30 geriausių restoranų: „Telegrafas“ – modernus, elegantiškas ir „su tvistu“

Restoranas „Telegrafas“, įsikūręs viešbutyje „Grand Hotel Vilnius, Curio Collection by Hilton“ su vaizdais į Vilniaus arkikatedrą, yra dar vienas „30 geriausių restoranų“ senbuvis, reitinge vietą turintis jau šeštus metus iš eilės.
30 geriausių restoranų: „Telegrafas“
30 geriausių restoranų: „Telegrafas“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Telegrafas“, įsikūręs viešbutyje „Grand Hotel Vilnius, Curio Collection by Hilton“ su vaizdais į Vilniaus arkikatedrą, yra dar vienas „30 geriausių restoranų“ senbuvis, reitinge vietą turintis jau šeštus metus iš eilės. Šį kartą restoranas stipriai šokteli per 9 pozicijas ir patenka į 17 vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: modernus, elegantiškas, su tvistu.

KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „Telegrafas“, įsikūręs penkių žvaigždučių viešbutyje, labiausiai patiks svečiams, norintiems pasimėgauti Vilniaus širdies – Katedros ir Gedimino pilies – vaizdais pro langus, kokybišku maistu ir aptarnavimu.

„Telegrafas“ pasižymi išbaigtumu, siūlome ne tik gerą maistą, bet ir nepriekaištingą aptarnavimą“, – sako jau beveik metus šio restorano šefu dirbantis Justinas Kapkovičius.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Telegrafas“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Telegrafas“

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Telegrafo“ virtuvėje naudojami geriausi iš viso pasaulio atkeliaujantys produktai, o patiekaluose stengiamasi akcentuoti pagrindinį ingredientą, neužgožti jo prieskoniais, marinatu.

„Dauguma patiekalų gimsta iš mano kulinarinių kelionių, patirčių. Pavyzdžiui, Naujosios Zelandijos ėriuko nugarinė, pateikiama su piemenėlių pyrago interpretacija, atkeliavo iš tų laikų, kai dirbau Škotijoje, kur piemenėlių pyragas labai populiarus“, – pasakoja Justinas.

Sukdamasis „Telegrafo“ virtuvėje jis stengiasi gaminti patiekalus kiek kitaip, kaip pats sako – su tvistu. O jei kas paklausia šefo rekomendacijos, jis visuomet pataria paragauti žuvies ar jūros gėrybių patiekalų iš a la carte meniu.

Septynių patiekalų restorano degustacinis meniu – tai savotiška kelionė aplink a la carte meniu, kai galima paragauti skirtingų meniu perlų, tik mažesnėmis, degustacinėmis porcijomis.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL bendros atmosferos, kurią lemia gero meniu ir aptarnavimo visuma, puikus vaizdas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Justinas Kapkovičius prie „Telegrafo“ prisijungė beveik prieš metus. Virtuvėje jis sukasi jau beveik dvidešimt metų. Šiuo metu dar eina Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidento pareigas, yra Tvaraus maisto akademijos mentorius, rašo savo tinklaraštį.

Faktai

  • Šefas – Justinas Kapkovičius
  • Restorano vadovas – Indrė Adomavičiūtė
  • Virtuvės tipas – moderni europietiška virtuvė
  • Darbo laikas: I–V 7.00–10.30, 12.00–15.00, 17.30– 23.00; VI–VII 7.00–11.00, 12.00–14.30, 17.30–23.00
  • Adresas: Universiteto g. 14. Vilnius
  • Internete: https://www.telegrafas.com
  • Veikia nuo 2012 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 17–22 eurai
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 18–59 eurai
  • Degustacinis meniu – 100 eurų asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa – 48 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo bet kurio amžiaus
  • Terasa – yra, 24 vietos
  • Pusryčiai: VI–VII 12–14.30 (nuo rudens)
  • Dienos pietūs: I–V 11.30–14.30
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais: 2016 m. – Nr. 17; 2017 m. – Nr. 26; 2018 m. – Nr. 25; 2019 m. – Nr. 26, 2023 m. – 26

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų