Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“ – elegantiškas, estetiškas ir unikalus

Restoranas „Vila Komoda“ įsikūręs istoriniame unikalios architektūros pastate, menančiame Tiškevičių šeimos namus. Pats restoranas, atstovaujantis prancūzų-japonų virtuvei, jau kelis metus į meniu įsileidžia vis daugiau japoniškų skonių ir vis labiau išgrynina šią liniją.
30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“
30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Vila Komoda“ po atidarymo 2018 m. netruko pasirodyti 30 geriausių restoranų sąraše ir iškart penktoje jo vietoje. Nuo to laiko restoranas išlaikė šią vietą geriausiųjų trisdešimtuke, o šiandien sutinkame viena vieta aukščiau – ketvirtoje reitingo pozicijoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: elegantiškas, estetiškas ir unikalus.

KODĖL VERTA APLANKYTI? Tik ką šešerių metų sukaktį atšventęs restoranas „Vila Komoda“ įsikūręs istoriniame unikalios architektūros pastate, menančiame Tiškevičių šeimos namus. Pats restoranas, atstovaujantis prancūzų-japonų virtuvei, jau kelis metus į meniu įsileidžia vis daugiau japoniškų skonių ir vis labiau išgrynina šią liniją.

„Absoliučiai visada jaučiau labai didelę simpatiją visai Azijai, o Japonijai – ypatingą. Manau, kad prancūzų-japonų virtuvių derinys yra pats geriausias ir negali būti nieko geriau už šias virtuves kartu ir gerą lietuvišką produktą“, – tvirtina restorano šefas Martynas Meidus.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorane „Vila Komoda“ galima rinktis iš a la carte arba degustacinio meniu. Šefo signature dish ir a la carte meniu pažiba – pagal 100 metų močiutės receptą ruošiamas vištienos kepenėlių paštetas su greipfrutų geliu ir rugine namų duonele.

„Kalbant apie meniu naujienas, signature dish jau tampa ir mūsų labai ryškių, aiškių skonių kupinas pervirtas risotto su omaru, brandintas otas, čiobrialiaukė“, – vardija Martynas.

Degustaciniame restorano meniu – devyni patiekalai ir svečias niekada nežino, ką ragaus, mat meniu iš anksto neatskleidžiamas. „Degustacinį meniu reikia iš anksto užsisakyti rezervuojant staliuką. Visi devyni patiekalai atėjusiems svečiams pristatomi vienas po kito, apibūdinami. Tai savotiška magija, nes iki pat paskutinio patiekalo nežinai, ką ragausi“, – mini restorano šefas.

Ir a la carte, ir degustacinis meniu kinta priklausomai nuo sezono, nuo to, ką pasiūlo tiekėjai ar turgus. Vasarą restorano virtuvės komanda noriai išnaudoja sezonines daržoves, ypač lapines, be to, per šiltąjį sezoną daug konservuoja ir marinuoja – šiuos išteklius vėliau naudoja žiemos patiekaluose.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL nepatirtų naujų skonių. „Neatpažįstami nauji skoniai yra mūsų variklis. Pavyzdžiui, mūsų purpurinių morkų gaspačio – ne kiekvieną dieną sutinkamas patiekalas, nebūtinai kiekvienam patinkantis skonis, bet toks, apie kurį svečiai tikrai kalba dar kelias savaites po to, kai paragauja“, – sako Martynas.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Vila Komoda“

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorane besisukantis Martynas Meidus yra pasaulyje pripažintas šefas, kuris mokėsi iš geriausių, vėliau pats atidarė savo fine dining restoraną „INK“ konkurencingajame Londono centre. Ten pat ruošėsi atidaryti ir kitą savo restoraną, tačiau atsiradus šiai erdvei Palangoje planai pasikeitė.

„Savo virtuvės komandą vadinu svajonių komanda – pradedant nuo rinkodaros, baigiant indų plovėja. Be komandos aš niekur nepajudėčiau“, – įsitikinęs virtuvės šefas.

Faktai

  • Šefas – Martynas Meidus
  • Restorano vadovas – Modestas Vasiukas
  • Virtuvės tipas – prancūzų-japonų virtuvė
  • Darbo laikas: I-VI 9.00–14.00, 17.00–23.00
  • Adresas: Meilės al. 5, Palanga
  • Internete: www.vilakomoda.lt
  • Veikia nuo 2018 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja 16–32 eurai
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja 24–40 eurų
  • Degustacinis meniu – 111 eurų asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 36 svečiai
  • Vaikai – nepriimami
  • Terasa – yra, 36 vietos, papildomai terasa ant stogo (150 stovimų vietų, teikiami tik gėrimai)
  • Pusryčiai: I-VII 9.00–14.00
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – nedraugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – 2019 m. – 5, 2023 m. – 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus