4 įdomios ir gardžios užtepėlės: tiks su duona, trapučiais, daržovėmis

Užtepas, užtepėlė, mirkalas, padažas – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. O kalba sukasi apie kreminės konsistencijos skanėstą, kuris gali būti itin universalus – valgomas su duona, trapučiais, duonos lazdelėmis, taip pat ir su daržovėmis ar net kepta žuvimi, liesa mėsa. Gaminkite ir leiskitės į derinimo eksperimentus!
Užtepai su duonos lazdelėmis
Užtepai su duonos lazdelėmis / Vida Press nuotr.

Špinatų užtepas su dviejų rūšių sūriu

Ingredientai:

  • 225 g kreminio sūrio;
  • 225 g varškės sūrio;
  • 200 ml natūralaus jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. petražolių, susmulkintų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 jauni svogūnai su visais laiškais, susmulkinti;
  • 80 g špinatų (geriau mažesni lapeliai, be kietų kotelių);
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Dėkite visus ingredientus į elektrinį maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki tirštos kreminės masės. Jei ji jums atrodys per tiršta, įpilkite daugiau jogurto. Sukrėskite į švarų stiklainį ir laikykite šaldytuve. Tinka kaip užtepas prie įvairiausių duonos gaminių, skanu su daržovių lazdelėmis.

Shutterstock nuotr./Špinatų užtepėlė
Shutterstock nuotr./Špinatų užtepėlė

Burokėlių ir fetos užtepas

Ingredientai:

  • 2 dideli virti burokėliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 140 g fetos sūrio;
  • 1 česnako skiltelė, sutraiškyta;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 2 valg. šaukšt. karšto vandens;
  • 70 ml alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską, pipirus ir vandenį, ir sutrinkite iki tirštos kreminės masės, jei ji kiek tirštoka, įpilkite 1–2 šaukštus karšto vandens ir darsyk gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, o tada atšaldykite.

Vida Press nuotr./Užtepas su burokėliais
Vida Press nuotr./Užtepas su burokėliais

Avokadų ir mėlynojo pelėsinio sūrio užtepas

Ingredientai:

  • 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio, sutrupinto;
  • 2 valg. šaukšt. riebios grietinėlės;
  • 1 jaunas svogūnas su visais laiškais, susmulkintas;
  • 2 avokadai;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • žiupsnelis muskato.

Gaminimas:

Į vidutinio dydžio dubenį suberkite pelėsinį sūrį, supilkite grietinėlę ir šakute gerai ištrinkite. Tuomet įmaišykite smulkintą svogūną. Išimkite avokado minkštimą ir pašlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į dubenį su sūriu ir gerai ištrinkite šakute bei išmaišykite. Paskaninkite druska, pipirais, muskatu. Skanu su duonos lazdelėmis, kuriomis galite tiesiog kabinti užtepą iš indo, kuriame jis patiektas.

Vida Press nuotr./Avokado užtepėlė
Vida Press nuotr./Avokado užtepėlė

Raudonosios paprikos ir fetos užtepas

Ingredientai:

  • 2 raudonosios paprikos;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
  • 30 ml alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis maltos raudonosios paprikos.

Gaminimas:

Pirmiausia grilyje ar orkaitėje pakepkite paprikas, kol odelė pajuos. Dar karštas sudėkite į dubenį, uždenkite dangčiu ir leiskite atvėsti. Tuomet paprikas nulupkite, pašalinkite sėklas ir vidines dalis bei supjaustykite kvadratėliais. Dubenyje sumaišykite paprikos kubelius, česnaką, fetą, prieskonius, kruopščiai viską sutrinkite šakute (nieko tokio, jei liks stambesnių gabalėlių). Tiekite su duona ar šviežiomis daržovėmis.

Vida Press nuotr./Užtepas iš raudonųjų paprikų
Vida Press nuotr./Užtepas iš raudonųjų paprikų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos