Užkandžiai:
1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus.
2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite.
3. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.
4. Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
5. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.
6. Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui – ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes.
7. Tiekite su šviežių daržovių salotomis.
1. Vaisius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
2. Verkite ant ilgų iešmelių norima tvarka ir patiekite su mėgstamu jogurtu.
3. Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, uogomis ir sūriais.
1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.
2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite.
3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dėkite pomidoriuką arba agurkėlį.
4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC ir kepkite apie 30 minučių.
Šaltinis: 15min.lt
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.
1. Atskirkite nuo kaulų ir odos žuvies mėsą.
2. Supjaustykite pomidorą į šešias dalis. Kartu su grietinėle ir žuvies file sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies pakaitinkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite patiekalą į tris indelius ir apibarstykite krapais. Skaniausia – su prancūzišku batonu.
1. Pirmiausia paruoškite sviestą – atšaldykite jį šaldymo kameroje, kol taps visai kietas, ir sutarkuokite „burokine“ tarka.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir suberkite į indą su tarkuotu sviestu. Tuomet suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Iš tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
3. Tešlai gerokai sukietėjus, iškočiokite ją, išspauskite norimos formos sausainius ir sudėkite į kepimo skardą, pabarstykite druska.
4. Sausainius kepkite apie 15 min. iki 200°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Dėkite visus ingredientus į elektrinį maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki tirštos kreminės masės. Jei ji jums atrodys per tiršta, įpilkite daugiau jogurto. Sukrėskite į švarų stiklainį ir laikykite šaldytuve.
Į vidutinio dydžio dubenį suberkite pelėsinį sūrį, supilkite grietinėlę ir šakute gerai ištrinkite. Tuomet įmaišykite smulkintą svogūną. Išimkite avokado minkštimą ir pašlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į dubenį su sūriu ir gerai ištrinkite šakute bei išmaišykite. Paskaninkite druska, pipirais, muskatu.
Grilio patiekalai:
1. Balzaminį actą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje.
2. Vištos sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą.
1. Pirmiausia nuo šonkaulių nulupkite ploną plėvelę – kepant su ja šonkauliai bus kietesni, be to prieskoniai ir grilio kvapas mažiau įsigers į mėsą. Pirmiausia šonkaulius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite prieš tai jau sumaišytais prieskoniais. Prieš kepant vidinė grilio temperatūra turi būti apie 150°C, tokią ją reikėtų stengtis išlaikyti ir visą kepimo laiką – apie 30 min. Stenkitės grilio neatidarinėti.
2. Po 30 kepimo minučių šonkaulius perkelkite ant aliuminio folijos ir apliekite 50 ml šiltų obuolių sulčių, suvyniokite folijoje nepalikdami tarpų. Grilio temperatūrą padidinkite iki maždaug 190°C ir kepkite uždengtu grilio dangčiu apie 30 minučių. Po tiek laiko šonkauliai turėtų būti beveik iškepę, o jų vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.
3. Apie 10 minučių pakaitinkite šonkauliukus išimtus iš folijos maždaug 120°C. Tuomet šonkaulius keletą kartų iš abiejų pusių kas 5 minutes aptepkite šiltu barbekiu padažu, po 3-iojo karto uždarykite grilio dangtį ir pakepkite dar 5 minutes.
1. Pirmiausia visus marinato ingredientus gerai sumaišykite, tuomet užpilkite vištienos gabaliukus, lengvai išmaišykite ir palikite šaltai marinuotis 12 valandų.
2. Prieš kepant, vištieną išimkite iš marinato, nuvalykite nuo jos svogūnų gabaliukus ir nusausinkite.
3. Šitaip marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies 200 laipsnių temperatūroje, karts nuo karto apverčiant ir aptepant išlydyto sviesto, citrinos sulčių, druskos ir grūstų juodųjų pipirų glazūra. Tinkamai iškepusioje vištienoje jausis ir dūmų skonis.
