Sriubos – turbūt populiariausias pasirinkimas šildančio maisto kategorijoje. Šiemet neapribokite savęs tradicinėmis lietuviškomis raugintų kopūstų ar daržovių sriubomis. Šaltasis sezonas yra puikus metas išbandyti iš viso pasaulio atkeliaujančioms ir sušildysiančioms egzotiškoms sriubos, kurias su „Wolt“ programėle užsisakysite kelių mygtukų paspaudimu.
Japoniškas ramenas
Ramenas – tai tradicinė japoniška sriuba, įprastai patiekiama su kiauliena, kiaušininiais arba kvietiniais makaronais, įvairiomis daržovėmis ir marinuotu kiaušiniu. Gero rameno paslaptis – ilgai verdamas sultinys, kuriam kartais prireikia net 18 ar 24 valandų. Šiuo metu ilgai virto rameno galima rasti net keliuose Vilniaus restoranuose: „Ramenas ir pagaliukai“, „Miyako“, „Yakuza sushi & ramen bar“, „Pamella“ bei „Delta mityba“.
Tailandietiška sriuba Tom Yum
Užtenka paragauti vieno vienintelio šioos sriubos šaukšto, kad savo receptoriais pajaustumėte įspūdingą skonių dermę. Kokosų pienas, citrinžolė, česnakas, laimas ir čili pipirai – visa tai susijungia į rūgščią, aštrią ir aromatingą tailandietišką Tom Yum sriubą. Patiekiama su krevetėmis, grybais ir kalendros lapeliais, ši sriuba puikiai tiks šaltiems rudens vakarams. Tom Yum sriubą atrasti galite daugelyje azijietiškų Vilniaus restoranų: „Briusly“, „Please“, „Spoon Out+“, „Blue Lotus Indian & Thai Restaurant“, „Pingpong“, „Vathaitau“ ar „Dou Asia“.
Malaizietiška sriuba Laksa
Populiari Malaizijoje, Indonezijoje ir Singapūre, Laksa yra aromatinga ir kreminės tekstūros sriuba, dažniausiai patiekiama su krevetėmis, vištiena ir kvapniu kokosų pieno sultiniu. Ypatingą skonį šiai sriubai suteikia egzotiškas prieskonių mišinys, gaminamas iš citrinžolės, džiovintų čili pipirų, svogūnų, mums mažiau pažįstamo siamo imbiero, ciberžolės ir džiovintų krevečių. Visi šie prieskoniai prieš virimą yra papildomai pakepinami, kad sriuba ilgainiui įgytų itin sodrų skonį. Laksa sriubos su „Wolt“ programėle užsisakyti galite iš restoranų „Spoon Out+“, „Briusly“, „Shimai Suhi & Wok“, „Manami“ ar „CHAT‘nis“.
Japoniška miso sriuba
Japoniška miso sriuba – ko gero paprasčiausia iš visų aukščiau išvardintų, tačiau ne ką mažiau gardi. Miso sriubos pagrindą sudaro du Lietuvoje rečiau sutinkami ingredientai: tradiciškas japoniškas sultinys „dashi“ ir „miso“ pasta, gaminama iš fermentuotų sojų. Visi likę ingredientai – kintantys priedai, tarp kurių dažnai randamas sojų sūris tofu, įvairios daržovės ar jūros dumbliai. Pastaruoju metu miso sriubą galima rasti kone kiekviename azijietiškos virtuvės restorane: „Manami“, „Mian“, „Sushi Express“, „Shimai sushi & wok“, „Sushi Out“, „Asaki“ ir kt.
Dar daugiau šaltuoju sezonu sušildysiančių sriubų, troškinių ir kitų patiekalų rasite programėlėje „Wolt“. Užteks kelių paspaudimų, jog maistas jus pasiektų tiesiai prie namų durų.