Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

30 patiekalų, vertų išbandyti kovą: nuo sveikuoliškų kokteilių iki naminių beigelių

Savaitgalį prasidėjęs kalendorinis pavasaris atnešė daugiau šviesos ir geros nuotaikos, metas keisti ir kasdienį meniu. Parduotuvėse dairykitės ne tik kruopų, bet ir įvairių kopūstinių, lapinių daržovių, raugintų gėrybių, mėsą dažniau keiskite žuvimi, įdomiais daržovių patiekalais. Būkite aktyvūs ir sveiki, o mes siūlome visą patiekalų rinkinį!
Kovo mėnesio valgiaraštis
Kovo mėnesio valgiaraštis / Fotolia, Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Salotos ir užkandžiai:

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
Receptas: Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 3.00 vnt. ((1 žiedynas brokolių rabe, 2 žiedynai įprastų brokolių))
Razinos: 1.00 valg. š. ((didelių geltonų))
Anakardžių riešutai: 0.50 st. ((kapoti, sūdyti))
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. ((ryžių))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((sutrintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((kajeno))
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š. ((kepintos))
Kaip gaminti
  1.  Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį. Susmulkinkite.

  2. Brokoliniū kopūstų žiedynus atskirkite nuo stiebo ir supjaustykite mažais (2,5–3 cm) gabaliukais. Virkite garuose, kol suminkštės, bet nepraras spalvos, apie 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį.

  3. Brokolius rabe ir žiedinio brokolio žiedelius sumaišykite kartu su razinomis ir anakardžių riešutais, sudėkite į didelį dubenį.

  4. Atskirame inde sumaišykite aliejus, actą, česnaką ir kajeno pipirus. Gautu padažu pašlakstykite salotas bei pabarstykite jas kepintomis sezamo sėklomis. Salotas patiekite kambario temperatūros arba atvėsintas.

Suskleisti
Lengvai marinuotų daržovių salotos
Receptas: Lengvai marinuotų daržovių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Baltojo vyno actas: 100.00 ml (marinuotoms daržovėms)
Kopūstai: 300.00 g (marinuotoms daržovėms)
Morkos: 3.00 vnt. (marinuotoms daržovėms)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (marinuotoms daržovėms)
Kukurūzai: 4.00 vnt. (burbuolės; marinuotoms daržovėms)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (marinuotoms daržovėms)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Mėtos: 20.00 g (šviežios; marinuotoms daržovėms)
Kalendros: 20.00 g (šviežios; marinuotoms daržovėms)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; marinuotoms daržovėms)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; marinuotoms daržovėms)
Majonezas: 50.00 g (padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (padažui)
Saulėgrąžų aliejus: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morką stambiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite itin plonais pusžiedžiais.

2. Į nedidelį puodą supilkite 200 ml vandens, 1 valg. šaukšt. druskos ir balto vyno actą. Užvirkite ir nukaiskite.

3. Į dubenį sudėkite kopūstus ir morkas, užpilkite 2/3 sūrymo. Svogūnus sudėkite į kitą dubenį ir užpilkite likusiu skysčiu. Palaikykite 20 minučių, nuskalaukite, nusausinkite ir sudėkite visas daržoves į vieną didelį dubenį.

4. Kukurūzų burbuoles apkepkite ant griliaus arba trumpai apvirkite sūdytame vandenyje (apie 3 minutes). Tiek kepant, tiek verdant turi pasikeisti grūdelių spalva – jie tampa sodriau geltoni. Šiek tiek atvėsinkite burbuoles ir aštriu peiliu nupjaustykite grūdelius. Suberkite juos į morkų, kopūstų ir svogūnų dubenį.

5. Aitriąją papriką, kalendrą ir mėtas smulkiai sukapokite.

6. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir užpilkite ant daržovių. Atsargiai išmaišykite. Sudėkite aitriąją papriką, kalendrą ir mėtas, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais, darkart išmaišykite ir patiekite.

Suskleisti
Kuskuso salotos
Receptas: Kuskuso salotos su feta
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 28
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 140.00 g
Pomidorai: 200.00 g (vynuoginių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.

2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.

Suskleisti
Kepti kalafiorai
Receptas: Lengvos kepto kalafioro salotos su pistacijomis ir žolelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 800 g)
Svogūnai: 1.00 vnt. (stambiai supjaustytas)
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėtos: 1.00 sauja (nedidelė; šviežių, sukapotų)
Raudonėliai: 1.00 sauja (nedidelė; šviežių, sukapotų)
Granatas: 0.50 vnt. (sėklos; galite keisti šviežiomis ar džiovintomis spanguolėmis)
Pistacijos: 40.00 g (nesūdytų; pakepintų ir stambiai sukapotų)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Citrinos sultys: 1.50 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu).

2. Atpjaukite trečdalį kalafioro ir sutarkuokite į didelį dubenį burokine tarka. Atidėkite.

3. Likusius 2/3 kalafioro suskaidykite nedideliais žiedynais, dėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, čia pat užberkite ir smulkintą svogūną, pilkite porą šaukštų aliejaus, užbarstykite druskos, išmaišykite ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 min., kol bus minkšti ir kiek skrustelėję. Kai iškeps, leiskite pravėsti.

4. Berkite iškepusius ir pravėsusius kalafiorus į dubenį su sutarkuotais nekeptais kalafiotrais, ten pat pilkite ir berkite likusius ingredientus, labai gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų, o tada skanaukite! Tinka ir kaip atskiras užkandis, ir kaip garnyras prie paukštienos ar žuvies.

Suskleisti
Tuno ir raugintų agurkų mišrainė
Receptas: Tuno ir raugintų agurkų mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Tunas: 250.00 g (konservuoto)
Agurkai: 2.00 vnt. (raugintų)
Avokadai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Porai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Dūminių paprikų milteliai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą.
  2. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis).
  3. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų milteliais. Išmaišykite ir sukrėskite ant mišrainės. Gerai išmaišykite ir galite tiekti.
Suskleisti

Mėsos ir žuvies patiekalai:

Kepta žuvis su pomidorais
Receptas: Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (2 gabaliukai po 150 g, pvz., lašišos)
Pomidorai: 8.00 vnt. (3 geltoni slyviniai ir 5 vyšniniai)
Petražolės: 2.00 vnt. (šakelės)
Kalendros: 2.00 vnt. (šakelės)
Mėtos: 2.00 vnt. (šakelės)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai (šaukštą jo atsidėkite). Žuvies gabaliukus marinate laikykite apie 15–20 minučių.

2. Pakepkite žuvį ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

3. Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir atsidėtuoju marinatu. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų, papuoškite žalumynais.

Suskleisti
Žuvis su brokoliais
Receptas: Žuvis su brokoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 90
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 g (maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
  2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
  5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
  6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

 

Suskleisti
Žuvienė su apelsinais
Receptas: Žuvienė su apelsinais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Petražolės: 100.00 g (lapelių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 150.00 g (lapkočiai)
Pomidorai: 300.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Apelsinai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml
Vynas: 300.00 ml (baltasis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Lašiša: 500.00 g (rinkinys sriubai)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Žuvis: 400.00 g (jūrų lydekų filė)
Šafranas: 3.00 g (žiupsnelis)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Kaip gaminti

1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės, likusią nulupkite, o vaisių supjaustykite.

2.Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame pakepinkite petražoles ir svogūnus, užpilkite vandeniu, vynu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite lašišų rinkinį, įmeskite laurų lapelį, uždenkite ir virkite 20 minučių. Nuovirą nukoškite.

3.Jūrų lydekų filė supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite likusį aliejų. Jame apkepinkite salierus, česnakus ir pomidorus, užpilkite nukoštu nuoviru.

4.Sudėkite tarkuotas ir pjaustytas apelsino žieveles, minkštimą, įberkite šafrano, aitriosios paprikos ir virkite 5 minutes. Sudėkite jūrų lydekų filė gabaliukus ir virkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištiena su žiediniais kopūstais
Receptas: Vištiena su žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.8 / 26
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, įberkite vištienos prieskonių ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus.

2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir apvirkite. Vištieną ir žiedinius kopūstus sumaišykite puode, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinę ir 15–20 min. troškinkite.

3. Vištieną, jei norite, galite valgyti su virtais ryžiais.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti

Daržovių, kiaušinių patiekalai:

Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
Receptas: Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 1.00 st.
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet žiūrėkite, kad plakinys nesuputotų, nes iškepęs omletas sukris.

