Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Pacai“ – svetingumas, kokybė ir drąsa

Restoranas „Pacai“ – pernai metų naujokas trisdešimties geriausių restoranų sąraše. Šiemet jis kopia aukštyn per septynias pozicijas ir užima 12 reitingo vietą.
30 geriausių restoranų: „Pacai“
30 geriausių restoranų: „Pacai“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Pacai“ – pernai metų naujokas trisdešimties geriausių restoranų sąraše. Šiemet jis kopia aukštyn per septynias pozicijas ir užima 12 reitingo vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: svetingumas, kokybė ir drąsa.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Pacai“ – viešbučio restoranas, tad svečiams jie siūlo platų maisto ir gėrimų pasirinkimą. „Liekame ištikimi savo koncepcijai ir toliau norime atrasti vietinius raktus į lietuvišką skonį, dirbame su vietiniais ingredientais. Tik per metus paėjome į priekį kokybės ir kūrybiškumo prasme“, – sako restorano vadovas Simonas Gudelis.

Restoranas sako ir toliau išsiskiriantis svečių aptarnavimu, kuriantis naują lietuvišką svetingumą, modernią prabangą, kur mažiau griežtų manierų, standartų.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Pacai“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Pacai“

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Virtuvės šefai Vytautas Alekna ir Goda Juknaitė, kurdami skonius, vadovaujasi sezoniškumo principais. „Visą laiką ieškome išskirtinių ingredientų, prieskonių, dabar dar daugiau dirbame su vietos ūkininkais, specialiai mums auginančiais prieskoninius augalus, kurių šiaip rinkoje nerastumėt“, – pasakoja Simonas. Vieni iš išskirtinių – bronzinis pankolis ar specialus citrininės verbenos porūšis.

Restorano siganture dish ir toliau išlieka tuno ir jautienos tartarai. „Esame čia stiprūs, be to, patys svečiai ir jų poreikiai įpareigoja toliau tęsti šiuos patiekalus“, – pažymi restorano vadovas.

Kadangi dalis restorano svečių nebūtinai ateina čia dėl virtuvės šefo ar restorano koncepcijos, bet tiesiog todėl, kad gyvena viešbutyje, „Pacų“ a la carte meniu – platus fine dining pasirinkimas, kad pakvietus draugus, kolegas, šeimą visi rastų, ką valgyti. O savo išmonę ir kūrybiškumą restorano šefai demonstruoja degustaciniame meniu.

Kurdami meniu virtuvės šefai stengiasi neužgožti natūralaus pagrindinio elemento skonio, todėl patiekaluose negausu ingredientų, jie parenkami tokie, kad sustiprintų žuvies ar mėsos skonį. Restoranas „Pacai“ turi ir plačią vyno ir gėrimų kortą, nemažos dalies svečių sulaukia ir vien dėl jos.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL „dėl užtikrintos kokybės“, – sako Simonas ir pabrėžia, kad „Pacai“ jau yra tapę tam tikru gero aptarnavimo, maisto ir vyno patirties etalonu. „Bet kuriuo metų laiku pas mus užėję svečiai ras tokią pat kokybę, tad jie mus renkasi dėl užtikrintumo ir solidumo“, – priduria restorano atstovas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvės šefas Vytautas turi ilgametės patirties viešbučių restoranuose, kurį laiko vadovavo „Telegrafo“ virtuvei ir prieš ketverius metus pradėjo dirbti restorane „Pacai“. Goda – kūrybinė restorano šefė, užaugusi viduje, puikiai išmananti „Pacų“ DNR ir puošianti meniu kūrybiniais elementais.

Virtuvės komandą sudaro žmonės, kurių dauguma turi patirties viešbučių srityje. „Tai patyrę profesionalai, kuriems svetingumas nėra profesija, o įgimtas dalykas“, – mini Simonas.

Faktai

  • Šefas – Vytautas Alekna, Goda Juknaitė
  • Restorano vadovas – Simonas Gudelis
  • Virtuvės tipas – Šiaurės šalių virtuvė
  • Darbo laikas: I–VI 12.00–15.00, 17.00 – 23.00; VI–VII 12.30–23.00
  • Adresas: Didžioji g. 7, Vilnius
  • Internete: https://hotelpacai.com/lt/pacai–restaurant
  • Veikia nuo 2019 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 8–27 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 21–80 eurai
  • Degustacinis meniu – 85 eurai asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 70 svečių
  • Vaikai laukiami – nuo bet kurio amžiaus (17–19 val.)
  • Terasa – yra, 60 vietų
  • Pusryčiai: I–V 7.00 iki 10.30, VI–VII 8.00–11.30, VII 12.30 – 15.00 (vėlyvieji pusryčiai)
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – draugiški terasoje
  • Reitinge ankstesniais metais – 2023 m.– 19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus