Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Pas mus restoranas“ – vieta, kur drąsiai ieškoma naujų skonių

„Pas mus restoranas“, pernai metų naujokas trisdešimties geriausiųjų sąraše, startavęs nuo 20 reitingo pozicijos. Šiemet – tai vienas didžiausių kilimų. Restoranas šokteli per dešimt pozicijų ir pradeda pirmąjį restoranų dešimtuką.
30 geriausių restoranų: „Pas mus restoranas“
30 geriausių restoranų: „Pas mus restoranas“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Pas mus restoranas“, pernai metų naujokas trisdešimties geriausiųjų sąraše, startavęs nuo 20 reitingo pozicijos. Šiemet – tai vienas didžiausių kilimų. Restoranas šokteli per dešimt pozicijų ir pradeda pirmąjį restoranų dešimtuką.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: natūralumas, inovatyvumas, betarpiškas svetingumas.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Pas mus restoranas“ – jauki, minimalistinė, asmeniška ir kiek nostalgiška erdvė. „Svečius priimame tarsi į savo namus, betarpiškai su jais bendraujame“, – pasakoja restorano šefė Vita Bartininkaitė.

Puikiai restorano koncepciją atspindi ir kiek ironiškas pavadinimas, dovanojantis šypseną keliančių akimirkų ar priverčiantis suklusti. „Jei kas savo antrai pusei pasiūlo šįvakar vakarieniauti „pas mus“, dažnai atgal sulaukia replikos „ačiū, bet aš jau tikrai nebenoriu valgyti namie“, – šypsosi Vita.

Per metus restoranas išgrynino savo koncepciją ir vadina save kūrybine Vilniaus virtuve. Kodėl Vilniaus?

„Vilnius nuo seno buvo tas miestas, kuris kvietė įvairių kultūrų žmones atsivežti čia savo tradicijas, tai, ką turi geriausio, ir pritaikyti mieste. Mes naudojame lietuviškus produktus, bet jų paruošimo technikų mielai dairomės svetur, – pasakoja Vita, – Pavyzdžiui, mėsos, daržovių brandinimui naudojame pelėsių kultūrą kodži“.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Šiame restorane drąsiai ieškoma naujų skonių, daug dėmesio skiriama tvarumui – antis čia sunaudojama iki kaulų, o obuolys – iki graužtuko. Tokios pat filosofijos restoranas laikosi ir kurdamas savo aplinką – svečiai neras nei vieno naujo indo ar įrankio – viskas, kas dėliojama ant stalų (išskyrus taures), atkeliavo iš restorano kūrėjų močiučių spintų ar sendaikčių turgų.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Pas mus restoranas“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Pas mus restoranas“

„Pas mus restorano“ meniu pagrindą sudaro daržovės – sezoninės, vietinės, atkeliaujančios iš seniai virtuvės šefės pažįstamų ūkininkų ir laukinės gamtos. Meniu kinta sulig natūraliais gamtos ciklais – „Pas mus restoranas“ save vadina itin sezoniniu restoranu.

Vyno kortoje vyrauja natūralūs vynai, nevartojantiems alkoholio restoranas siūlo pačių gamintą kombučą ar sultis. Pastaruoju metu restorano vyno korta kinta ir plečiasi. „Atsirenkame švaresnius natūralius vynus, turime daugiau pasirinkimo klasikos mėgėjams, bet renkamės mažus vyno gamintojus, šeimos verslus, tokius, kuriems rūpi tvarumas“, – pabrėžia Vita.

„Pas mus restorano“ signature dish – vyšnių sniego desertas su grietinės ganašu ir fermentuotais erškėtrožių žiedlapiais. Jis – dalis 9–10 patiekalų degustacinės vakarienės, siūlomos restorane, kurios meniu atspausdinto ir patiekto prieš akis nerasite – restorano personalas visus patiekalus pristatys pasakojimais ir taip ves per gastronominę kelionę.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL neformalios atmosferos, restorano kūrybiškumo, betarpiško bendravimo.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorano šefė Vita studijavo architektūrą, tačiau suprato, kad jos kelias visgi veda į maisto pasaulį. Ji dirbo restorane „Nineteen18“, kurį vadina pačia geriausia mokykla ir patirtimi, kurią galėjo gauti Lietuvoje, stažavosi restorane „Geranium“ Kopenhagoje. Dabar Vita, stovinti už „Pas mus restorano“ vairo – ir „Michelin“ žvaigždutės savininkė.

Faktai

  • Šefas – Vita Bartininkaitė
  • Restorano vadovas – Vita Bartininkaitė
  • Virtuvės tipas – kūrybinė Vilniaus virtuvė
  • Darbo laikas: III–VI 18.00–23.00
  • Adresas: Pilies g. 28, Vilnius
  • Internete: https://www.facebook.com/Pasmusrestoranas
  • Veikia nuo 2022 m. spalio
  • Degustacinis meniu – 90 eurų asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 28 svečiai
  • Vaikai – nelaukiami
  • Terasa – nėra
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – nedraugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – 2023 m. – 20

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus