30 patiekalų, kurių galite gaminti gausiai – ne tik skanu, bet ir lengva pašildyti

Saviizoliacija namie radikaliai keičia mūsų įpročius, veikia nuotaiką, tokiomis aplinkybėmis vieni ūpą sau ir šeimai kelia sukdamiesi virtuvėje, kiti neturi jokio noro gaminti. Jei kartais nutarėte, jog geriau gaminti rečiau, tačiau gausiai, o gal tiesiog privalote pagaminti daugiau maisto, kurį kitą dieną namiškiai lengvai pasišildytų, jums pravers mūsų atrinkti receptai!
Vokiškas troškinys Pichelsteiner
Vokiškas troškinys Pichelsteiner / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mėsiškos sriubos:

IMG_7992
Receptas: Čili sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 142
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g (maltos arba jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 - šviežio čili)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Pupelės: 400.00 g (skardinė konservuotų raudonųjų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  2. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite.
  3. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių.
  4. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu.
  5. Viską dar keletą minučių troškinkite ant mažos ugnies (jei trūksta skysčio, galima įpilti šlakelį vandens).
  6. Tuomet, į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir viską dar ~7–10 min. troškinkite.
  7. Paprikai šiek tiek suminkštėjus į puodą sudėkite pupeles ir pomidorus (su visu skysčiu) ir viską  dar 5 min. pavirkite.
  8. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, į ją įmaišykite parmezano.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Vištienos ir bolivinių balandų sriuba
Receptas: Vištienos ir bolivinių balandų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 4.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Kynvos (bolivinės balandos): 1.00 puodelis (¾ puodelio)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas. Troškinkite 5-6 minutes.
  2. Sudėkite smulkintą vištieną, salierų stiebus, česnaką ir virkite 5 minutes. Į gautą masę supilkite vištienos sultinį, vandenį, suberkite bolivines balandas, čiobrelius.
  3.  Virkite 30 minučių. Pagardinkite druska, pipirais, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Suskleisti
Charčio sriuba
Receptas: Soti ir šildanti charčio sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 133
Receptas
Ingredientai
Avienos šonkauliai: 2.00 kg (galite imti ir 3 kg, be riebalų; avienos sultiniui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 nuplautas, bet nenuluptas avienos sultiniui ir 1 supjaustytas kubeliais sriubai)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė, supjaustuta į keletą dalių; avienos sultiniui)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (avienos sultiniui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (avienos sultiniui)
Druska: 2.00 arbat. š. (perpus avienos sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (perpus sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį))
Česnakai: 7.00 skiltelės (3 avienos sultiniui ir 4 susmulkintos sriubai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (sriubai)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (švieži arba džiovinti, dėkite pagal skonį, kiek toleruojate aitrumo; sriubai)
Paprikos: 2.00 vnt. (išvalytos ir supjaustytos gabalėliais raudonosios; sriubai)
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis geros kokybės konservuotų savo sultyse; sriubai)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š. (galite dėti ir 3; sriubai)
Avinžirniai: 1.00 st. (išbrinkintų per naktį vandenyje; sriubai)
Ryžiai: 1.00 st. (nuplautų; sriubai)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (džiovintų sriubai ir dar saujelė šviežių kapotų patiekimui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Kvapnieji pipirai: 0.50 arbat. š. (sriubai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite avienos sultinį. Geriausia jį išvirti iš vakaro, kad palikus šaltai ant viršaus sustingtų riebalai, kuriuos galėsite atsargiai nuimti ir išmesti (nes jie tikrai niekam nereikalingi…).

2. Į puodą sudėkite avienos kaulus ir pripilkite vandens, kad apsemtų kaulus. Kai vanduo užvirs, vandenį nupilkite, kaulus praskalaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Užvirkite dar kartą, nugriebkite putas. Sudėkite visas daržoves (svogūno nelupkite, bus daugiau skonio ir spalvos), įberkite druskos, pipirų, sumeskite lauro lapus ir uždengę troškinkite apie 2–6 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau). Nupilkite išvirusį sultinį, daržoves išmeskite, kaulus su mėsa padėkite atskirai, o sultinį palikite puode, kuriame virė, per naktį šaltai, kad sustingtų riebalai ir juos galėtumėte pašalinti.

3. Kitame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čili pipirus, pabarstykite kuminu, kalendromis, saldžiosios paprikos milteliais ir pakepinkite dar kelias minutes.

4. Sudėkite saldžiąsias paprikas, po poros minučių – pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą, kepinkite apie 5–10 min., suberkite išmirkytus avinžirnius ir supilkite pašildytą sultinį.

5. Virkite, kol avinžirniai suminkštės (apie 30 min.), tada suberkite ryžius ir toliau virkite dar apie 10 min., kol ryžiai išvirs.

6. Pabaigoje sudėkite virtus avienos kauliukus, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų, jei trūksta rūgšties, įlašinkite citrinos sulčių. Patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.

Suskleisti
Ispaniška chorizo sriuba
Receptas: Ispaniška chorizo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Chorizo dešra: 250.00 g (arba kitokios aštrios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją)
Bulvės: 1.00 kg
Lęšiai: 50.00 g (raudonųjų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dešrą supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutraiškykite, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite dešrą ir kelias minutes pakepinkite.

3. Sumažinkite karštį ir sudėkite svogūną, česnaką bei aitriąją papriką. Pakepinkite apie 10 minučių arba kol svogūnai suminkštės.

4. Į karštą sultinį puode sudėkite bulves, lęšius ir mišinį iš keptuvės.

5. Išmaišykite su paprikos milteliais, kmynais, druska ir pipirais ir užvirinkite.

6. Sumažinkite karštį, uždenkite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs bulvės. Patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Suskleisti
Česnakų sriuba
Receptas: Česnakų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.5 / 77
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 0.25 vnt. (kaimiško vištos; sultiniui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (perpjautas per pusę; sultiniui)
Morkos: 1.00 vnt. (stambiai supjaustyta; sultiniui)
Juodieji pipirai: 5.00 vnt. (sultiniui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sultiniui)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelės; sultiniui)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos; sriubai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui; sriubai)
Salierai: 0.50 vnt. (šaknies arba 1 kaliaropė; sriubai)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Šafranas: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Kaip gaminti

Pirmiausia jums reikės riebios vištos iš kaimo ar ūkininko. Su paukštynų broileriais tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sriubą. O patį česnaką mėgstu šiek tiek karamelizuoti svieste, o ne iš karto sumesti į sultinį. Šafranas čia tinka neįtikėtinai gerai, o aš jo net nemėgstu, ir yra vienintelis patiekalas, dėl kurio išvis šafraną perku.

1. Pirmiausia išverdame sultinį. Į puodą sudedame visus jam skirtus ingredientus ir įpilame pusantro litro vandens. Neuždengę puodo ant mažos ugnies verdame apie pusantros valandos. Mėsa jau turi lengvai nertis nuo kaulo. Išvirus mėsą išimame, palaukiame, kol pravės, ir suplėšome gabaliukais. Atsidedame į šalį. Sultinį perkošiame.

2. Kokius 50 ml dar karšto sultinio įpilame į puodelį ir ten įberiame šafraną. Paliekame 20 minučių.

3. Verdame sriubą. Česnakus nulupame ir lengvai pakepiname ant sviesto puode, kuriame virsime sriubą. Supilame sultinį, sudedame stambiai supjaustytą kaliaropę ar saliero šaknį. Verdame 30 min. Į virimo pabaigą supilame sultinį su šafranu.

4. Sriubą sutriname smulkintuvu. Atgal sudedame suplėšytą gabaliukais vištą.

5. Patiekiame su kepinta duona, ištrinta česnaku.

Suskleisti
Tiršta žirnių sriuba
Receptas: Paprasta, bet gardi žirnių sriuba su šonine ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Šoninė: 400.00 g (nerūkytos, šviežios kiaulienos)
Sviestas: 40.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Žirniai: 1.50 st. (skaldytų džiovintų)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite kubeliais morkas. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais svogūną. Nupjaukite saliero stiebo galus, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite kubeliais. Nupjaustykite nuo šoninės odą.

2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą. Suberkite morkas, salierą ir svogūną, kepinkite apie 10 min. nuolatos maišydami, kol suminkštės ir pakvips.

3. Suberkite į puodą žirnius, čiobrelius, įdėkite lauro lapą, pakepinkite porą minučių, o tada supilkite sultinį, dėkite ir šoninę, berkite pagal skonį druskos.

4. Uždenkite puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie valandą, jei sriuba labai tirštėja, galite įpilti dar šiek tiek vandens.

5. Sriubai išvirus, išimkite iš jos lauro lapą ir šoninę. Šią supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite atgal į sriubą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų. Jei jums patinka itin tirštos sriubos, dalį išvirtos sriubos (tačiau be mėsos gabaliukų) galite sutrinti elektriniu trintuvu ir supilti atgal į puodą.

6. Tiekite su mėgstama juoda duona ar pakepintos šviesios duonos riekelėmis.

Suskleisti
Daržovių sriuba su malta jautiena
Receptas: „Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos)
Morkos: 3.00 vnt. (supjautytos kubeliais)
Salierų stiebai: 1.00 vnt. (supjautytas kubeliais)
Šaldyti žirneliai: 1.00 puodelis (arba šviežių)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Jautienos sultinys: 1.50 l (arba kitas kiekis, priklausomai nuo norimo tirštumo; tiks ir daržovių)
Bulvių košė: 6.00 valg. š. (tinka vakarykštės likučiai, patiekimui)
Petražolės: 2.00 valg. š. (šviežių sukapotų; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite platų puodą storu dugnu, įpilkite aliejaus, suberkite maltą jautieną ir pakepinkite nuolat pakapodami mentele ir pavartydami, kad mėsa nesukeptų į kelis gabalus, bet išliktų biri. Perdėkite į dubenį.

2. Į puodą, kuriame kepė malta jautiena, berkite svogūnus, pakepinkite, kol taps skaidrūs, berkite česnaką, pakepinkite 30 sekundžių, tuomet suberkite morkas ir salierus, kepinkite 3-4 min. nuolat pamaišydami, kol pakvips.

3. Į puodą su daržovėmis grąžinkite maltą jautieną, pilkite Vorčesterio padažą, garstyčias, dėkite pomidorų pastą, o galiausiai supilkite sultinį. Virkite 15-20 min., kol morkos bus visiškai išvirusios. Į virimo pabaigą suberkite žirnelius, leiskite jiems visiškai išvirti.

4. Išvirusiai sriubai leiskite šiek tiek pastovėsi, patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.

Suskleisti

Sriubos be mėsos:

Aštri žirnių pomidorinė sriuba
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 40
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Toskanietiška sriuba „ribollita“
Receptas: Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (baltų, džiovintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Lapiniai kopūstai (kale): 6.00 vnt. (dideli lapai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (kokybiško; ir dar trupučio patiekti)
Konservuoti pomidorai: 1.40 kg (pjaustytų kubeliais)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Sultinys: 1.50 l
Duona: 200.00 g (šviesios kaimiškos, pastovėjusios bent dieną ar dvi, geriausia be kietos plutos)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Iš vakaro pamerkite pupeles šaltame vandenyje – tegul per naktį išmirksta.

2. Kitą dieną pupeles nuplaukite, suberkite į puodą, užpilkite dvigubu kiekiu vandens, šiek tiek pasūdykite, į puodą meskite lauro lapus ir 2 nuluptas česnako skilteles. Virkite pupeles 40–50 min., kol jos bus visiškai išvirusios.

3. Kol pupelės verda, nulupkite daržoves, svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, likusias dvi skilteles česnako smulkiai sukapokite, morkas ir saliero stiebus supjaustykite kubeliais. Pašalinkite kietus lapinių kopūstų stiebus, gyslas ir supjaustykite juostelėmis.

4. Pupelėms išvirus, nusemkite du gerus jų samčius ir atidėkite į šalį. Pupeles, kurios liko puode, drauge su virimo skysčiu sugrūskite elektrine grūstuve. Atidėkite į šalį.

5. Dideliame puode įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, apkepinkite jame svogūnus, kol šie suminkštės, suberkite kapotus česnakus, pakaitinkite dar pusę minutės ir suberkite morkas bei salierus. Kepkite dar gerą minutę ir suberkite lapinius kopūstus. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite čiobrelio šakeles. Supilkite grūstas pupeles ir daržovių sultinį, puodą pridenkite, pagardinkite druska (jei dar reikia), pipirais ir virkite ant lengvos ugnies 50 min. Tada suberkite atidėtas negrūstas pupeles ir virkite dar 15 minučių.

6. Duoną supjaustykite kubeliais suberkite į didelį dubenį, užpilkite išvirta sriuba ir leiskite pastovėti bent 1 valandą.

7. Prieš patiekiant sriubą pašildykite, pilkite į lėkštes ir apliekite šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus.

Suskleisti
Avinžirnių sriuba
Receptas: Avinžirnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 88
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Avinžirniai: 200.00 g (išmirkyti)
Tahini (sezamų sėklų pasta):(½ puodelio) 1.00 puodelis
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite kuminus į alyvuogių aliejų ir pakaitinkite kelias minutes storadugniame puode. Pridėkite svogūnų bei česnako ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Suberkite mirkytus avinžirnius, sudėkite sezamų sėklų pastą ir gerai išmaišykite. Virkite 30-40 minučių.
  3. Kai sriuba baigs virti, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaukite į sveikatą.
Suskleisti
Kopūstų sriuba.
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 232
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Suskleisti

Mėsos troškiniai:

Kiaulienos troškinys
Receptas: Kiaulienos troškinys su pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 45
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (sprandinės arba kumpio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pupelės: 250.00 g (konservuotų)
Petražolės: 30.00 g
Sultinys: 200.00 ml
Grietinė: 100.00 ml
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite mėsą. Kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.

2. Mėsai apkepus sudėkite smulkintą svogūną, čili pipirą ir užpilkite viską sultiniu. Berkite druskos, pipirų ir uždengę dangčiu troškinkite apie pusvalandį ant silpnos ugnies.

3. Sudėkite pupeles, supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Berkite smulkintų petražolių bei gerai jas įmaišę troškinkite dar 5–10 minučių.

4. Pagamintą kiaulienos troškinį su pupelėmis patiekite karštą.

Suskleisti
Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas su paprika
Receptas: Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 70
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 450.00 g (labiausiai tinka kulšies mėsa)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji, supjaustyta plonomis juostelėmis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Didesnėje keptuvėje ant gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, išimkite mėsos kubelius iš keptuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.

3. Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virti apie 2 minutes, o tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virti dar apie 4–5 minutes.

4. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.

Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Trūksta tik raugintų agurkų, tad geriau jų atsineškite iš savo rūsio!

Suskleisti
Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
Receptas: Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 63
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (be odos ir kaulų)
Pomidorai: 400.00 ml (konservuotų; arba pomidorų tyrės)
Pupelės: 400.00 ml (konservuotų)
Pastarnokas: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 0.50 vnt. (nedidelio gumbo)
Pievagrybiai: 100.00 g
Svogūnai: 0.50 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 2.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskonių mišinys Allspice: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų troškinimui ir šviežių patiekimui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.

2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.

3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Guliašas
Receptas: Tikras vengriškas jautienos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.0 / 61
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės raudonosios)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli gerai prinokę, be odelių arba pusė skardinės konservuotų pomidorų be odelių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite svogūną kubeliais. Suberkite į įkaitintą puodą su ištirpintu sviestu ir alyvuogių aliejumi. Pakepkite porą minučių.

2. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais (kraštinė tebūnie 3 cm), berkite mėsą į puodą su svogūnais. Kepinkite, o kai iš mėsos ims skirtis sultys, Dėkite į puoda kubeliais pjaustytą jautieną ir kai ji apkeps bei pradės skirtis sultys, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, kubeliais supjaustytus ar patrintus šakute (jei konservuoti) pomidorus bei maltą raudonąją papriką.

3. Pamaišydami kiek patroškinkite ir kol neišsausėjo, užpilkite viską verdančiu vandeniu, jis turi apsemti troškinį per 1-2 cm. Suberkite druską.

4. Troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 1,5 val. – turi išeiti tirštas kreminis patiekalas, kuriame mėsa minkštutėlė, o paprika ir pomidorai – visiškai suvirę. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, jei norite lengviau, tinka ir kitos mėgstamos kruopos, o gal tiesiog balta duona, kurią skaniai dažysite į guliašo likučius lėkštėje.

Suskleisti
Veršienos kulninės troškinys
Receptas: Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 1.00 kg (kulninės)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis; supjaustytas kubeliais)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sukapotos)
Morkos: 2.00 vnt. (supjaustytos griežinėliais)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo; galima keisti pora šaukštų baltojo vyno acto)
Sultinys: 500.00 ml (ne jautienos, švelnesnio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (smulkiai nutarkuota žievelė)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų šviežių; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Mažame indelyje sumaišykite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Mėsą pabarstykite ir įtrinkite šiuo mišiniu.

2. Plačiame storadugniame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, o tada sudėkite kulninę ir apkepinkite iš visų pusių – karštis turi būti nemažas, kad mėsa apskrustų, o ne pradėtų troškintis. Apkepusią mėsą išimkite ir kuriam laikui atidėkite į šalį.

3. Į tą patį puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite, kol taps perregimi ir pakvips, sudėkite morkas, salierus ir pakepinkite 5–7 minutes, tada suberkite česnakus ir pakepinkite minutę-kitą.

4. Į puodą grąžinkite apkepintą kulninę, supilkite sultinį, pomidorų pastą, įberkite apie pusę šaukštelio druskos, čiobrelius, citrinos žievelę, lauro lapus. Uždenkite puodą dangčiu, kaitrą sumažinkite iki minimalios ir troškinkite apie 1,5–2 val. Retkarčiais pradenkite ir patikrinkite, ar neišgaravo visas skystis, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek sultinio.

5. Išvirusiam troškiniu leiskite 15–20 min. ramiai pastovėti nukeltam nuo kaitros. Patiekdami pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis, derinkite su bulvių koše, polenta ar balta duona.

Suskleisti
Pagreitintas čili troškinys
Receptas: Pagreitintas čili troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (maltos; galima naudoti ir kitą mėgstamą)
Pupelės: 250.00 g (virtų; patinkančios rūšies ir spalvos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai pjaustytas)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Kalendros sėklos: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 1.00 sauja (mėgstamo fermentinio; tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa – galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).

2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.

3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu.

Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.

Suskleisti
Sotus troškinys
Receptas: Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (jautienos)
Pomidorų tyrė: 0.50 st.
Pupelės: 0.50 vnt. (skardinės konserviuotų rudųjų)
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (konservuotų)
Sūris: 1.00 sauja (nedidelė; fermentinio)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Jelapenai: 3.00 skiltelės (jei mėgstate ašriau)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia reikia apvirti jautienos faršą, o tai truks apie 15 minučių.

2. Tuomet nusunkus vandenį į puodą reikia suberti rudąsias konservuotas pupeles ir konservuotus kukurūzus, kurie patiekalui suteiks šiek tiek meksikietiško skonio. Viską sumaišykite su pomidorų tyre, pagardinkite prieskoniais ir, jei tik norisi, suberkite smulkintą jelapeną.

3. Dar šiek tiek pakaitinę troškinį, kol šis ims burbuliuoti, nuimkite puodą nuo ugnies ir sudėkite patiekalą į indą, kuriame ketinate neštis į darbą. Ant viršaus berkite tarkuoto fermentinio sūrio ir šiek tiek pamaišykite, kad šis tolygiai pasiskirstytų po visą troškinio masę.

Suskleisti

Mėsos kukuliai ir kotletai:

Karaliaučiaus kukuliai
Receptas: Karaliaučiaus kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 250.00 g (maltos)
Jautiena: 250.00 g (maltos)
Ančiuviai: 50.00 g (maltų)
Bandelės: 2.00 vnt. (šviežios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas; galima keisti svogūno laiškais)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (maltų)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį kukuliams ir padažui; arba reguliuokite pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (padažui)
Vynas: 1.00 st. (baltojo; padažui)
Grietinėlė: 1.00 st. (arba pieno; padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

Pagal klasikinį receptą kukuliai gaminami iš veršienos. Bet puikiai tinka ir maltos jautienos bei kiaulienos mišinys. Beje, vietoje ančiuvių į mėsą galima įmalti ir silkės. Tik tada kukuliai pakeis pavadinimą – jie taps Rostoko kukuliais.

1. Į maltą mėsą dedame kiaušinius, ančiuvius, smulkiai pjaustytus svogūnus (galima įdėti ir keptų svogūnų).

2. Bandeles išmirkome piene, išspaudžiame, sumalame ir įdedame į mėsos masę. Išminkome ir pagal poreikį įberiame džiūvėsėlių, kad būtų galima formuoti kukulius.

3. Puode su puse svogūno galvutės ir lauro lapais užviriname vandenį, pasūdome, sudedame kukulius ir išverdame.

 

4. Kol kukuliai verda, padarome padažą. Puode ištirpiname sviestą, įpilame pieną ar grietinėlę, vyną, maišydami įberiame miltus, kaparėlius, pipirų ir druskos pagal skonį. Įpilame kelis samčius sultinio nuo kukulių. Užviriname.

5. Kukulius sudedame į padažą ir kelias minutes palaikome šiltai.

6. Patiekti su bulvėmis ir virtais burokėliais, pagardintais smulkiai pjaustytais svogūnais bei citrinų sultimis ir druska.

Suskleisti
Švediški kukuliai
Receptas: Skanieji švediški kukuliai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 116
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 450.00 g (maltos)
Kiauliena: 350.00 g (maltos)
Džiūvėsiai: 90.00 g (maltų)
Jautienos sultinys: 550.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis smulkiai sukapotas)
Šoninė: 2.00 riekės (rūkytos, smulkiai supjaustytos)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (švelniai paplakti)
Druska: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų)
Cukrus: 1.50 arbat. š.
Muskatas: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Gvazdikėliai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir 1/3 sultinio – palikite, kad išbrinktų.

2. Keptuvėje storu dugnu ištirpinkite gabaliuką sviesto, berkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies kepinkite 8–10 min. – kol taps rusvi (atsargiai, nesudeginkite!). Suberkite pakepintus svogūnus į didelį dubenį.

3. Išvalykite keptuvę, kurioje kepinote svogūnus ir grąžinkite ant ugnies. Suberkite į keptuvę šoninės gabaliukus ir pakepinkite, kol gabaliukai bus traškūs, tada sudėkite juos į dubenį su svogūnais (išsiskyrusius riebalus pasilikite).

4. Į dubenį su svogūnais bei šonine sudėkite mėsą, muškite kiaušinius, berkite prieskonius, druską, išbrinkusius džiūvėsėlius ir viską labai gerai rankomis išmaišykite.

5. Iš gautos masės formuokite nedidukus kukulius (orientuokitės į masės, kuri tilptų į valgomąjį šaukštą, kiekį). Dėkite kukulius ant aliejumi pateptos kepimo skardos ar kito nelipnaus paviršiaus.

6. Keptuvėje vėl įkaitinkite pasiliktus riebalus, kurie išsiskyrė kepinant šoninę, įdėkite dar šaukštą sviesto ir per 3 kartus pakepinkite suformuotus kukulius – vienai porcijai skirkite 6–8 min., stebėkite, kad apkeptų iš visų pusių. Dėdami kiekvieną naują porciją kukulių, į keptuvę vis įmeskite po gabaliuką sviesto.

7. Kai visi kukuliai bus pakepinti, pasilikite keptuvėje apie 2 šaukštus riebalų, berkite į juos miltus ir paplakite šluotele, kol turėsite gana tirštą košelę. Į šią košelę pilkite likusį sultinį, išmaišykite, užvirinkite, o tada suberkite kukulius, uždenkite keptuvę ir ant silpnos ugnies pavirkite 5–6 min. – kol kukuliai bus iškepę.

8. Keptuvę su kukuliais nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir tiekite ant stalo – su bulvių koše, burokėlių mišraine, spanguolių ar bruknių padažu. Skanaus!

Suskleisti
Marokietiški kukuliai
Receptas: Marokietiški kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 38
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (1 - kukuliams ir ir 1 - padažui)
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis arba petražolių)
Kuminai: 2.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų - kukuliams ir 1 arbat.š. - padažui)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (kajeno miltelių)
Druska: 2.00 g (kukuliams ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kokosų - kepti)
Pomidorai: 500.00 g (smulkintų savo sultyse - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - padažui)
Džiovintos slyvos: 1.00 sauja (mirkytų - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų grūdelių - padažui)
Kaip gaminti
  1. Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite.
  2. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš visų pusių. Iškepusius sudėkite į lėkštę.
  3. Į keptuvėje likusį aliejų suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, apkepkite.
  4. Supilkite į keptuvę smulkintus pomidorus, suberkite paprikų miltelius, pipirus, kuminus, kalendras, susmulkintas slyvas, uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami patroškinkite apie 10 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite (jei padažas atrodo pernelyg rūgštus, galite įberti šiek tiek cukraus) ir sudėkite į padažą kukulius.
  5. Sumažinkite ugnį ir pamaišydami patroškinkite dar 10 minučių.

 

Suskleisti
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
Receptas: Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Bandelės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 2.00 g (žiupsnelis - maltos)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse, be odelių)
Vyšniniai pomidorai: 40.00 g
Alyvuogės: 150.00 g (žaliųjų)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

2. Antrą svogūną, česnakų skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite apkeptus kukulius, vyšninius pomidorus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite žaliąsias alyvuoges.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vištienos ir grikių kotletai
Receptas: Vištienos ir grikių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 125
Receptas
Ingredientai
Faršas: 350.00 g (350 - 400 vištienos)
Grikiai: 1.00 st. (virtų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Pagardinkite pipirais, žolelėmis ir druska.

2. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, vėl pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 15 minučių. Troškindami kotletus nuolat vartykite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Paukštienos kukuliai
Receptas: Paukštienos kukuliai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (krūtinėlės)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Džiovinta gelsvė 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g (smulkintų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 2.00 vnt. (keli kvapieji)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 5.00 vnt. (padažui)
Skystas grikių medus (padažui) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.

2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa.

3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir suminkykite vientisą lipnią masę. Iš jos drėgnomis rankomis formuokite kukulius, meskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius bei kvapiuosius pipirus, įmeksite laurų lapelį ir virkite apie 20 minučių.

4. Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.

5. Supilkite į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.

6. Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.

Suskleisti
Mėsos kotletai
Receptas: Mėsos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 383
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (maišyto)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė ir padažui pusė svogūno)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir padažui 1 valg. š.)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pievagrybiai: 1.00 st. (Padažui; griežinėliais pjaustytų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (arba peletrūnų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pomidorai: 250.00 g (Padažui; indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Kaip gaminti

1. Maltus džiūvėsėlius užpilkite 100 ml pieno, brinkinkite 10 min.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus, maišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite smulkintus čiobrelius arba peletrūnus.

3. Dubenyje sumaišykite faršą, kiaušinį, džiūvėsėlius, pakepintus svogūnus ir likusį pieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite. Suformuokite vienodo dydžio kotletus, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

4. Paruoškite padažą. Apkepkite svieste smulkintus svogūnus ir pievagrybius, įmaišykite gabalėliais pjaustytus pomidorus, trumpai patroškinkite, pasūdykite, pagardinkite žolelėmis ir pipirais.

5. Tiekite keptus kotletus su makaronais arba bulvėmis, užpilkite grybų ir pomidorų padažo.

Suskleisti

Vegetariški troškiniai:

Vegetariškas vengriškas guliašas
Receptas: Vegetariškas vengriškas guliašas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 63
Receptas
Ingredientai
Sojos: 80.00 g (mėsos kubelių pailgos formos)
Vanduo: 1.00 l (0,75)
Morkos: 1.00 vnt. (didelės supjaustytos griežinėliais)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalios saldžios supjaustytos stambiais gabalėliais)
Šparaginės pupelės: 100.00 g (supjaustytų 3 cm ilgio gabalėliais)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 arbat. š. (su kaupu džiovintų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (supjaustytos griežinėliais, be sėklyčių)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (arba kmyninio kumino sėklų)
Asafetida: (0,5) 1.00 arbat. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - daržovėms troškinti ir 0,5 - sojos mėsai virti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Miltai: 2.00 valg. š. (kupinų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Saulėgrąžų aliejus: 5.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (šluotelės šviežių)
Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį:

  1. Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina.
  2. Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Ruošimo eiga:

  1. Sojos kubelius užpilkite nurodytu kiekiu vandens, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir užkaiskite. Virkite 5-7 minutes, nukaiskite ir nukoškite. Kubelių nuoviro neišpilkite - jo prireiks padažui ruošti.
  2. Pomidorą panardinkite minutei-dviem į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu, nunerkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Gilioje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusį aliejų suberkite kmynus arba kmyninį kuminą, aitriąją papriką ir skrudinkite keliolika sekundžių kol kmynai patamsės. Suberkite asafetidą ir saldžiosios paprikos miltelius.
  4. Dar po keliolikos sekundžių sudėkite morkas, paprikas, šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite, troškinkite daržoves apie 7-10 minučių. Troškindami kartkartėmis pamaišykite. Suberkite sojų kubelius.Viską išmaišykite ir kepkite, kol lengvai apskrus. Suberkite miltus. Kepkite turinį nuolat maišydami, kol miltai tolygiai padengs daržoves ir miltai pradės tamsėti.
  5. Po kelių minučių sudėkite pomidorus. Kepkite maišydami, kol pomidorai išsileis. Supilkite sojos kubelių nuovirą, pasūdykite ir suberkite cukrų bei džiovintas petražoles. Padažas akimirksniu sutirštės.
  6. Keptuvę uždenkite ir troškinkite guliašą dar kelias minutes. Nukaiskite, kai daržovės visiškai suminkštės. Pabarstykite smulkiai sukapotais krapais. Patiekite dar karštą su virtomis bulvėmis arba kitokiu mėgstamu garnyru bei salotomis. Guliašą galite pagardinti šaukšteliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

