Pranešime žiniasklaidai 4 neseudėtingų užkandžių su kiauliena receptais dalinasi internetinės ispaniško kumpio parduotuvės Seranas.lt atstovas Andrius Petraitis.
Kumpio ir džiovintų slyvų užkandėlė
Ingredientai:
- 24 džiovintos slyvos be kauliukų;
- 24 plonos kumpio juostelės;
- 100 g kietojo sūrio.
Gaminimas:
1. Sūrį supjaustome kubeliais. Įpjauname slyvą ir įdedame į ją sūrio gabaliuką. Tada apsukame įdarytą slyvą kumpio juostele ir persmeigiame mediniu smeigtuku.
2. Paruoštus suktinukus sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame 20 minučių 200°C temperatūroje.
Užkandukai su chorizo dešra
Paruošti šį užkandį itin paprasta, omproporcijas galite koreguoti pagal savo poreikius.
Paskrudinkite baltos duonos riekes, perpjaukite per pusę. Pakepinkite 2 perpus perpjautas chorizo dešreles, kol apskrus. Galiausiai įdėkite į keptuvę apie 70 g keptų ir marinuotų paprikų ir palikite kelioms minutėms su dešrelėmis. Kai visus ingredientus sudėliosite ant duonos riekių, dar uždėkite rukolos – skonis bus tobulas.
Keptos bulvės įdarytos bekonu ir sūriu
Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 1/4 puodelio sviesto;
- 1 puodelis grietinės;
- 1 puodelis smulkinto čederio sūrio;
- 4 iškeptos ir susmulkintos bekono juostelės;
- 3-4 supjaustyti svogūno laiškų.
Gaminimas:
1. Gerai nuplautas bulves su lupenomis aptepkite aliejumi ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą.
2. Iškeptas bulves perpjaukite perpus ir šaukštu išskobkite dalį minkštimo.
3. Dubenyje sutrinkite bulvės minkštimą su svietu, sudėkite grietinę, apkeptą ir supjaustytą bekoną bei supjaustytus svogūno laiškus.
4. Gautu įdaru pripildykite bulvių puseles ir jų viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris gražiai išsilydys ir apskrus.
Lavašo suktinukai su kiauliena
Įdarui paruošti naudokite maltą kiaulieną, į kurią prieš tai įdėkite prieskonių pagal skonį.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, iš pradžių pakepinkite smulkinto svogūno, tuomet dėkite paruoštą kiaulieną, galite įmesti ir smulkiai pjaustytos paprikos. Jei nenorite vargti su malta kiauliena, vietoj jos dėkite mažais gabaliukais supjaustykite chorizo dešrą. Tik tuomet jokių prieskonių dėti nebereikės!
Galiausiai ant lavašo paskirstykite paruoštą įdarą, negailėkite sūrio ir lavašą susukite. Štai ir lengvai pagaminamas užkandis. Prieš patiekiant galite dar įdėti pakaitinti į orkaitę.