2. Į kiaušinių plakinį sumeskite špinatus ir žirnelius, atvėsintus apkeptus svogūnus, viską pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę ir dar sykį išplakite.

3. Storos kepimo formos dugną ištepkite riebalais, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol omletas dailiai parus. Tiekite supjausčiusi trikampėliais, su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Greitas raugintų kopūstų troškinys
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 162
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Suskleisti
Rizotas su žirneliais
Receptas: Rizotas su žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st. („risotto“ - (puiku, jei 1 būtų „arborio“, kita - „carnaroli“))
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Vynas: 70.00 ml (balto, sauso)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežių)
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite (tik kol suminkštės), į keptuvę suberkite ryžius ir pakepinkite, kol taps skaidrūs (ne daugiau minutės).
  3. Į ryžius supilkite vyną ir palikite išgaruoti, tada įpilkite porą šaukštų sultinio ir palaukite, kol jis išgaruos.
  4. Tada pilkite po maždaug samtį sultinio ir vis maišykite, sultiniui išgaravus pilkite dar ir taip, kol ryžiai bus beveik išvirę (jie turi būti šiek tiek kietoki viduje).
  5. Žirnelius porą minučių pašildykite gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu sviesto, pasūdykite, pagardinami pipirais.
  6. Žirnelius įmaišykite į rizotą, suberkite parmezaną ir sukapotą baziliką, įdėkite šaukštą sviesto, viską dar minutę pašildykite, kol parmezanas išsilydys, uždenkite dangčiu ir palikite porai minučių pastovėti.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Raugintų agurkų sriuba
Receptas: Raugintų agurkų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (rauginti)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Perlinės kruopos: 4.00 valg. š. (mirkytų)
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis - kepti)
Kiauliena: 100.00 g (pagal poreikį - sultiniui)
Vanduo: 2500.00 ml (sultiniui)
Salierai: 200.00 g (gumbo - sultiniui)
Paprikos: 100.00 g (saldžiosios - sultiniui)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis - sultiniui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (sultiniui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirneliai - sultiniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sultiniui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius.
  2. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį nuplautų petražolių ir dar pavirkite apie 15–20 minučių.
  3. Iš išvirusio sultinio išgriebkite į dubenėlį mėsos gabalėlius.
  4. Sultinį nukoškite ir vėl supylę į puodą užvirkite, sumeskite gabalėliais pjaustytas bulves, tarkuotas (arba gabalėliais pjaustytas) morkas, mirkytas perlines kruopas ir raugintus agurkus. Virkite, kol suminkštės.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų suberkite smulkintą svogūną. Šiek tiek apkepkite. Tada suberkite virtą mėsą ir ją taip pat apkepkite.
  6. Mėsą su svogūnais berkite į baigiančią virti sriubą ir dar apie 5 minutes pavirkite.
  7. Nukaiskite, pagal skonį pasūdykite.
  8. Tradiciškai ši sriuba patiekiama su grietine.
Suskleisti
Kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
Receptas: Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Salierai: 250.00 g (gumbo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kvapnieji pipirai: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 puodelis (arba daržovių sultinio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Grietinėlė: 0.25 puodelis (ar veganiškų jos alternatyvų)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (makadamijos riešutų, patiekimui (nebūtina, bet suteikia papildomo skonio)
Putpelės kiaušinis: 2.00 vnt. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite svogūną, salierą ir žiedinį kopūstą kubeliais, berkite į vidutinio dydžio puodą, kuriame įkaitinote šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti.

2. Suberkite į puodą pipirus, lauro lapus, supilkite vandenį ar sultinį, pridenkite puodą dangčiu ir užvirkite.

3. Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite apie 25 min. Išimkite lauro lapus ir pipirus, įberkite druskos. Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę ir dar patrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasūdykite.

4. Patiekite dubenėliuose su minkštai virtais putpelių kiaušiniais ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus. Aš dar pridėjau šiek tiek ridikėlių ir daigintų mungo pupelių.

Suskleisti
Kopūstų kepsneliai
Receptas: Lengvučiai kopūstų kotletukai su krapais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 72
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 650.00 g (sutarkuoto burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyto peiliu)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, labai smulkiai supjaustytas)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkiai sukapotų; patiekimui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (arba natūralaus jogurto; patiekimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (supjaustytos ketvirčiais; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Dideliame puode užvirkite nemažai vandens, pasūdykite ir suberkite smulkintus kopūstus. Leiskite jiems pavirti 2-3 minutes, kol kiek suminkštės, tuomet nusunkite ir leiskite atvėsti ir apdžiūti.

2. Nuspausdami likusį vandenį (jei jo dar liko) perdėkite kopūstus į nemažą dubenį, berkite ten svogūną, druską, pipirus, džiūvėsėlius, miltus, muškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti tirštą, lipnią masę. Jei ji dar gana vandeninga, galite papildomai įberti miltų ar džiūvėsėlių.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite neutralaus skonio aliejų ir šaukštu formuokite nedidelius kotletukus, šiek tiek juos paplokite, kad nebūtų labai stori. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus. Stebėkite kaitrą ir, prireikus, ją sumažinkite, jei kotletukai skrunda pernelyg greitai.

4. Iškepusius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Valgykite dar karštus, gausiai apibarstę krapais, išspaudę truputį citrinos ar/ir su grietine/šaukštu jogurto, kad būtų gaiviau.

Suskleisti
Troškinys
Receptas: Veganiškas sotus daržovių troškinys
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pupelės: 0.50 vnt. (skardinės konservuotų sviestinių)
Konservuoti pomidorai: 0.50 vnt. (skardinės)
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis daržovių)
Špinatai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Visų pirma reikia pasiruošti daržoves: kubeliais supjaustyti morką ir svogūną, tuomet šiek tiek apkepti.

2. Daržovėms suminkštėjus, į keptuvę reikia suberti sviestines pupeles, supilti smulkintus pomidorus, ir, viską sumaišius, užpilti puodeliu verdančiame vandenyje ištirpinto sultinio.

3. Tuomet keptuvę palikite ant ugnies maždaug dešimčiai minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Gautą masę pagardinkite druska ir pipirais, jei mėgstate valgyti aštriau – dar ir maltų aštriųjų pipirų prieskoniais.

4. Galiausiai, suberkite į troškinį saują špinatų, ir viską gerai išmaišykite.

Suskleisti

Kokteiliai:

Tonizuojantis lengvas kokteilis
Receptas: Tonizuojantis lengvas kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.3 / 100
Receptas
Ingredientai
Melionas: 200.00 g
Vanduo: 100.00 ml (negazuotas mineralinis)
Špinatai: 1.00 sauja
Mėtos: 1.00 sauja (nedidelė saujelė lapelių)
Agavų sirupas (nebūtinai arba galite keisti medumi): 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  • Visus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
Suskleisti
Obuolių ir agurkų kokteilis
Receptas: Obuolių ir agurkų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt. ((trumpavaisių))
Apelsinai: 2.00 vnt. ((šviežiai spaustų sulčių))
Imbieras: 1.00 vnt. ((1 cm gabalėlio imbiero šaknies))
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. ((tinka ir skystas medus))
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
  3. Patiekite iš karto.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas kokteilis dubenėlyje
Receptas: Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt. (virtas)
Bananai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 0.50 vnt.
Vanduo: 0.30 puodelis (virinto, atvėsinti)
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

Viską suplakame kokteilinėje, papuošiame mėgstamais ingredientais ir skanaujam.

Jei norite labiau daržoviško varianto, vietoje obuolio dėkite cukiniją.

Suskleisti
Bananų-ananasų kokteilis
Receptas: Kokteilis su bananais ir ananasais
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Bananai: 500.00 g
Ananasai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis.

2. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite.

Suskleisti
Kokteilis su špinatais
Receptas: Kriaušių ir špinatų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Špinatai: 2.00 sauja
Kaip gaminti

Kriaušes supjaustykite, pašalinkite šerdį ir suplakite su špinatais. Norėdami kitokio skonio, vietoje jų taip pat galite naudoti bananus arba žaliąsias vynuoges.

Suskleisti
Glotnutis
Receptas: Žaliasis kivių kokteilis su špinatais
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Kiviai: 4.00 vnt.
Špinatai: 2.00 sauja
Melionas: 3.00 vnt. (riekės)
Kaip gaminti

Vaisius nulupkite ir susmulkinkite. Špinatus irgi šiek tiek pasmulkinkite. Vaisius drauge su špinatais sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jeigu norite skystesnio kokteilio, galite įpilti šiek tiek vandens, pagardinto citrinos sultimis.

 

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Augalinis pienas: 1.00 st.
Šaldytos uogos: 1.00 puodelis
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Avokadai: 0.25 vnt.
Vanilės ekstraktas: 0.30 arbat. š.
Datulės: 2.00 vnt. (šviežios)
Kaip gaminti

Burokėlį supjaustykite nedideliais kubeliais, kad trintuvui būtų lengviau darbuotis. Tuomet visus ingredientus sutrinkite elektrinėje trintuvėje ir supilkite į taurę.

 

Suskleisti

Kepiniai:

Beigelis
Receptas: Naminiai beigeliai
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š.
Mielės: 7.00 g (sausų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 300.00 ml (šilto)
Soda: 1.00 valg. š. (virimui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (viršui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (viršui)
Aguonos: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š. (viršui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite 300 ml šilto vandens su druska, cukrumi, aliejumi ir sausomis mielėmis.

2. Tešlos minkymui į paruoštą skystąją tešlos dalį suberkite miltus. Tešlą labai gerai išminkykite, kad nebeliptų prie rankų. Minkyti reikėtų apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga bei blizgi. Tešlą palikite šiltai valandai pakilti.

3. Pakilusią tešlą padalinkite į dešimt lygių dalių, iš kurių formuokite apvalias bandeles. Riestainių gaminimui prireiks medinio šaukšto, kurio kitu galu perdurkite bandeles per vidurį ir kiek pasukite aplink savo ašį, kad tešlos viduryje susiformuotų graži skylutė. Medinio šaukšto galiuką kiekvieną kartą, kad neliptų prie tešlos, reikėtų pabarstyti miltais.

4. Užvirinkite pilną didelį puodą vandens. Į jį suberkite sodą ir suleiskite po tris arba keturis riestainius. Riestainiai jame turi laisvai virti. Riestainius trumpai, apie minutę, apvirkite iš abiejų pusių. Apvirtus kiaurasamčiu ištraukite iš vandens ir guldykite ant skardoje patiesto kepimo popieriaus.

5. Prieš kepimą riestainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamais, aguonomis.

6. Papuoštus riestainius kepkite įkaitintoje 220 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol jie gražiai iškeps. Iškepusius ataušinkite ant grotelių.

 

Suskleisti
Žiedinių kopūstų pyragas
Receptas: Žiedinių kopūstų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 450 g svorio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Rozmarinai: 0.50 valg. š. (šviežiai kapoto)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 15.00 g (šviežių supjaustytų)
Miltai: 120.00 g
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kietasis sūris: 150.00 g (Parmezano ar Džiugo, tarkuoto)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Juodgrūdė: 1.00 arbat. š. (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.

2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.

4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.

5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.

Suskleisti
Varškės apkepas su brokoliais
Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Suskleisti
Mieliniai riestainiai
Receptas: Pusryčių riestainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 26
Receptas
Ingredientai
Mielės: 11.00 g (sausos)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Vanduo: 375.00 ml (šiltas)
Miltai: 630.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (½ tarkuotos žievelės)
Aguonos: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Į nedidelį dubenėlį suberkite vieną šaukštą cukraus ir užpilkite puse puodelio šilto vandens (125 ml). Įmaišykite mieles. Atidėkite dubenėlį į šalį 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios – paviršiuje atsiras burbuliukų ir pačios masės tūris dvigubai padidės.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite 1 ½ puodelio (210 g) miltų, druską, cukrų (3 valg. š.), cinamoną, tarkuotas citrinos žieveles, šiltą vandenį (250 ml) ir pakilusias mieles. Išmaišykite. Palaipsniui po kelis šaukštus berkite miltus ir minkykite tešlą. Gali būti, kad panaudoti visų miltų neprireiks. Minkykite tešlą apie 5-10 minučių, kol ji bus minkšta, tačiau nelipni, elastinga. Uždenkite dubenį su paruošta tešla švariu rankšluostėliu ir palikite valandai, kad paliktų.
  3. Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite. Padalinkite į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite kamuoliuką. Suformuoti riestainius iš kamuoliukų galite dviem būdais. 1. Kiekvieną kamuoliuką performuokite į maždaug 18-20 centimetrų ilgio tešlos virvelę. Jos galus sujunkite ir švelniai paminkykite, kad jie susijungtų kuo gražiau. 2. Kiekvieną kamuoliuką šiek tiek suplokite ir jo centre su pirštais padarykite skylę. Atsargiai ištampykite riestainį taip, kad viduryje esanti skylė būtų apie 5 cm skersmens.
  4. Suformuotus riestainius perdėkite į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas, paliekant tarp jų nemažus tarpus. Skardas su paruoštais riestainiais uždenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti apie 20 minučių.
  5. Tuo pat metu įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros.
  6. Taip pat, kol riestainiai kyla, į didelį puodą supilkite 6 puodelius vandens ir suberkite šaukštą cukraus. Kaitinkite, kol vanduo užvirs. Į verdantį vandenį dėkite po 2-3 riestainius (taip, kad nesiliestų). Pavirkite juos 1 minutę, tuomet atverskite ir pavirkite dar 1 minutę. Kiaurasamčiu išimkite riestainius iš vandens ir perdėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
  7. Apibarstykite riestainių viršų aguonomis, sezamo sėklomis ar abejais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bus gražiai auksinės spalvos. Riestainius galite patiekti šiltus ar atvėsusius.
Suskleisti
Ruginių miltų meduolis
Receptas: Ruginių miltų meduolis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 32
Receptas
Ingredientai
Medus: 680.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Rūgęs pienas: 250.00 ml
Grietinė: 250.00 ml
Ruginiai miltai: 420.00 g (rupūs)
Soda: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 5.00 g (malti kvapieji)
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Gvazdikėliai: 2.00 g (malti)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C temperatūros.
  2. Medų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Kelias minutes pavirkite, tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  3. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Supilkite rūgusį pieną, grietinę ir vėl išplakite. Atvėsus medui, supilkite jį į plakinį ir vėl išplakite iki vientisos masės.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir visus prieskonius. Suberkite į plakinį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
  5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (36x12 cm dydžio ar 20x30 cm dydžio). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Ar meduolis jau iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  6. Meduoliui iškepus, išjunkite orkaitę. Palikite meduolį atvėsti kepimo inde apie 15 minučių. Tuomet išimkite iš kepimo indo ir atvėsinkite ant grotelių. Pjaustykite riekelėmis ar gabalėliais ir patiekite.
Suskleisti
Tortas su žaliąja citrina
Receptas: Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina
8 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Krekeriai: 150.00 g (sūrių (pagrindui))
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 80.00 g (lydyto; pagrindui)
Kondensuotas pienas: 400.00 g (įdarui)
Žalioji citrina: 150.00 ml (sulčių; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (žaliosios)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; įdarui)
Kaip gaminti

Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.

Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.

1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.

3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.

4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.

5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.

6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.

7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.

8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.

Suskleisti
Pyragas
Receptas: Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Rudasis cukrus: 200.00 g (nerafinuoto, kuo smulkesnio)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kamabario temperatūros)
Miltai: 300.00 g (šviesių speltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ekologiškas, nutarkuota žievelė)
Vanilės ekstraktas: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Muškite kiaušinius į didelį dubenį, suberkite cukrų ir išplakite iki lengvos, purios masės.

2. Maskarponės sūrį gerai pertrinkite šakute, kad būtų kreminis, o tada šaukštu sudėkite į kiaušinių-cukraus plakinį ir pamaišykite tik tiek, kad nebeliktų sūrio gabaliukų. Suberkite apelsino žievelės tarkius ir vanilės sėklytes (ar ekstraktą).

3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite sausuosius ingredientus į kiaušinių-maskarponės mišinį. Švelniai, be staigių judesių išmaišykite, kol neliks sausų miltų, masė taps vientisa. Galiausiai, suberkite kapoto šokolado gabaliukus, pamaišykite, kad pasiskirstytų ir dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą keliolikai minučių.

4. Kol tešla šaldytuve, orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros. Žiedo formos kepimo formą labai kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (apvertę miltų perteklių nukratykite). Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą, atsargiai palyginkite paviršių.

5. Kepkite 45–50 min., tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos