7 lengvi vasariški receptai su dešrelėmis

Vasara – toks laikas, kai norisi bėgti ir mėgautis geru oru, o ne kaisti prie viryklės. Tad skubantiems visada geriausias pagalbininkas – dešrelės, greitai pavirstančios gardžiu patiekalu. O kad jos nenusibostų, siūlome išmėginti naujus greitus receptus!
Dešrelės
Dešrelės / 123RF.com nuotr.

Tortilijos su dešrelėmis ir daržovėmis

123RF.com nuotr./Tortilija
123RF.com nuotr./Tortilija

Reikės:

  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus,
  • 6 dešrelių,
  • 1 didelio raudonojo svogūno,
  • 2 pomidorų,
  • 1 avokado,
  • 6 salotų lapų,
  • 3 gabaliukai mozarellos sūrio,
  • 6 viso grūdo tortilijų,
  • norimo padažo.

Gaminimas:

Dešreles išvirkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai pagels.

Dubenyje sumaišykite supjaustytą pomidorą, avokadą, salotas ir sūrį. Padalinkite daržovių mišinį į 6 dalis ir sudėkite ant kiekvienos tortilijos centro. Uždėkite po virtą dešrelę, kepintus svogūnus ir susukite į piltuvėlį. Patiekite su taco arba kitu mėgstamu padažu.

Dešrelių ir kuskuso salotos

123RF.com nuotr./Kuskuso salotos
123RF.com nuotr./Kuskuso salotos

Reikės:

  • 2 arb. š. aliejaus,
  • 3 dešrelių,
  • 1 ½ stiklinės kuskuso,
  • 100 g jaunų saldžiųjų žirnių ankščių,
  • 250 vyšninių pomidorų,
  • saujos šviežių baziliko lapelių,
  • balzaminio padažo salotoms.

Gaminimas:

Dešreles išvirkite arba iškepkite. Supjaustykite jas įstrižai 1 cm storio juostelėmis.
Suberkite kuskusą į puodą ir užpilkite 1 ½ stiklinės vandens. Uždenkite ir padėkite 5 minutėms į šalį, kol kruopos sugers visą skystį. Išmaišykite, kad kruopos taptų birios.

Žirnelių ankštis supjaustykite įstrižai į kelias dalis. Baziliką susmulkinkite. Suberkite viską kartu su pomidorais į dubenį su kuskusu, išmaišykite. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite balzaminiu padažu.

Žirnelių ir fetos salotos su dešrelėmis

123RF.com nuotr./Salotos
123RF.com nuotr./Salotos

Reikės:

  • 250 g šviežių bulvių,
  • 8 vištienos dešrelių,
  • 400 g šaldytų žirnelių,
  • 200 g fetos,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • žiupsnelio mėtų,
  • saujos patražolių,
  • 80 ml alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Gaminimas:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Dešreles iškepkite. Bulves supjaustykite ketvirčiais, dešreles – riekelėmis.

Žirnelius suberkite į verdantį vandenį 3 minutėms, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Sumaišykite su bulvėmis bei dešrelėmis, pagardinkite žalumynais, svogūnais, druska ir pipirais. Užpilkite aliejumi ir gerai išmaišykite.

Makaronai su dešrelėmis ir rudaisiais pievagrybiais

123RF.com nuotr./Makaronai su dešrelėmis ir pievagrybiais
123RF.com nuotr./Makaronai su dešrelėmis ir pievagrybiais
  • 400 g makaronų,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 450 g dešrelių,
  • 375 g rudųjų pievagrybių,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 2 valg. š. balzaminio acto glazūros,
  • žiupsnelio šviežių bazilikų lapelių,
  • saujelės rukolos.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta isntrukcijoje. Nukoškite, pusę stiklinės nuoviro palikite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite gabaliukais supjaustytas dešreles. Sudėkite susmulkintą svogūną, pakepinkite 5 minutes, tada suberkite pievagrybius ir česnaką. Kepkite maišydami maždaug 2 minutes, kol grybai suminkštės. Sumaišykite su makaronais ir jų nuoviru. Apšlakstykite balzaminio acto glazūra ir pagardinkite bazilikais, rukola, druska bei pipirais.

Aštrus makaronų ir dešrelių troškinys

123RF.com nuotr./Makaronai su dešrelėmis
123RF.com nuotr./Makaronai su dešrelėmis

Reikės:

  • 300 g makaronų,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 8 dešrelių,
  • 1 didelio svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 arb. š. čili pipirų miltelių,
  • 400 g konservuotų pomidorų.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabaliukais supjaustytas dešreles. Suberkite supjaustytą svogūną, pakepinkite iki geltonumo. Pabaigoje suberkite susmulkintą česnaką.

Į keptuvę sudėkite konservuotus pomidorus ir čili miltelius. Pakepinkite maišydami maždaug 10 minučių.

Kol gaminate dešreles, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nukoškite ir sudėkite į dešrelių keptuvę, gerai išmaišykite. Patiekite iš karto.

Pikantiškos šviežios bulvės su dešrelėmis

123RF.com nuotr./Bulvės su dešrelėmis
123RF.com nuotr./Bulvės su dešrelėmis

Reikės:

  • 750 g šviežių mažų bulvyčių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 8 dešrelių,
  • 3 valg. š. apelsinų džemo,
  • 2 valg. š. Dižono garstyčių,
  • 150 ml apelsinų sulčių,
  • žiupsnelio rozmarinų.

Gaminimas:

Bulves gerai nuplaukite ir sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Dešreles nulupkite ir sudėkite tarp bulvių. Kepkite dar 15 minučių.

Kol kepa bulvės su dešrelėmis, sumaišykite apelsinų sultis, džemą ir garstyčias. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kol nugaruos pusė skysčio.

Gautu padažu apipilkite bulves su dešrelėmis, gerai išmaišykite, apibarstykite rozmarinais ir pakepkite dar 10 minučių.

Smagiausias patiekalas vaikams – virti dešrelių „aštuonkojai“

123RF.com nuotr./Dešrelės
123RF.com nuotr./Dešrelės

Šį patiekalą labai lengva pagaminti, o džiaugsmo mažiesiems suteikia iki dangaus. Bet to, linksma dešrelių forma garantuoja, kad lėkštė bus ištuštinta akimirksniu!

Nulupkite dešrelių apvalkalą ir perpjaukite jas skersai pusiau. Tada įpjaukite vieną dešrelių galą 4 kartus. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite. Nenustebkite, kad virdamos dešrelės virs „aštuonkojais“. Patiekite juos su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Puiki proga išmėginti naujus receptus su nauja „Piemenėlio“ dešrelių linija, kurioje jau yra gardžių dešrelių su vištiena!

Piemenelio dešrelės
Piemenelio dešrelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų