„Kas sveikiau, nebūtinai – brangiau. Užkandžiams rinkdamiesi sezoninius vaisius ir daržoves, skanumynus paruošite vos už kelis eurus“, – pataria pranešime spaudai cituojamas „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas. Šio tinklo maisto ekspertai dalinasi keliais receptais
Brokolių „sparneliai“
Šio užkandžio skonis maloniai nustebins ne tik svečius, bet ir jus pačius.
Gaminimas:
Supjaustykite brokolį norimo dydžio gabalėliais, suberkite juos į indą ir apšlakstykite mėgstamu aštriu padažu.
Gabaliukus apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose, grikių miltuose ar susmulkintuose kukurūzų dribsniuose. Kepkite iki 230˚C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 minutes, kol gabalėliai taps auksaspalviai ir traškūs.
Jei nesate pratę valgyti itin aštriai, prie šio patiekalo puikiai tiks padažas, kurį galite pagaminti iš graikiško jogurto ir sezoninių prieskoninių žolelių.
Morkų užtepėlė
Ne visi žino, kad morkų skonis priklauso nuo to, kaip jos paruošiamos. Pavyzdžiui, tarkuotos morkos įgauna saldumo.
Gaminimas:
Sutarkuokite 2–3 vidutinio dydžio morkas, sutrinkite 2 vidutinio dydžio nuluptus avokadus, sumaišykite viską su puse puodelio graikiško jogurto, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įberkite susmulkintas 2 česnako skilteles ir nepamirškite pabarstyti užtepėlės mėgstamais prieskoniais.
Burokėlių traškučiai
Burokėlių traškučius iškart pamilsite, o jų gamyba – nesudėtinga ir greita.
Gaminimas:
Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės griežinėlius pjaustyti vienodo dydžio, kad visi tolygiai iškeptų vienu metu. Sudėkite burokėlių griežinėlius vienu sluoksniu į aliejumi pateptą bei kepimo popieriumi išklotą skardą, dar pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 60 minučių, kol burokėliai taps traškūs.
Virtos kukurūzų burbuolės
Jei užkandžius paruošti norisi itin gretai, tiesiog išvirkite kelias kukurūzo burbuoles (virti reikia 4 minutes), aptepkite jas sviestu ir pabarstykite druska. Beliks tik supjaustyti ir nešti ant stalo.