„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

5 netradiciniai patiekalai su morkomis

Pasitinkame šviežių morkų sezoną!
Morkos
Morkos / Fotolia nuotr.

Kad morkos – itin sveikas produktas žinome visi. Bet ne visi žinome, kad iš jų galima ne tik mišrainę paruošti ar į sriubą įberti. Iš morkų galima pagaminti išties įdomių ir netikėtų patiekalų. Atgaivinkite savo valgiaraštį!

morkų suflė
Receptas: Morkų suflė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (Pieno padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Pieno padažui)
Pienas: 200.00 ml (Pieno padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis ir pieno padažui pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Pieno padažui; 1/2 arbat. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pieno padažui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Morkas ir svogūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir pertrinkite per sietelį.

2. Paruoškite padažą: švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į karštą padažą sudėkite pertrintas daržoves, nuo baltymų atskirtus trynius ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.

4. Suflė 15 min. kepkite 170`C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190`C ir kepkite dar 35 min.

Suskleisti
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
Receptas: Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos smulkiais šiaudeliais)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, pjaustytas kubeliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1-2 arbat. š. žievelės ir pusė stiklinės šviežių sulčių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.

2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.

3. Atvėsinkite sriubą, supilkite apelsinų sultis ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine, citrinos sultimis ir žalumynais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Morkų chalva
Receptas: Morkų chalva
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Morkos: 400.00 g (400-500 g)
Sviestas: 100.00 g
Pienas: 1.00 st.
Migdolai: 3.00 valg. š. (smulkintų, pakepintų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Cukrus: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite tarkuotas morkas. Kepkite apie 10 min. nuolat maišydama.

3. Supilkite pieną, suberkite cukrų, migdolus ir razinas, pagardinkite cinamonu bei kardamonu.

4. Gautą masę kepkite keptuvėje apie gerą pusvalandį, kol visiškai išgaruos pienas.

5. Masę sudėkite į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir palaukite, kol visiškai atvės.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Kokosiniai morkų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 60.00 ml
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Soda: 5.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.

3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Morkų paštetas
Receptas: Morkų paštetas
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pasūdytame vandenyje išvirtas morkas, svogūną ir saliero šaknį nukoškite, sutrinkite ir atvėsinkite.
  2. Įmuškite kiaušinių, įpilkite vandenyje išmaišyto krakmolo ir išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Masę pagardinkite pipirais, supilkite į kepimo formą, statykite ją į kitą kepimo formą su vandeniu ir kepkite orkaitėje pusantros valandos.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“