1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus dvi žaliąsias citrinas, nedideliame dubenyje ir gerai išmaišykite.
2. Krevetes sudėkite į užspaudžiamą plastikinį maišelį ir į vidų supilkite paruoštą marinatą. Maišelį užspauskite ir gerai pakratykite. Palike šaldytuve apie 20 minučių.
3. Per tą laiką įkaitinkite kepsninę ir pradėkite krevetes verti ant medinio iešmelio, įterpdami žaliosios citrinos griežinėlius. Iešmelius sudėkite ant kepimo grotelių ir kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.
Pjaustytą mėsą reikia įdėti į indą ir išminkyti kartu su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Užbėrus prieskonius, išspausti citrinų sultis, įdėti ir griežinėliais pjaustytų citrinų.
Viską išmaišius, šaldytuve indą su besimarinuojančią mėsa reikia laikyti tris valandas, o vėliau ji taps paruošta kepti.
Gabalėliais pjaustytą mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, tuomet sumaišykite ją su griežinėliais pjaustytais svogūnais ir užpilkite kefyru. Indą su mėsa uždenkite ir palikite šaldytuve pernakt.
Iki kepimo likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, apibarstykite mėsą druska, o tada – metas kepti.
1. Iš karpio išpjauname filė. Žuvį nuplauname, nusausiname vienkartiniu rankšluosčiu.
2. Česnakus supjaustome riekelėmis. Supjaustome krapus. Viską sudedame į dubenį, užpilame aliejumi ir apibarstome druska, išmaišome.
3. Marinatu ištriname žuvį ir paliekame marinuotis porai valandų.
4. Žuvį dedame ant grotelių ir kepame, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Taip pat šalia pasikepkite ir mėgstamų daržovių. Prie bet kokių keptų daržovių man visada pasiteisina alyvuogių aliejus, sumaišytas su balzamiku, čiobreliais, traiškytu česnaku, smulkiai kapotu čili, druska ir šiek tiek cukraus. Proporcijos iš akies ir pagal skonį. Arba tiesiog pomidorai su alyvuogių aliejumi ir šviežiu baziliku.
Pabaigoje ant grotelių uždėkite batono, iki gražiai apskrus iš abiejų pusių, jei, aišku, dar balti miltai neišbraukti iš valgiaraščio.
1. Į didesnį indą sudėkite džiovintus raudonėlius, mėtas, smulkintą šviežią raudonėlį, 1/3 susmulkintų šviežių mėtų, druskos, pipirų ir kelis šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Į marinatą sudėkite ėrienos kepsnius bei tolygiai paskirstykite jį rankomis. Palikite marinuotis apie 1 valandą.
2. Tuo metu pasiruošiame žaliųjų žirnelių piurė. Į verdantį vandenį suberiame žirnelius ir verdame tiksliai 3 minutes. Tik išvirus, nupilame šaltu vandeniu, kad žirneliai neprarastų spalvos. Dedame į elektrinį trintuvą kartu su citrinos sultimis ir 1/3 šviežių mėtų. Priklauso nuo trintuvo galingumo, bet jei jūsų piurė ne glotni – perkoškite ją per sietelį. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
3. Išvirkite bulves. Į verdantį vandenį kartu su bulvėmis sudėkite likusias šviežias mėtas.
4. Supjaustykite pomidorus, dėkite į lėkštę su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir viską neškite į lauką, nes patiekalą užbaigsime ruošti ant grotelių.
5. Ant įkaitusių grotelių dedame ėrieną ir kepame apie 6–8 minutes (priklauso nuo kepsnio storio). Ėrienai iškepus, leidžiame lėkštėje „pailsėti“ apie 3–4 minutes.
6. Tuo metu ant grotelių dedame šparagus (prieš tai nulaužę sumedėjusį kotelį), būtinai prieš tai užlašiname truputėlį alyvuogių aliejaus, kad neliptų, ir kepame apie 2–3 minutes. Taip pat ant grotelių sušildome bulves ir puodą su žirnelių piurė.
7. Dedame mėsą ir visus priedus į lėkštes ir patiekiame. Skanaus!
- Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.
- Sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, šviežiai maltus juoduosius pipirus, česnaką iki vientisos masės.
- Gautu marinatu užpilkite mėsą, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis. Druska gardinkite prieš kepimą.
- Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos.
- Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
- Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.
- Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1–2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
- Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.
- Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min.
- Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.
- Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai.
- Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms.
- Recepto autorė po valandos „paragauja“ marinato, ar nieko netrūksta ir jei dar ko nors trūksta įdėkite norimų prieskonių. Ilgesniam laikui paliksite - geriau išsimarinuos. Bet jei labai skubate, užtenka ir geros valandos.
- Galite kepti ant grotelių.
- P.S. paskutinį sykį kepdama sparnelius, vietoj aliejaus įdėjau du šaukštus majonezo ir nedėjau čili pipiro. Gavosi labai skanūs, šiek tiek kitokie, daugiau česnakiniai sparneliai.
Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.
1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių.
2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus!
Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai
- Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime.
- Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti 30 min.
- Tada kepkite ant vidutiniškai įkaitintų grotelių, pjūvio puse į groteles. Iškeptus baklažanus pagardinkite likusiomis žolelėmis ir kečupo bei jogurto pagardu.
- Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite.
- Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
- Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol gražiai apskrus.
- Tada ragaukite su majonezo ir kečupo padažu, žalumynais.
Desertai:
1. Nuluptus rabarbarų stiebus supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Tada supilkite vandenį, suberkite cukrų, tarkuotą apelsino žievelę, imbierą ir mažą žiupsnelį druskos. Uždenkite ir pakaitinkite, kol užvirs. Virkite apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kad ištirptų cukrus, o rabarbarų gabalėliai suminkštėtų.
2. Nuimkite puodą nuo viryklės ir atvėsinkite. Sutrinkite smulkintuvu į vientisą masę ir supilstykite į formeles arba indą, kuriame sustings ledai.
3. Po kelių valandų šaldiklyje masė virs ledais, kuriais bus malonu atsigaivinti šiltą ir saulėtą dieną.
Man šis pyragas patinka todėl, kad jį kepant yra proga sunaudoti mažiau mėgstamas, lentynoje užsigulėjusias uogienes ir džemus. Mūsų namuose kažkodėl niekas nenori valgyti braškių džemo, tad jį ir sunaudojau pyragui. Nuostabiai tiko!
1. Miltus ir miltus be glitimo (arba viso grūdo miltus) sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Į šią masę įdėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštų galiukais arba elektriniu maišytuvu trinkite, kol gausis riebūs trupiniai. Atidėkite pusę šių trupinių ir padėkite juos į šaldytuvą.
2. Į likusią masę įmuškite kiaušinio trynį ir toliau sukite, kol ingredientai susijungs į vientisą masę (gali prireikti 1-2 šaukštų labai šalto vandens, jei tešla vis dar biri, nesulimpa). Suformuokite iš tešlos pailgą „dešrą“ ir įsukite ją į maistinę plėvelę. Padėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sukietėtų.
3. Paruoškite 20x30cm kepimo skardą: jos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.
4. Išimkite sušalusią tešlą iš šaldytuvo ir ją supjaustykite plonomis riekelėmis. Tas riekeles išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos dugno ir pirštais plonindami sulipdykite taip, kad visas dugnas pasidengtų maždaug vienodu sluoksniu tešlos. Subadykite šį tešlos pagrindą šakute ir padėkite į šaldytuvą, kol įkais orkaitė.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros. Įdėkite skardą su pyrago pagrindu ir kepkite 15 min.
6. Kol pagrindas kepa, nuplaukite rabarbarus ir juos supjaustykite plonais griežinėliais. Apibarstykite krakmolu, išmaišykite. Sudėkite braškių džemą (ar kitą džemą, kokį naudosite kepimui) ir gerai išmaišykite.
7. Išimkite apkeptą pyrago pagrindą iš orkaitės ir ant jo sudėkite rabarbarus. Tada visą viršų užbarstykite trupiniais, kuriuos atidėjote. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 45-50 min., kol viršus gražiai apskrus.
8. Atvėsinkite ir supjaustykite, pabarstykite cukraus pudra.
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius, cukrų. Įmaišome aliejų.
3. Du trečdalius gautos masės sudedame į kepimo formą ir stipriai suspaudžiame.
4. Braškes supjaustome, dedame į dubenėlį, sumaišome su kukurūzų krakmolu ir cukrumi. Braškių mišinį tolygiai dedame ant masės formoje, o ant viršaus dedame likusią avižinių dribsnių masę. Stipriai suspaudžiame.
5. Dedame į orkaitę ir kepame 35 min.
6. Iškepus atvėsiname, o tada 2 val. palaikome šaldytuve.
7. Supjaustome ir ragaujame.
1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.
2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.
3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.
4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.
5. Palikite nakčiai šaldytuve.
6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.
1. Nuplaukite braškes, nupjaukite žiedkočius, gerai jas nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pusę atskirkite ir atidėkite į šalį.
2. Nulupkite bananus ir taip pat supjaustykite mažais gabalėliais.
3. Gerai įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dvi minutes pakepkite bananus ir pusę pjaustytų braškių. Įberkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus, dar minutę pakepkite ir padėkite į šalį.
4. Paruoškite sirupą iš 2 valgomųjų šaukštų cukraus ir 2 valgomųjų šaukštų vandens (pakaitinkite mažame inde, kol cukrus ištirps), užpilkite ant pjaustytų braškių, kurias buvote atidėję, ir leiskite atvėsti.
5. Pusėje šalto pieno ištirpinkite du pakelius želatinos miltelių. Kitą pusę pieno pakaitinkite ant žemos ugnies su kreminiu sūriu, grietinėle, pjaustytu baltuoju šokoladu ir dviem valgomaisiais šaukštais cukraus. Viską maišykite plakimo šluotele, kad susimaišytų. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną su želatinos milteliais ir statykite atgal ant ugnies, iki kol vėl užvirs.
6. Į skystą masę dėkite trumpai apkeptus vaisius, viską sumaišykite ir verskite į indą, kuriame stingdysite – tam tinka atskiri indeliai, vienas didelis indas, pailga kekso forma. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
7. Patiekite išėmę iš formos su braškėmis ir sirupu ant viršaus.
- Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
- Mažesnės apimties torto formoje ar kepimo inde tešlą suformuokite taip, kad ji būtų lyg dubenėlis – į jį dėsime įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
- Kol pyrago pagrindas keps, paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarų lapkočius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. Dėkite juos į kepimo indą. Apibarstykite cukrumi sumaišytu su krakmolu ir statykite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kol rabarbarai suminkštės.
- Kol rabarbarai keps, paruoškite vanilinį kremą. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, paprastą ir vanilinį cukrų, krakmolą ir kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies. Kai kremas sutirštės, nukaiskite.
- Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų.
- Ant pyrago papločio užtepkite sluoksnį vanilinio kremo, ant viršaus dėkite sluoksnį rabarbarų, galiausiai suformuokite dailų sluoksnį plaktų kiaušinio baltymų.
- Statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes – kol baltymai lengvai pagels.
- Pyragas patiekiamas gerai atvėsintas.
Pastebėjimas: vietoj rabarbarų nuostabiai tinka ir uogos: braškės, žemuogės, avietės. Jų orkaitėje kepti nereikia – pakanka sutrinti su cukrumi elektriniu plakikliu.
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
- Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
- Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.
3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.
4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.
5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.
7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.
8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350–400 ml.
9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.
Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu |
Skanaus!
Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė