SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Šturmų švyturys“ 30 geriausiųjų sąraše – jau šeštus metus iš eilės. Šį kartą jis nominuotas 8 vietoje.
Uoste įsikūręs restoranas kartu su vila „Šturmų švyturys“ sudaro jaukų architektūros ansamblį.
Restorano skonio patirtis telpa į bene trumpiausią Lietuvoje restorano meniu, kuris keičiasi kasdien. Meniu sudaro žuvienė, du šalti patiekalai, vienas pagrindinis karštas patiekalas ir desertas. Kiekvieną dieną žvejai išplaukia į marias ir tik nuo marių Maumo ir žvejų sėkmės priklauso, ką valgysite šiandien.
„Šturmų švyturio“ patiekalai gimsta šefo Česlovo Žemaičio širdyje, galvoje. Jis sako, kad svarbiausia – žuvis. Pats Česlovas yra tikras žvejys, santūrus, tiesus, tarsi nužengęs iš senųjų filmų apie kuršius, užgrūdintus vėjų ir jūros stichijos. Restoranuose dirbančias moteris Česlovas vadina marių laumėmis – jos kursto ugnį Šturmų kaime.
Restoranuose neskamba muzika, kurios nė nepasigesite – ją keičia natūralūs gamtos ir mums ne ką mažiau natūralūs virtuvės garsai.
Faktai
- Šefas – Česlovas Žemaitis
- Restorano vadovai – Česlovas ir Asta Žemaičiai
- Virtuvės tipas – lietuviškos nešaldytos žuvies restoranas
- Darbo laikas: I–VI 13.00–21.00
- Adresas: Švyturio g. 7, Šturmų km., Šilutės raj.
- Internete: www.sturmusvyturys.lt
- Veikia nuo 2004 m.
- Užkandis vidutiniškai kainuoja 12 eurų
- Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 20 eurų
- Degustacinis meniu – nėra
- Vienu metu restorane telpa 45 svečiai
- Vaikai laukiami nuo 12 metų
- Terasa – yra
- Pusryčiai –
- Dienos pietūs –
- Šunims –
- Reitinge ankstesniais metais 2016 m.– 7, 2017 m.– 5, 2018 m. – 5, 2019 m.– 6, 2023 m.– 6