4 įdomūs patiekalai šventiniam stalui – nuo silkės su mangais iki ananasų ir ledų deserto

Vieni ant šventinio stalo deda tradicinius, pagal dar iš tėvų ir senelių perimtus receptus paruoštus patiekalus, kiti mėgsta išbandyti naujoves – naudoti egzotiškus produktus, atrasti naujus derinius, nustebinti svečius. Kaip tik pastariesiems skirti 4 receptai, kuriuos pristato kulinaras Alfas Ivanauskas, prieš žiemos šventes susivienijęs su „Borjomi“. Gal bent vieną šių receptų išbandysite ir jūs?
Šventinių stalų pristatymas
Šventiniai patiekalai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Ivanauskas siūlo ant stalo patiekti du skirtingus užkandžius: silkės ir mangų kapotinį ir sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepą bei vieną sotų pagrindinį patiekalą – troškintus ėriuko kulniukus slyvų padaže, taip pat originalų desertą – keptą ananasą su sojų padažu ir ledais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Alfas Ivanauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Alfas Ivanauskas

Silkės ir mangų kapotinis

Ingredientai:

  • 300 g silkės filė;
  • 100 g šalotinio svogūno;
  • 300 g prinokusio mango;
  • 300 g marinuotų agurkų;
  • 40 g alyvuogių aliejaus;
  • 20 g šviežios kalendros;
  • kukurūzų traškučių (nebūtinai).

Gaminimas:

Silkę, svogūnėlį, mangą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir sudėkite į žemas taures. Papuoškite šviežia kapota kalendra ir, jei norite, kukurūzų traškučiais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinių stalų pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinių stalų pristatymas

Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas

Ingredientai:

  • 4 sviestiniai rageliai;
  • 2 rutuliukai mocarelos;
  • 200 g kalakutienos kumpio;
  • 100 g bruknių uogienės;
  • 200 g vyšninių pomidoriukų;
  • 50 g šviežio baziliko.

Gaminimas:

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį.

2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Kai iškeps, papuoškite šviežio baziliko šakele.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinių stalų pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinių stalų pristatymas

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže

Ingredientai:

  • 4 ėriuko kulniukai;
  • 3 morkos;
  • 400 g mažų bulvyčių;
  • 3 svogūnai;
  • 40 g rozmarino;
  • 600 g jautienos sultinio;
  • 20 g pomidorų pastos;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Ėriuko kulniukus pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200°C, ir kepkite apie 15 min., kad apskrustų.

2. Puode pakepkite stambiai kapotus svogūnus ir morkas. Kai apkeps, įdėkite pomidorų pastos ir per pusę perpjautas bulvytes. Įpilkite sultinį ir užvirkite.

3. Ištraukite skardą iš orkaitės ir supilkite į ją visas daržoves su sultiniu. Taip pat įmeskite ir rozmarino šakeles. Uždenkite viską folija ir kepkite apie 2 val. iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinių stalų pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventinių stalų pristatymas

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais

Ingredientai:

  • 1 ananasas;
  • 200 ml ledų;
  • 50 g medaus;
  • 50 g nesūraus sojų padažo;
  • 50 g vandens;
  • kelios šviežių mėtų šakelės.

Gaminimas

1. Ananasą perpjaukite pusiau, išskobkite jo vidų ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami.

2. Ištirpinkite medų kartu su sojų padažu ir vandeniu.

3. Pakeptus ananaso kubelius sudėkite į išskobtą ananaso puselę, pašlakstykite sojų padažu ir įdėkite ledų. Papuoškite šviežiomis mėtomis.

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais
Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis