„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

4 gardžių košių receptai: netikėtą skonį joms suteiks viena daržovė

Nuo seno žinome, kad kruopų košės suteikia energijos rytais, kaip įvairiai ir skaniai galime paruošti grikius, kuskusą, avižas ir bolivinę balandą, o manų košė tiesiog nukelia į vaikystę. Jeigu košes mėgstate, tačiau norisi naujų skonių, pranešime žiniasklaidai „Maxima“ kulinarijos meistrai dalinasi keliomis receptų idėjomis, kaip košes pagardinti avokadais.
Košė su avokadu
Košė su avokadu / Shutterstock nuotr.

Anot mitybos specialistų, avokaduose gausu antioksidantų, folio rūgšties, vitaminų C, B5, B6 ir E. Taip pat baltymų ir skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą bei puikiai tinka prižiūrintiems savo svorį ar norintiems jį pakoreguoti. Avokadai padeda sumažinti ir cholesterolio kiekį kraujyje bei reguliuoti kraujospūdį.

Idealus duetas su košėmis

Vieni tokių valgių – įvairios košės, kurios tinka pusryčiams, pietums ir net vakarienei. Košėms naudojamose pilno grūdo kruopose gausu įvairių vitaminų, mineralų ir angliavandenių, kurie padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje ir yra naudingi cukrinio diabeto profilaktikai. Košės vertinamos ir dėl didelio skaidulų kiekio bei tinkamumo savo svoriu besirūpinantiems žmonėms.

Avižų košė su avokadu

Paskaninti šią košę galima ir su sūdyta lašiša. Porcijai šios košės paruošti reikės:

  • 1 vnt. nedidelio avokado;
  • 45 g avižų;
  • 80 ml kokosų pieno;
  • 60 ml vandens;
  • 1 v. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • svogūnų laiškų arba mėtos lapelių.

Gaminimas:

Pirma sutrinkite pusę avokado, o kitą dalį supjaustykite griežinėliais. Tuomet paruoškite avižas – išvirkite jas kokosų pieno ir vandens mišinyje. Į paruoštas avižas įmaišykite sutrintą avokadą, papuoškite pjaustytu avokadu ir žaliais svogūnais arba mėtų lapeliais.

Grikiai su avokadu ir daržovėmis

Reikės:

  • 180 ml vandens arba pieno;
  • 90 g grikių;
  • 1 vnt. nedidelio avokado;
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • 4 vnt. pievagrybių;
  • 1 v. š. aliejaus kepimui;
  • saujelės petražolių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Grikius nuolat maišydami išvirkite pasūdytame vandenyje arba piene. Tuo pačiu metu iškepkite kiaušinį ir pievagrybius, riekelėmis supjaustykite avokadą. Galiausiai ant grikių uždėkite avokadą, iškeptą kiaušinį ir pievagrybius, apibarstykite petražolėmis, pagal skonį pagardinkite pipirais.

Kuskuso košė su bananu ir avokadu

Reikės:

  • 90 g smulkaus kuskuso;
  • 150 ml pieno;
  • 1 vnt. nedidelio avokado;
  • pusės banano;
  • 1 v. š. sirupo;
  • žiupsnelio druskos;
  • mėgstamų uogų.

Gaminimas:

Į pieną įberkite druskos ir pakaitinkite prikaistuvyje, bet neleiskite užvirti. Nuėmus nuo ugnies supilkite kuskusą ir uždengę palikite 5 minutėms. Ant viršaus sudėkite bananą, gaivumo suteiksiantį susmulkintą avokadą ir patiekite su mėgstamomis uogomis.

Sorų košė su avokadu ir medumi

Reikės:

  • 45 g sorų kruopų;
  • 120 ml kokosų pieno;
  • pusės avokado;
  • 2 a. š. migdolų kremo;
  • 1 a. š. medaus;
  • Braškių (pagal norą).

Gaminimas:

Sorų kruopas išvirkite kokosų piene, įdėkite medaus ir maišykite, kol gausite vientisą masę. Ant košės uždėkite riekelėmis supjaustytą avokadą, migdolų kremą ir susmulkintas braškes.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs