Pomidorų ir avokadų salotos
Reikės:
- 1 pomidoro,
- 1 avokado,
- Himalajų druskos,
- alyvuogių aliejaus,
- česnakų miltelių,
- juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
Supjaustykite pomidorą ir avokadą plonais griežinėliais arba kubeliais. Lėkštėje dėkite pomidorus, o ant viršaus avokadą.
Pabarstykite druska, pipirais, česnakų milteliais ar kitais mėgiamais prieskoniais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Paprasta, bet labai skanu!
„Sūrio“ tapas
Ispanai tapais vadina bet kokius užkandžius, patiekiamus baruose. Tai nedidelės šaltos, karštos užkandėlės, pagamintos iš įvairiausių produktų (daržovės, žuvis, mėsa, riešutai ir pan.). Kartais maži tapai jau būna įskaičiuoti į gėrimo kainą. Siūlome jums išbandyti žaliavalgišką tapą.
Reikės:
- liucernos daigų,
- 0,5 cukinijos ar aguročio,
- 2 nedidelių pomidorų,
- 1 stiklinės makadamijų riešutų,
- 1 paprikos,
- 1 citrinos sulčių,
- alyvuogių aliejaus,
- 0,5 šaukštelio Himalajų druskos.
Kaip gaminti:
Norėdami paruošti „sūrio“ masę, į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą įdėkite paskutinius 5 ingredientus ir malkite iki vientisos masės. Atidėkite į šoną.
Supjaustykite cukinijas ir pomidorus vidutinio storumo griežinėliais, maždaug apie pusę centimetro storio. Ant cukinijų griežinėlio dėkite pomidorų griežinėlius, ant viršaus dar kelis liucernų lapelius ir ant paties viršaus krėskite šaukštą „sūrio“ masės.
Patiekti reikia kaip tikrą ispanišką tapą – prie gėrimo, pavyzdžiui, daržovių sulčių.
TAIP PAT SKAITYKITE: 3 dalykai, kuriuos reikia padaryti, jeigu norite atsikratyti pilvo riebalų
Cukinijų makaronai
Reikės:
- 1 cukinijos,
- 1 stiklinės pomidorų,
- 0,5 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų,
- 2 didelių figų be kauliukų,
- Himalajų druskos.
Kaip gaminti:
Spiraline daržovių pjaustykle arba paprasta daržovių pjaustykle suteikite cukinijai makaronų formą.
Likusius ingredientus sumalkite smulkintuvu ir patiekite atskirame inde kaip padažą. Žaliavalgiai italai liktų sužavėti tokiu patiekalu.
Krekeriai iš sėklų
Reikės:
- 1 stiklinės lukštentų saulėgrąžų,
- 0,5 stiklinės sezamo sėklų,
- 1 smulkiai pjaustyto mažo raudono (šalotinio) svogūno,
- 1/3 stiklinės maltų linų sėmenų,
- 0,5 šaukštelio druskos,
- 0,5 stiklinės vandens,
- mėgiamų prieskoninių žolelių.
Kaip gaminti:
Susmulkinkite saulėgrąžas smulkintuvu ir tada sumaišykite visus ingredientus dideliame inde.
Gautą masę paskirstykite ant kepimo skardos, pasirinkite norimą būsimų krekerių storį.
Palikite skardą 3–4 valandas džiūti tiesioginiuose saulės spinduliuose. Prie šių krekerių labai tinka gvakamolės padažas.