1. Pirmiausia išsirinkite tinkamą mėsą! Geriausiai tiks šviežia jautienos išpjova, nugarinė arba sandarioje pakuotėje brandinta jautiena, kurią prieš pjaustant ir formuojant truputį reikėtų palaikyti vėsioje vietoje.
2. Kad kepsnys liktų sultingas ir kepdama mėsa neišdžiūtų, svarbu ją supjaustyti tinkamo dydžio – maždaug 2,5–3 cm gabalėliais.
3. Atminkite, didkepsnis – ne karbonadas, todėl volioti mėsos džiūvėsėliuose ar miltuose nereikia. Gera mėsa saikingai gardinama tik prieskoniais – druska ir būtinai šviežiai maltais mėgstamos rūšies pipirais ar jų mišiniu.
4. Tikrą didkepsnį patartina kepti ant didelės kaitros ugnies – nuo didelio karščio mėsos skaidulų pluoštas užsitraukia plutele, kuri neleidžia išbėgti iš mėsos sultims. Kepdama nevartykite mėsos šakute – jeigu ją pradursite, išbėgs sultys.
5. Iškepto didkepsnio nepulkite iš karto pjaustyti, kol jis dar karštas, nes labai greitai išbėgs sultys ir mėsa taps sausa. Verčiau padėkite jį į šiltą lėkštę ir palaikykite, kol truputį atvės. O jau tada galite tiekti. Su orkaitėje keptomis bulvėmis, su keptomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis ir pan.