Bulviniai blynai su šonine
Pakepinkite dvi juosteles šoninės, kol gražiai apskrus. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite dvi bulves, truputį nusunkite. Į tarkius suberkite ketvirtį susmulkinto svogūno bei sutrupintą kepintą šoninę. Pagardinkite druska bei pipirais. Tešlą sukrėskite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Kišas su šonine
170 g rūkytos šoninės supjaustykite plonomis juostelėmis ir pakepinkite keptuvėje. Išgriebkite, nuvarvinkite riebalus. Su trupučiu sviesto pakepinkite susmulkintą porą.
Atšildykite trapią tešlą ir išklokite ja kepimo formą, padarydami nedidelius bortelius. Ant tešlos sudėkite šoninę, kepintus porus ir 2/3 tarkuoto kietojo sūrio. Dubenyje išplakite 2 kiaušinius, 2 kiaušinių trynius, 1 stiklinę grietinėlės. Pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais ir supilkite ant viršaus. Kepkite 25 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pelėsiniu sūriu įdarytos datulės
Iš datulių išimkite kauliukus, prikimškite sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Apvyniokite datules šoninės juostelėmis, persmeikite dantų krapštuku ir dėkite į keptuvę. Kepkite, kol šoninė gražiai apskrus.
Spagečiai Carbonara
Išvirkite pakelį spagečių, nukoškite. Stiklinę nuoviro padėkite į šalį. 230 g rūkytos šoninės supjaustykite plonomis juostelėmis ir pakepinkite kartu su 3 susmulkintomis česnako skiltelėmis. Dubenyje išplakite 2 kiaušinius su 1 stikline smulkiai tarkuoto Parmezano, sauja susmulkintų petražolių ir makaronų nuoviru. Pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite su virtais spagečiais ir kepinta šonine.
Pica su šonine
Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu, apdėliokite plėšytu mocarelos sūriu, plonai supjaustytu svogūnu, susmulkinta apkepinta šonine. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite maždaug 10 minučių 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!