 

Suskleisti
Moliūgų troškinys su paprikomis
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Suskleisti
Studentiškas kopūstų troškinys
Receptas: Studentiškas kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 63
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 gūžės baltagūžio)
Bulvės: 6.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (konservuotų arba šaldytų žaliųjų)
Pomidorai: 100.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morką nuskuskite, supjaustykite gabalėliais. Kopūstą susmulkinkite.
  2. Užvirkite vandens ir suberkite į jį smulkintas daržoves.
  3. Virkite, kol suminkštės. Tada suberkite žirnelius ir smulkintus konservuotus pomidorus. Dar šiek tiek pavirkite.
  4. Kai baigs virti, pagardinkite sviestu, grietine, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Uždenkite puodą ir palikite 10–15 minučių pastovėti.
Suskleisti
Kynvos ir juodųjų pupelių troškinys
Receptas: Bolivinių balandų ir juodųjų pupelių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 0.50 st. (nevirtų)
Konservuoti pomidorai: 1.50 st. (savo sultyse arba pomidorų pastos)
Pupelės: 400.00 g (juodųjų pupelių iš skardinės arba 3/4 stiklinės nevirtų)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vanduo: 2.00 st. (gali reikėti ir daugiau)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (po 2 vienai porcijai)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus arba grietinės)
Saldžiosios bulvės: 2.00 vnt. (vitutinės, keptos orkaitėje garnyrui)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną, kiek stambiau – morkas. Jei naudosite nevirtas pupeles, jas išvirkite.

2. Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite 1 valg. šaukšt. kokosų ar kito kepimui skirto aliejaus. Pakepinkite svogūnus kartu su morkomis, kol šie taps permatomi. Suberkite bolivinių balandų kruopas ir dar minutėlę pakepinkite. Supilkite smulkintus pomidorus savo sultyse ir vandenį. Įmaišykite džiovintų žolelių ir paprikos. Kaitinkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol bolivinės balandos bei morkos bus išvirusios. Įmaišykite juodąsias pupeles (jei iš skardinės, prieš tai nuplaukite) ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei matote, kad gaminimo metu trūksta vandens – įpilkite dar arba supilkite pomidorų likučius. Pasūdykite pagal skonį.

3. Kol troškinys verda, iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iškepkite saldžiąsias bulves, kol šios taps minkštos ir paruduos.

4. Kitame prikaistuvyje užvirkite vandens. Įmuškite kiaušinį į mažą indelį, tuomet atsargiai, bet staigiai supilkite jį į verdantį vandenį. Mentele aplink kiaušinį sukite ratus, kad baltymai per daug neišsisklaidytų. Virkite, kol baltymai taps tvirti, bet trynys liks visiškai skystas – vos kelias minutes.

5. Patiekite bolivinių balandų troškinį negiliuose dubenėliuose su liesa grietine/jogurtu, be lukšto virtais kiaušiniais, avokadu, saldžiosiomis bulvėmis.

Suskleisti
Troškinys be mėsos
Receptas: Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 1.00 skiltelės (didelė)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Jelapenai: 1.00 vnt. (sukapotas (jei mėgstate aštrumą))
Pupelės: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų raudonųjų)
Konservuoti pomidorai: 2.00 vnt. (skardinės smulkintų savo sultyse)
Alus: 0.50 st.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Kalendros sėklos: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūnus; apie 4 min. pakaitinkite juos keptuvėje.

2. Susmulkinkite morką, sudėkite į keptuvę; supilkite alų. Net jei patiekalo ragaus ir vaikai, nesijaudinkite dėl alkoholio – jis išgaruos verdant, liks tik salyklo prieskonis.

3. Po 10 min. įdėkite smulkiais gabaliukais pjaustytas žaliąsias paprikas ir pipirus bei supilkite abi skardines pomidorų.

4. Praėjus dar 5–6 min. sudėkite pupeles ir kukurūzus bei likusius prieskonius.

5. Viską patroškinkite dar 7–10 minučių ant lėtos ugnies.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis