Šiais receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė
Vištienos iešmeliai su medumi
Ingredientai (4 asm.):
- 800 g vištų šlaunelių mėsos;
- 1 citrina;
- 2 arbat. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. saldaus aitriųjų paprikų padažo;
- 4 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Vištieną stambiai supjaustykite, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Sudėkite susmulkintą česnaką, aitriųjų paprikų padažą, šiek tiek pašildytą medų ir dar kartą viską išmaišykite.
2. Mėsą sumaukite ant medinių iešmelių ir palikite marinuotis per naktį.
3. Iešmelius dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, 10 minučių kepkite iš vienos pusės, tuomet apverskite ir kepkite dar 10 minučių.
Galite valgyti ir šaltus, patiekdami kartu su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis.
Kalmarų žiedai
Gaminimas (4 asm.):
- 400 g šaldytų kalmarų žiedų;
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- 50 ml silpno alaus;
- 1 valg. šaukšt. žuvies prieskonių;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Atšildykite kalmarų žiedus ir 7 minutes pavirkite vandenyje. Nusunkę perpilkite šaltu vandeniu.
2. Iš miltų, kiaušinio ir prieskonių užmaišykite tešlą. Tam, kad ji būtų puresnė, vietoj vandens ar pieno naudokite silpną alų.
3. Kalmarų žiedus apvoliokite tešloje ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite tol, kol gražiai apskrus.
4. Iškeptus kalmarų žiedus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kesadilijos su salsos padažu
Gaminimas (4 asm.):
- 8 tortlijos;
- 150 g kiaulienos kumpio;
- 1 žalioji paprika;
- 50 g juodųjų alyvuogių;
- 150 g fermentinio sūrio;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų padažo;
- 50 g špinatų;
- 30 g svogūnų laiškų.
padažui:
- 1 mažas raudonasis svogūnas;
- 3 pomidorai;
- 1 aitrioji paprika;
- 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Kumpį ir papriką supjaustykite smulkiais gabaliukais ir sudėkite ant pomidorų padažu išteptos tortilijos.
2. Alyvuoges perpjaukite pusiau, susmulkinkite svogūnų laiškus ir kartu su špinatais taip pat uždėkite ant tortilijos. Viską apibarstykite sūriu iš užklokite antrąja tortilija.
3. Kepkite įkaitintoje, sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
4. Padažui smulkiai supjaustykite čili pipirą, svogūną, ir pomidorus. Supjaustytas daržoves gerai išmaišykite su prieskoniais ir citrinų sultimis. Palikite šaldytuve per naktį.
Arbūzų salotos su feta
Ingredientai (4 asm.):
- 400 g arbūzo;
- 100 g gražgarsčių;
- 200 g fetos sūrio;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 60 g juodųjų alyvuogių;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 4 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Arbūzo minkštimą ir fetą supjaustykite stambiais kubeliais. Pusžiedžiais susmulkinkite svogūną.
2. Visus susmulkintus produktus dėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges ir nuplautas gražgarstes. Apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite pipirais.