6 idėjos, kuo paskaninti pusrytinę avižinę košę

Nors vis dar mėgaujamės vasara, visai ne už kalnų rugsėjis, padiktuosiantis spartesnį gyvenimo tempą. Kita vertus, nesvarbu, vasara ar ruduo, dieną verta pradėti nuo pilnaverčių pusryčių. Neretuose namuose bent kartą ar porąsyk per savaitę valgoma avižinė košė, bėda tik ta, jog kartais ji pabosta... Žeriame kelias idėjas, kuo gi tą pabodusią košę paskanint.
Košė su karamelizuotais bananais ir medumi
Košė su karamelizuotais bananais ir medumi / Vida Press nuotr.

Visi šie priedai tiks ir pernakt brinkintai, ir šviežiai ryte išvirtai košei.

Idėja Nr. 1: kelios supjaustytos kubeliais Medjool datulės + pakepintos migdolų drožlės (arba lazdelės) + šiek tiek granatų arba klevų sirupo.

Idėja Nr. 2: pora šaukštų natūralaus arba ne itin saldaus vanilinio jogurto + saujelė šilauogių arba mėlynių + griežinėliais supjaustytas persikas;

Idėja Nr. 3: kelios trumpai patroškintos mėlynosios slyvos (be kauliukų) + šiek tiek mėgstamo sirupo + pakepinti ir sukapoti lazdynų riešutai;

Idėja Nr. 4: kubeliais supjaustytas obuolys + žiupsnis cinamono + saujelė karštoje arbatoje pabrinkintų razinų;

Vida Press nuotr./Avižinė košė
Vida Press nuotr./Avižinė košė

Idėja Nr. 5: trumpai keptuvėje pakepinta tarkuota imbiero šaknis + svogūno laiškai (taip pat pakepinti) + šlakelis sojos padažo + šiek tiek aliejaus su aitriųjų paprikų dribsniais (jei mėgstate aštriau);

Idėja Nr. 6: saujelė šviežių ar šaldytų aviečių + šiek tiek tarkuoto juodojo šokolado + šiek tiek kokosų drožlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis