint išlaikyti kokybę, tenka rinktis ir tam tikrus produktus iš užsienio. Kita vertus, tikrai nesiūlome smidrų ar salotų žiemą“, – pasakoja virtuvės šefas ir priduria, kad restoranas lankstus ir prisitaiko prie įvairių mitybos įpročių turinčių klientų ir leidžiasi į patiekalų variacijas pagal svečių poreikius.

Jei „Nüman“ lankysitės trečiadienį, galėsite paskanauti tradicinio jautienos antrekoto kepsnio, kuris čia kepamas tik savaitės viduryje. „Tai sėkmingai prisigijusi mūsų tradicija ir svečiai jau aiškiai žino, ko jie ateina trečiadienį“, – pastebi Adomas.

Nors restorano meniu sezoninis ir kintantis, jame nuolat galima rasti antienos virtinių, kurie, pasak virtuvės šefo, labiausiai atspindi propaguojamą komfortiško maisto braižą. Šie virtiniai – tai koldūnų su sultiniu interpretacija, tik vietoj įprasto faršo naudojama antienos confit, o pati tešla gaminama iš bulvių.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL skanaus maisto ir šilto priėjimo prie svečio. „Mūsų komanda ilgą laiką nesikeičia, su svečiais esame sukūrę ryšį tarsi su draugais, tai ir lemia, kad jie sugrįžta“, – tiki virtuvės šefas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Adomas Jegnoras yra ne tik Kauno restorano „Nüman“, bet ir pernai Vilniuje atsidariusio žuvies restorano „Elven“ virtuvės šefas. „Nüman“ virtuvėje, anot jo, darbuojasi nebe darbuotojai, o tikra šeima. „Tai man širdžiai labai malonūs žmonės, į kuriuos aš visuomet galiu atsiremti ir tikiuosi, kad jie lygiai taip pat galvoja apie mane“, – sako Adomas.

Faktai

  • Šefas - Adomas Jegnoras
  • Restorano vadovas - Paulius Žekonis
  • Virtuvės tipas - komfortiška stiliaus virtuvė
  • Darbo laikas: II–IV 17.00–22.00 val., V 17.00–23.00 val., VI 15.00–23.00 val.
  • Adresas: Nemuno g. 43, Kaunas
  • Internete https://numan.lt
  • Veikia nuo 2017 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 8–16 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 24–40 eurų
  • Degustacinis meniu yra, 6 patiekalų, kaina 70 eurų (siūlomas iš a la carte meniu)
  • Vienu metu restorane telpa 44 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo bet kokio amžiaus
  • Terasa: nėra
  • Pusryčiai: nėra
  • Dienos pietūs: nėra
  • Šunims - draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais: 2017 – 3, 2018 – 11, 2019 – 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas