„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

5 cepelinų įdarai, vienas su kitu konkuruojantys skanumu

Ar dangus pilkas, „cepelinis“, ar saulėtas, joks oras nesutrukdys pasimėgauti cepelinais! Tai vis dar vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, verdamas namuose ar užsisakomas kavinėse. Niekas nenuneigs, jog su cepelinais šiek tiek darbelio bus, tad verta jų virti didesnį puodą. O įdarai gali būti įvairiausi – nuo klasikinio mėsos iki labai netikėtų!
Cepelinai
Cepelinai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kiaulienos įdaras cepelinams

Ingredientai:

  • 500 g maltos kiaulienos (vidutiniškai riebios);
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 žiupsnis maltų laurų lapų;
  • 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis džiovintų bazilikų;
  • ryšulėlis šviežių petražolių, labai smulkiai sukapotų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

Mėsą dėkite į dubenį, čia pat berkite maltus laurų lapus, bazilikus, svogūną, smulkintas petražoles, įmaišykite saujelę jau paruoštos cepelinams skirtos bulvių masės (pastarasis žingsnis pageidautinas, bet nebūtinas). Viską labai gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Grybų ir lašinukų įdaras cepelinams

Ingredientai:

  • 500 g grybų (idealu, jei visi ar bent dalis būtų miško; tinka ir šaldyti, ir džiovinti);
  • 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 100 g rūkytų lašinukų;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinis;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį).

Gaminimas:

Jei naudojate džiovintus grybus, pirmiausia juos pamirkykite vandenyje ir, vandenį nupylę, sudėkite į puodą. Vėl užpilkite vandeniu bei išvirkite. Jei grybai šaldyti, juos atšildykite ir susmulkinkite.

Svogūnus pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės.

Paruoštus grybus ir lašinukus labai smulkiai sukapokite, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su svogūnais, kiaušiniu ir maltais džiūvėsėliais. Viską pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Varškės ir mėtų įdaras cepelinams

Ingredientai:

  • 30 g sviesto;
  • 200 g varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. grietinės;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų mėtų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir labai gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams

Ingredientai:

  • 500 ml raugintų kopūstų;
  • 100 g rūkytų lašinukų, smulkiai sukapotų;
  • 2 morkos, stambiai sutarkuotos;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos.

Gaminimas:

Visus ingredientus šiek tiek patroškinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus nepamiršdami maišyti. Atvėsinkite ir įdaras bus paruoštas.

Morkų ir aguonų įdaras cepelinams

Ingredientai:

  • 4 morkos, išvirtos;
  • 100 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 arbat. šaukšt. sviesto;
  • 2 žiupsneliai cinamono;
  • 2 valg. šaukšt. aguonų, nuplikytų.

Gaminimas:

Išvirtas morkas atvėsinkite ir sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su likusiais ingredientais. Įdaras paruoštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau